۰
چهارشنبه ۶ تير ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۲۸
«مردم سالاری» چهارمین مناظره انتخاباتی را بررسی می‌کند

همه اصـولگرایان برای نجات قالیباف

چهارمين و مهمترين مناظره انتخاباتي نامزدهاي رياست جمهوري شامگاه سه شنبه و در شب عيد غدير برگزار شد.
همه اصـولگرایان برای نجات قالیباف
گروه سياسي: چهارمين و مهمترين مناظره انتخاباتي نامزدهاي رياست جمهوري شامگاه سه شنبه و در شب عيد غدير برگزار شد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،همانگونه که انتظار مي‌رفت اين مناظره بيشتر ميان موضوعاتي بود که در گذشته رخ داده است. يعني موضوع برجام، کرسنت و عملکرد دولت‌هاي قبل از دولت سيزدهم.
البته ظهر روز سه شنبه نيز مناظره اي در شبکه خبر ميان علي خضريان عضو ستاد سعيد جليلي و محسن‌هاشمي‌عضو ستاد مسعود پزشکيان رخ داد که در آن‌هاشمي‌در صحبت‌هايي گفت که متاسفانه اصلاح طلبان با توجه نوع درگذشت رييس دولت سيزدهم و حمايت‌هاي همه جانيه رهبر معظم انقلاب نمي‌توانند به آن شکلي که بايد دولت وي را نقد کنند و معذوريت سخن گفتن دارند. اما شامگاه دوشنبه سيبل حملات به دولت روحاني و وزير خارجه وي محمدجواد ظريف بود که در ستاد مسعود پزشکيان در حال فعاليت است.
محمدباقر قاليباف
وي بيشتر سعي کرد خود را از هرگونه منازعه دور نگه دارد و حتي در بسياري از مواقع به دليل اينکه حرفي براي گفتن درباره موضوعات مورد بحث ميان جمع نداشت به ارايه برنامه‌هاي خود در زمينه‌هاي اقتصادي پرداخت و تنها و تنها در صحبت‌هاي پاياني به اندازه يک جمله به سمت پزشکيان حمله ور شد که آن هم با عدم توجه پزشکيان همراه شد. به قول قديمي‌ها قاليباف شامگاه دوشنبه «در گوشه اي نشسته بود و نان وماست خود را مي‌خورد»
مسعود پزشکيان
بيشتر وقت مناظره از سوي نامزدهاي اصلي و پوششي اصولگرا حمله به سمت اعضاي ستاد وي بود و بيشتر زمان را نيز صحبت‌هايي در زمينه اقدامات دولت يازدهم و دوازدهم براي مذاکرات با آمريکا و غرب به خود اخصاص داد و البته پزشکيان نيز به قدرت و شدت بصورت رفت و برگشت هم حمله مي‌کرد و هم پاسخ مي‌داد.
اين همان عملکردي بود که مردم در طي سه مناظره قبلي از وي توقع داشتند. ولي پزشکيان توانست اين را نشان دهد که قادر است اگر پست رياست جمهوري را در دست گرفت با منتقدان دست و پنجه نرم کند و از آنها گريزان نباشد.  در برخي از مواقع اين نامزد اصلاح‌طلبان ضربه‌هاي سختي را بر پيکر اصولگرايان تندرو وارد مي‌کرد و در بخي از مواقع نيز دفاع جانانه‌اي داشت.
در زمان‌هايي که درباره حمله به سفارت انگلستان و عربستان پرسيد، در بيشترين حالت تهاجمي‌بود و همچنين در زمان‌هايي که درباره برجام سخنراني مي‌کرد در بيشترين حالت دفاعي بود. اما در مجموع عملکرد خوبي را از خود برجاي گذاشت و تقريبا تمامي‌منتقدان طرفدار خود که خواهان عملکرد قوي تري از وي بودند را متقاعد کرد که اهل جنگيدن براي گرفتن حق خود است. اوج سخنراني پشکيان در انتها و جمع بندي مباحث بود که خود را فرعي، پوششي و غلط انداز ندانست بلکه خود را اصلي معرفي کرد.
اميرحسين قاضي زادههاشمي
وي همچنان به عنوان نامزد پوششي محسوب مي‌شود و حتي در سخنان وي کاملا مشخص است که توانسته امتيازي براي حضور در دولت احتمالي يکي از نامزدها اصولگرا کسب کند. وي همچنان نيم نگاهي به آراي احمدي نژاد دارد و سعي مي‌کند که بخشي سبد راي وي را از آن خود کند اما براساس آخرين نظرسنجي‌ها همچنان وي از آراي بسيار کمي‌برخوردار است و تاکنون نتوانسته درصد بيشتري از آرا را به خود اختصاص دهد.
