۰
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۱۴

تیغ جراحی در حین سزارین حادثه‌ساز شد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به برخورد تیغ جراحی به پیشانی نوزاد متولدشده در بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد، گفت: بحث عفونت خونی در این نوزاد ربطی به این موضوع ندارد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به برخورد تیغ جراحی به پیشانی نوزاد متولدشده در بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد، گفت: بحث عفونت خونی در این نوزاد ربطی به این موضوع ندارد.
به گزارش فارس، کیانوش جهانپور در اصفهان با اشاره به برخورد تیغ جراحی به پیشانی نوزاد متولدشده در بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد اظهار کرد: جراحات مختصر روی بدن نوزاد با فراوانی مختلف که بستگی به پوزیشن نوزاد حین عمل سزارین دارد با توجه به سرعتی که در عمل سزارین هست و نازک بودن پرده و جداره رحم در حین این عمل و این‌که کدام بافت‌ها مماس بر ناحیه برش باشد در دنیا مشاهده می‌شود.
وی با بیان این‌که در برخی گزارش‌هایی که در دنیا داریم در بعضی مراکز فوق تخصصی بزرگ پزشکی دنیا شیوع آن یک تا 3 درصد اعلام شده است، افزود: در ایران گزارش رسمی مبنی بر شیوع نداریم ولی با توجه به مواردی که به صورت موردی گزارش می‌شود وقتی به نسبت تعداد زایمان و سزارین در کشور مقایسه می‌کنیم با توجه به این‌که تعداد سزارین هم در کشور ما نسبت به کل زایمان‌ها در مقایسه با سایر کشورها بالا است به نظر می‌آید که آمار کمتر از این عدد باشد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: بخش دیگری از علت کمتر بودن این آمار در ایران نسبت به بعضی کشورهای دیگر به تبحر و مهارت جراح ایرانی با توجه به کثرت اعمال و نوع آموزشی که می‌بیند، بستگی دارد.
وی تصریح کرد: درست است که هیچ کس انتظار ندارد این موارد را برای فرزند و بیمار خودش مشاهده کند ولی قاعدتاً مواردی هست در دنیا که گزارش می‌شود، همه تلاش‌هایی هم که برای ارتقای فرآیندها و افزایش ضریب دقت و کاهش خطا صورت می‌گیرد باز هم مانع از این نمی‌شود که این موارد وقوع پیدا نکند، ما هم قاعدتاً انتظار نداریم که این موارد به صفر برسد چنان که در هیچ کجای دنیا به این عدد نتوانستند نزدیک هم بشوند.
جهانپور با بیان این‌که موارد مطرح شده از جهت فرآیندهای درمانی است، گفت: اما از جهت این‌که این موارد ممکن است از جنبه حقوقی و فقهی، حقوقی را برای نوزاد یا خانواده یا نوزاد ایجاد کند بحثی است که در دایره تشخیص سازمان نظام پزشکی، سازمان پزشکی قانونی و دستگاه قضایی است، دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه هیچ ورودی نداشته و طبق مقررات نخواهد داشت.
وی اذعان کرد: موارد خطا یا موارد قصورات و... قاعدتاً در صلاحیت کمیسیون‌های تخصصی سازمان نظام پزشکی است که اگر فردی یا اولیای بیمار یا نوزادی مایل باشند می‌توانند از آن طریق مسیر را پیگیری کنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: از جهت فرآیندهای درمانی کلیه مواردی که عارضه‌دار می‌شوند چه به لحاظ جسمی چه فوت، عارضه‌هایی که به هر حال اجتناب‌ناپذیر است چه عارضه‌هایی که ناشی از خطا، اشتباه یا قصورات پزشکی باشد یا حتی موارد نادری که ناشی از بی‌احتیاطی و بی‌موالاتی باشد در کمیته موربیدیتی و مورتالیتی در بیمارستان‌ها ثبت و بررسی شده و به معاونت درمان ارسال می‌شود.
وی ادامه داد: این موارد مجدداً در مدیریت نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی بررسی می‌شود و مواردی که قابل اصلاح باشد یا نیاز به تذکر و برخورد انضباطی یا تغییر و اصلاح فرآیندها باشد جهت ارتقای وضعیت ابلاغ می‌شود، حتی به سایر بیمارستان‌ها هم ابلاغ و تذکر داده شده و یادآوری می‌شود و در چهارچوب تعالی خدمات بالینی به صورت مستمر در دانشگاه علوم پزشکی به خصوص در حوزه معاونت درمان هم نظارت و اجرا می‌شود.
جهانپور اضافه کرد: این مورد در بیمارستان‌های دیگر هم هرازگاهی گزارش شده و مورد ویژه‌ای نیست، در سطح کشور همیشه هر چند هفته یا هر چند ماه یک بار یک موردی هست و عموماً درصد زیادی از این‌ها جراحت سطحی است که پیامدهایی ندارد، بعضاً ممکن است پیامدی داشته باشد که در مورد این نوزاد در این حد و در این سطح نبود.
وی با اشاره به صحبت پدر این نوزاد مبنی بر بستری بودن این نوزاد در بخش NICU به دلیل عفونت خونی، مطرح کرد: بحث عفونت خونی در این نوزاد ربطی به این موضوع ندارد، در کل درصدی از نوزادها بعد از تولد به خصوص در هفته‌های اول دچار علائم عفونت خونی شده و حتی بعضاً ممکن است پیشرفت کند و این‌ها ربطی به جراحت حین عمل سزارین ندارد.
کد مطلب: 95781
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *