; ?>; ?> سودآورترین بازار در شش ماه نخست سال جاری - مردم سالاری آنلاين
۱
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۶
مردم‌سالاری آنلاین کارنامه بازدهی بازارها را بررسی می‌کند

سودآورترین بازار در شش ماه نخست سال جاری

چشم‌انداز سودآوری بازارها در نیمه دوم سال
امروز نخستین روز از شش‌ماهه دوم سال ۹۸ است. در شش ماه نخستِ سال، کدام بازار بیشترین سودآوری را داشته است؟ چشم‌انداز سودآوری بازارهای مختلف، از سکه و ارز گرفته تا مسکن و بورس، در نیمه دوم سال چگونه است؟
در نیمه نخست سال جاری، بازار بورس از حیث سودآوری، همه بازارهای رقیب را پشت سر گذاشت.
در نیمه نخست سال جاری، بازار بورس از حیث سودآوری، همه بازارهای رقیب را پشت سر گذاشت.
امروز نخستین روز از شش‌ماهه دوم سال ۹۸ است. در شش ماه نخستِ سال، کدام بازار بیشترین سودآوری را داشته است؟ چشم‌انداز سودآوری بازارهای مختلف، از سکه و ارز گرفته تا مسکن و بورس، در نیمه دوم سال چگونه است؟
به گزارش مردم سالاری آنلاین، سودآورترین بازار در شش ماه نخست سال ۹۸، با فاصله بسیار زیاد نسبت به سایر بازارهای رقیب، بازار بورس بود. شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال ۹۸ تاکنون رشد استثنایی ۷۴ درصدی را تجربه کرده است. این رشد نشان می‌دهد که افرادی که در بورس سرمایه‌گذاری کرده‌اند، به‌طور متوسط در شش ماه نخست سال جاری سود بالایی، نصیب‌شان شده است.
شاخص کل بورس، در آخرین روز معاملاتی سال گذشته در کانال ۱۷۸ هزار واحدی قرار داشت و اکنون در نخستین روز مهرماه وارد کانال ۳۱۱ هزار واحدی شده است. اگر از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم، رشد بورس تهران در نیمه نخست سال جاری، حتی بیش از ۷۴ درصد بوده است. در بورس، شاخص مهم دیگری به نام شاخص کل هموزن وجود دارد. در شاخص کل هموزن، تأثیر تمام شرکت‌های بورسی با هم برابر است؛ برعکس شاخص کل بورس که در آن شرکت‌های بزرگ، وزن و تأثیر بیشتری نسبت به شرکت‌های کوچک دارند. میزان رشد شاخص کل هموزن، از ابتدای سال ۹۸ تاکنون، ۱۷۳ درصد بوده است: این بدان معناست که کسانی که در بورس سرمایه‌گذاری کرده‌اند و عمدتاً سهام شرکت‌های کوچک و متوسط را خریداری کرده‌اند، بازده بسیار بزرگی نصیب‌شان شده است. هر دو شاخص را که لحاظ کنیم، بازدهی بورس در شش ماه گذشته استثنایی بوده و هیچ‌یک از بازارها حتی به رکورد بورس نزدیک نشده‌اند.
 
