27 سالم تمام نشده بود که در استان آذربایجان غربی به عنوان مسئول مددکاری بنیادشهید (در برهه ای حساس از تاریخ و وجود شرایط دشوار برای هم وطنان کُرد) مشغول به کار شدم.
جایی که آثار اجتماعی جنگ تحمیلی ۸ ساله بر زندگی مردمانش مسلط شده بود. در ذهنم این بود تعادلی میان اقوام و احقاق حقوق آن ها برقرار کنم؛
هنوز هم محرومیتهای مردم دورافتاده ترین روستاهای کُردنشین در ارومیه را در خاطر دارم. تلاشم برای آموختن زبان کُردی و آذری(تنها برای برقراری ارتباط با مردم آن جا) و احقاق حقوق نادیده شهروندانی بود که در اقلیت بودند. واژه #شهید آنجا واژه مقدسی بود که شکوه میهن پرستانه اش در خانه های اهل تسنن و خواهران و برادران شیعه می چرخید.
۳۰ سالی می شود که جنگ تمام شده؛ بسیاری مناسبات تغییر کرده و برخی آسیب های ناشی از جنگ، ترمیم شده و ویرانیها هم همینطور.
اما هنوز توی خیابانهای آبادان و خرمشهر که راه بروید می بینیدشان؛ خرابیها را می گویم و زندگی دشوار مردمانی را که روزگاری جانشان را کف دست گذاشته بودند. هنوز سخنان پدر شهید جهان آرا، یادمان مانده که سوم خرداد سال ۸۸ در سالروز فتح خرمشهر در صحن علنی مجلس خطاب به نمایندگان گفت: "نمایندگان محترم، خرمشهر هنوز آب خوردن و گاز ندارد. خرمشهری که ایران را نجات داده است هنوز نصف این شهر ساخته و بازسازی نشده است. پس کی میخواهند به این شهر برسند؟ در این شهر ۲۵ هزار جوان بیکار هستند و ۳۰۰ دختر نیازمند جهیزیه داریم.
حالا خرداد سال۹۷ است و ، نماينده مردم اهواز و عضو هيات رئيسه مجلس با تایید استعفای دسته جمعی ۱۸ نماینده این استان در اعتراض به اعتبارات پیشبینی شده در لایحه بودجه برای این استان می گویند که نامه استعفای دستهجمعی نمایندگان تقدیم هیات رییسه مجلس شده است.
شهرهای جنگ زده ایران هنوز پر از مشکل و آسیب هستند و آثار اجتماعی جنگ هنوز در شهرهای ایران از ارومیه تا آبادان و خرمشهر حس میشوند. مردمان این سرزمین همراهترین ها بوده اند و همین مردمان خونگرم جنگ زده آخرین حضور پرشورشان را در انتخابات ریاست جمهوری سال پیش بود. آنها با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، می گویند که خوزستان چشم امید به دولت تدبیر و امید دوخته است.
خرداد، ماهی پرحادثه است و یادآور نکاتی پندآموز. یکی از آنها اینکه؛ #قدر_اعتماد_مردممان_را_بدانیم.
*عضو شورای شهر تهران