روز 17 آبان 87 احمدی نژاد در پیامی به اوباما انتخاب او را تبریک گفت اما این بار پیامی برای اوباما نفرستاد
باراک اوباما یکبار دیگر به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد اما اگر از محمود احمدی نژاد بپرسیم اوبامای ۱۳۹۱ چه فرقی با اوبامای ۱۳۸۷ دارد ، چه پاسخی خواهد داد؟! شاید در وهله اول این سوال عجیب جلوه کند اما وقتی به این موضوع توجه کنیم که در ۱۷ ابان ۱۳۸۷ ، به محض اعلام خبر پیروزی باراک اوباما ، احمدی نژاد پیام تبریکی برای او فرستاد ولی در روزهای اخیر و پس از انتخاب مجدد اوباما ، احمدی نژاد چنین نکرد ، باید پذیرفت که این سوال ، احتمالا در بسیاری از ذهنها شکل گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، احمدی نژاد در پيام تبریک سال ۸۷ خود به مناسبت انتخاب باراک اوباما و کسب اکثريت آراي شرکت کنندگان در انتخابات رياست جمهوري آمريکا، خطاب به رئيس جمهور جديد اين کشور تصريح کرده بود: از اين که توانستيد آراي اکثريت شرکت کنندگان در انتخابات را به خود جلب کنيد تبريک مي گويم. مي دانيد فرصت هايي که از ناحيه خداوند به بندگان هديه مي شوند زودگذرند و مي توانند در مسير کمال انسان و صلاح ملت ها و يا خداي ناکرده در مسير سقوط عليه ملت ها به کار گرفته شوند. اميدوارم جنابعالي با ترجيح مصالح حقيقي مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهاي سيري ناپذير اقليتي خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداکثر استفاده را به عمل آوريد و نام نيکي از خود به جاي بگذاريد. ملت هاي جهان انتظار دارند که سياست هاي مبتني بر جنگ طلبي، اشغالگري، زورگويي، فريبکاري، تحقير ملت ها و تحميل روابط تبعيض آميز و غيرعادلانه بر آنان و برمناسبات جهاني که موجب انزجار همه ملت ها و اکثريت دولت ها از حاکمان آمريکا و مشوه شدن حيثيت مردم آن کشور شده است به رفتاري مبتني بر عدالت و احترام به حقوق انسان ها و ملت ها، دوستي و عدم دخالت در امور ديگران تبديل گردد و دايره دخالت هاي دولت آمريکا به مرزهاي جغرافيايي آن کشور محدود شود. به ويژه در منطقه حساس خاورميانه، انتظار آن است که رفتار ناعادلانه شصت ساله به سوي استيفاي کامل حقوق حقه ملت ها به خصوص ملت هاي مظلوم فلسطين، عراق و افغانستان تغيير جهت دهد.
این پیام تبریک در آن سال در حالی صادر شد که پیش از آن احمدی نژاد نامه ای به جورج دبلیو بوش نوشته بود که از طرف رئیس جمهور سابق آمریکا بی جواب ماند و حتی سعی آن روز دوستان و همراهان احمدی نژاد در «الهام» جلوه دادن آن نامه هم نتیجه چندانی نداشت و ارسال نامه هایی که بی جواب می ماند به نقطه ضعفی در سیاست خارجی احمدی
این بار اما تقریبا معلوم بود که احمدی نژاد ، چه رامنی پیروز می شد و چه اوباما ، پیام تبریک یا نامه نصیحت نخواهد فرستاد ، اما این موضوع بیشتر از آنکه به دلیل تغییر اوباما باشد از مسائل دیگری نشات می گیرد
نژاد تبدیل شد . علی رغم این موضوع ،پس از ارسال پیام تبریک، بسیاری از رسانه ها و صاحب نظران اصولگرا حاضر به انتقاد از این اقدام احمدی نژاد نشدند. مثلا در حالی که روزنامه کیهان به عنوان شاخص ترین رسانه جریان اصولگرایان همواره درباره مسایل روز کشور، اعلام موضع می کند، در آن روزها هیچ تحلیلی درباره نامه احمدی نژاد منتشر نکرد و صرفا به انتشار متن نامه و بازتاب های بین المللی آن بسنده کرد. اما جالب اینجاست که این روزنامه تیتر اول خود را به رابطه صهیونیست ها و رییس جمهور منتخب آمریکا اختصاص داده بود، آن هم به این صورت: «خبرگزاری ها: اکثر مردان اوباما طرفدار اسراییل هستند»! رسانه ملي نيز در بخش خبري نيمه شب خود، پيام احمدينژاد را با حذف جملاتي كه شامل تبريك به اوباما بود منعكس نمود. به طوري كه گويي آقاي احمدي نژاد تنها به نصيحت اوباما پرداخته و هيچ اشارهاي به انتخابات و نتايج آن نكرده بود!
این بار اما تقریبا معلوم بود که احمدی نژاد ، چه رامنی پیروز می شد و چه اوباما ، پیام تبریک یا نامه نصیحت نخواهد فرستاد ، اما این موضوع بیشتر از آنکه به دلیل تغییر اوباما باشد از مسائل دیگری نشات می گیرد:
۱- احمدی نژاد در سالهای قبل از ۱۳۸۸ نوعی احساس آزادی عمل در سیاست خارجی داشت ، به نحوی که در آبان ۱۳۸۶ در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به پرسشی مبني بر اين که به نظر مي رسد رييس جمهور به تنهايي سياست خارجي ايران را هدايت مي کند، گفت:« اين حرف تقريبا درستي است» ، در حالی که اینک و بخصوص پس از سفر اخیر نیویورک وی فهمیده که چنین احساس و برداشتی درست نیست . در این وضعیت معلوم است که وی نمی تواند پیام تبریک مجدد برای اوباما بفرستد.
۲- در سفر اخیر احمدی نژاد به نیویورک وی چندین بار درباره موضوع مذاکره با آمریکایی ها سخن گفت ولی کوچکترین عکس العملی از آن طرف در قبال این سخنان دیده نشد . تجربه های قبلی احمدی نژاد در ارسال نامه به بوش و پیام تبریک به اوباما ، نشان می داد که این اقدامات از طرف وی ، اگر مضر نباشد ، مفید هم نبوده است . با این تجربه (بخصوص در طرح موضوع مذاکره در نیویورک ) اگر احمدی نژاد پیام تبریک می فرستاد عجیب بود!
۳- حامیان سابق احمدی نژاد امروز به منتقدانش تبدیل شده اند و ارسال پیام تبریک به اوباما، دیگر از سوی امثال کیهان و صدا و سیما به روش ۴ سال پیش تحمل نخواهد شد. مطمئنا این موضوع نیز از نظر احمدی نژاد دور نبوده است!