بازارهایی که ضررده شدند!
وضعیت سودآوری بازارهای رقیبِ بورس، یعنی ارز، سکه و مسکن، به هیچ‌وجه در شش ماه نخست سال جاری مثبت نبوده است. کسانی که در ابتدای سال جاری، با این تصور که همچون سال گذشته، نرخ ارز و سکه جهش شدیدی می‌کند، به سمت سرمایه‌گذاری در این دو بازار رفتند، عمدتاً تاکنون ضررهای قابل توجهی نصیب‌شان شده است.
نرخ دلار در آخرین روز سال گذشته در کانال ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان قرار داشت؛ اکنون دلار آمریکا در بازار آزاد در قیمت ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان معامعله می‌شود. این بدان معناست که در مجموع بازدهی بازار ارز در شش ماه نخست سال جاری، حدود منفی ۱۱ درصد بوده است و سرمایه‌گذاران در بازار ارز متضرر شده‌اند. البته میزان ضرر کسانی که در قیمت‌های نسبتاً بالا در اردیبهشت امسال، اقدام به خرید ارز کرده‌اند، بیش از این میزان بوده است.
وضعیت بازار سکه نیز مشابه بازار ارز بوده است: سکه بهار آزادی طرح جدید، سال گذشته را با قیمت ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی به پایان برد و اکنون سکه در کانال ۴ میلیون تومانی معامله می‌شود. در واقع، در مجموع ضرر سرمایه‌گذاری در بازار سکه در نیمه نخست سال جاری، حدود ۱۳ درصد بوده است.
از سوی دیگر، در بازار مسکن در نیمه نخست سال جاری شاهد دو پدیده بوده‌ایم: اولاً در نتیجه افزایش شدید قیمت‌ها در این بازار در سال گذشته، رفته رفته تعداد معاملات ملکی به شدت کاهش یافت و دوماً با آغاز تابستان به تدریج شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار مسکن بودیم. بنا به آمارهای بانک مرکزی، در مرداد ماه امسال، قیمت مسکن در تهران، نسبت به ماه پیش از آن، ۲.۴ درصد کاهش یافت و مهم‌تر از آن، تعداد معاملات نسبت به مرداد ۹۷، کاهش حدوداً ۷۳ درصدی و نسبت به تیر امسال کاهش بیش از ۳۱ درصدی را تجربه کرد. در واقع، در نیمه نخست سال جاری، بازار مسکن به رکود رفت و سرمایه‌گذاران در این بازار، در ماه‌های آتی با مشکل نقدشوندگی سرمایه‌گذاری خود نیز روبرو خواهند بود، مگر این‌که حاضر باشند قیمت مِلک خود را با هدف راضی کردن خریدار، کاهش دهند.
 
چشم‌انداز بازارها در نیمه دوم سال ۹۸
به‌نظر می‌رسد در نیمه دوم سال جاری نیز بازار بورس پیشتازی خود را حفظ کند. امروز در نخستین روز نیمه دوم سال، بازار بورس یک رکورد تاریخی از خود برجای گذاشت: شاخص کل بورس، امروز ۹۳۶۷ واحد بالا رفت که بالاترین میزان افزایش روزانه این شاخص، در تاریخ بورس تهران است.
مجموع کل ارزش معاملات بورس و فرابورس نیز امروز به بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که نشان می‌دهد نقدینگی عظیمی به سمت بازار بورس هجوم برده است. چند ماهی است که شاهد جابجایی نقدینگی سرگردان به سمت بازار بورس بوده‌ایم و نشانه‌ها حاکی از این است که این نقدینگی همچنان تمایل به حضور در بازار بورس دارد. قدرت این نقدینگی احتمالاً باعث خواهد شد تا در نیمه دوم سال، بورس رکوردهای جدیدی را فتح کند. البته باید تأکید کرد که اصلاح در هر روند صعودی بورس وجود خواهد داشت.
در دو بازار ارز و سکه، فعلا ثبات حکمفرما است و پیش‌بینی می‌شود که در نیمه دوم سال، اگر در این بازارها رشد قیمتی نیز وجود داشته باشد، به شکل جهش و افزایش خیره‌کننده نباشد. در مورد بازار مسکن نیز باید گفت که احتمالاً در نیمه دوم سال همچنان شاهد کاهش قیمت‌ها باشیم؛ چرا که قیمت‌های فعلی در این بازار همچنان با قدرت خرید مصرف‌کنندگان مسکن، فاصله بسیاری دارد.
 
گزارش‌های مربوطه را بخوانید:
جهش بزرگ بورس در سال ۹۸ آغاز شده است؟
خیز بورس تهران برای فتح قله‌های جدید
سودآورترین بازارها در ایران کدامند؟
چرا بورس در دوران تحریم بیشتر رشد می‌کند؟
 
کد مطلب: 115165
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *