برخی مسائل و مشکلات شهری و ناایمنی ساختمانها با این که مورد وثوق مسئولان امور شهری قرار ميگیرد و در جلسات شورای شهر عنوان و رسانهای ميشود، متاسفانه پس از مدتی به فراموشی سپرده ميشود. به عنوان نمونه:
۱- همین چند روز پیش شهردار ناحیه ۱ منطقه ۱۱ تهران اعلام کرد: پاساژ علاالدین پایان کار ندارد، تامین ۱۳۸۷ پارکینگ را به مدت ۱۳ سال انجام نداده، تخلفات متعدد شهرسازی دارد، ناایمن است و سازه آن برای شهروندان و کسبه خطرناک است و کلکسیونی از تخلفات عدیده
است.
با فشار رسانهها و اقدام شهرداری بر شفافسازی و تبیین وضعیت این ساختمان، مالک در اقدامی سوال برانگیز پردههای مشکی که یک سال روی سازه را پوشانده بود برداشت و ظن اقدام برای ایمنسازی ایجاد شد، اما هیچ مراجعهای به شهرداری برای ایمن سازی و اقدامی نشد تا اینکه روز گذشته شاهد پردهگذاری مجدد روی بنا بودیم و این بار با رنگ سفید.
این کار یعنی بازی با افکار عمومی. حالا هم نوبت بازار گل امام رضا(ع) است و عوامل شهرداری اعلام کردند بازار گل امام رضا(ع)، همچنان تهدیدی برای جان شهروندان منطقه ۱۵ است. با وجود گذشت ۳ ماه از مهلت تعیینشده برای ایمنسازی، هنوز از شرایط ایمنی مناسب برخوردار نیست و همچنان تهدیدی جدی برای جان و مال شهروندان به شمار میآید. این مکان که پیشتر چندین بار شاهد آتشسوزی بوده، به دلیل نبود اقدامات ایمنی کافی، به یک خطر جدی برای محیط اطراف تبدیل شده است.
۲- میثم مظفر؛ عضو شورای شهر تهران در جلسهای که ۱۷ مهر ماه سال جاری برگزار شد، به وضعیت نامناسب خیابان پیروزی اشاره کرد و گفت: در حد فاصل خیابان شکوفه و بزرگراه امام علی(ع)، یک ساختمان نیمهکاره از سال ۱۳۹۲ تخریب شده و نخالهها و ضایعات آن به مدت ۱۲ سال رها شدهاند. این وضعیت، این نقطه از شهر را به یک محل بیدفاع شهری تبدیل کرده است.»
مظفر ادامه داد: «این نخالهها علاوه بر مسدود کردن فضای پیادهرو برای عابران، لاین کندرو خیابان را نیز تحت تأثیر قرار داده و مشکلات زیادی برای تردد ایجاد کرده است. این معضل به دلیل اختلافات حقوقی بین شهرداری منطقه ۱۴ و مالک ساختمان در زمینه تخریب و نوسازی، همچنان پابرجاست و حقوق عمومی در این باره تضییع شده است.» وی با تأکید بر ضرورت حل فوری این مشکل افزود: «شهرداری منطقه ۱۴ باید یا بهصورت مستقیم نسبت به جمعآوری نخالهها اقدام کند یا از طریق مراجع قضایی، مالک را ملزم به انجام این کار کند. این معضل طولانیمدت به مشکلات ترافیکی دامن زده و نیازمند رسیدگی فوری است.»
با پیگیریهای انجام شده روزهای گذشته عوامل شهرداری و دادستانی به این محل مراجعه و با کاسبان محل گفتوگو کردند و قول مساعد برای تعیین تکلیف ملک دادهاند، اما مشخص نیست تا تعیین تکلیف واقعی چند روز دیگر ساکنان و کاسبان که محل کسب و کارشان از سالهای گدشته، از رونق افتاده، تا کی باید این وصع اسفبار را تحمل کنند.
مسئولان امور شهری بهتر است به جای تکرار ساختمان پلاسکو، همان قدر که دلسوزانه و متعهدانه در پی شناسایی ساختمانهای ناایمن هستند، بیشتر به فکر پیشگیری از تکرار حوادث ناگواری مانند «پلاسکو»، باشند.