وي در ابتداي سخنان خود در مناظره شامگاه دوشنبه گفت که به عنوان عضو دولت سيزدهم قصد دارد که بيشتر از عملکرد شهيد رييسي حمايت کند اما همچنان رقباي دولت کنوني از انتقادات سخت پرهيز مي‌کنند و بيشتر به دنبال ارايه خود و پاسخ به نقدهايي هستند که در دولت يازدهم و دوازدهم از آنها مي‌شود.
مصطفي پورمحمدي
آنگونه انتظار مي رفت، شامگاه دوشنبه مصطفي پور محمدي نامزد ديگر منصوب به اصولگرايان به قول معروف گرد وخاک کرده و تقريبا ديگر نامزدهاي اصولگرا از پوششي و غير پوششي را با صحبت‌هاي خود در دام انداخت. مهمترين بحث وي درباره کرسنت و موضوع سياست داخلي بود که در آنجا نيز دست جليلي را دوباره رو کرد و همين موضوع باعث شد که اينبار جليلي از حالت تدافعي خارج شده و نامزد پوششي را کنار گذاشته و خود بطور مستقيم وارد ميدان شود. حتي در برخي از موارد به شدت عصبي شد و حالت معمولي خود را از دست داد اما هرچه کوفت بر در بسته خورد.
اوج سخنان پورمحمدي زماني بود که به جليلي گفت شما 20 سال است که براي پست و مقام زنبيل گذاشته ايد. چندين بار به اين گروه بخصوص زاکاني و جليلي حمله ور شد که شما در موضوع خاص کرسنت چندين ميليارد دلار به کشور ضرر زده ايد و هرگز در اين زمينه حرفي نمي زنيد.
که با واکنش‌هاي جليلي و زاکاني مواجه شد اما انها نيز نتوانستند از پس سخنانش برآيند. به جد مي توان گفت که در دو مناظره اخير اين پورمحمدي بوده است که توانسته قدرت وعظ و سخنوري خود را با توجه با اسناد و اطلاعاتي که از تمامي افراد دارد به رخ ديگران بکشد و از آن بهره برداري کند. بايد اين سوال را پرسيد که آيا نقش وي همان نقش ولايتي در سال 92 خواهد بود؟ البته وي همچنين از کميسيون تبليغات گله کرد در مناظرات هيچ برنامه اي درباره موضوعات سياست داخلي پيش بيني نشده بود درحاليکه يکي از موضوعات مهم کشور، بحث سياست داخلي است.
سعيد جليلي
اين نامزد انتخابات نيز در مناظره چهارم نيز در مناظره شامگاه دوشنبه زير آماج حملات مصطفي پور محمدي بود و در برخي از موارد نيز از کوره در رفت و پاسخ‌هايي داد که نشان داد در برابر انتقادات ضربه پذير است.
وي وقتي عصباني شد که از سوي پورمحمدي همانند مناظره قبلي دست به افشاگري درباره موضوع کرسنت زد و وي را متهم به جلوگيري از حل اين موضوع دانست که اين کار جليلي باعث ايجاد خسارت فراوان به کشور شد.
جليلي همچنين درباره موضوعات خارجي بخصوص موضوع برجام پاسخ‌هاي مناسبي نداد و بيشتر به دنبال دو پهلوگويي و دادن شعار بود.
وي سعي کرد درباره موضوع برنامه بيشتر به جاده خاکي بزند و از پاسخگويي فرار کرد و در برخي از موارد نيز سخنان پورمحمدي را تاييد کرد و در مجموع کانديداهاي پوششي نتوانستند بطور مناسبي از وي حمايت کنند.
عليرضا زاکاني
وي آخرين فردي بود که پاسخ به سوالات مي داد ولي وي نيز مانند ديگر نامزدها از پاسخ به سوالات طفره رفت و بيشتر به حواشي پرداخت. وي درباره کميسيون بررسي برجام که رياست آنرا در مجلس نهم در اختيار داشت صحبت کرد و در بخش ديگري از سخنانش درباره کرسنت صحبت کرد و زنگنه وزير نفت دولت‌هاي اصلاحات و يازدهم و دوازدهم را متهم به خيانت کرد و بعد زا ان بود که زنگنه با انتشار ويديويي اعلام کرد که حاضر است در زمان و مکان پاسخ سخنان آنها را بدهد.
ولي در مجموع عليرضا زاکاني با توجه به سخنانش بيشتر ضدتبليغ بود تا تبليغ براي جناح متبوعش (اصولگرايان تندرو) و بيشتر به نظر مي رسيد که در جهت حفظ وضعيت موجود تلاش مي کند. بي ترديد وي از بازندگان اصلي اين دوره انتخابات است و چون نه رعايت اداب وادب را کرد و نه سخنان موثري براي معرفي خود به عنوان کانديداي رياست جمهوري مطرح کرد.
کد مطلب: 218465
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *