رییس جمهوری با بیان این که توان دولت در سرمایه اجتماعی خواهد بود، گفت: معتقدیم تا کنون مردم در همه صحنه ها حضور داشته اند و از دولت حمایت کرده اند، تمام موفقیت های دولت در سایه همکاری و حضور مردم در صحنه و حمایت های مقام معظم رهبری بوده است.
دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در همایش اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای که با حضور استانداران، سفرای ایران در منطقه و سفرای کشورهای منطقه در ایران، برگزار شد، به مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: من همین جا از زحمات شبانه روزی سربازان خط مقدم دیپلماسی سپاسگزاری و تشکر می کنم ، ملت ما در برابر این مجاهدان خط مقدم، هم حمایت و هم به بیانی تشکر می کنند.
رییس جمهوری تاکید کرد: مذاکرات هسته ای در چارچوب منافع و عزت ملت ایران به پیش می رود و می بینید که در این چارچوب قدم به قدم در حال پیش رفتن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همیشه یک اقلیت اندکی داریم، نباید نگران باشیم؛ به هر حال در این کشور دموکراسی و آزادی است و نظرات بیان می شود. نظرات همه هم یکسان نیست؛ بنا هم نیست در کشور ما همه چیزی را با ۱۰۰ در صد افکار اداره کنیم. ما باید با اکثریت قاطع قابل قبول، کشور را اداره کنیم.
روحانی اظهار داشت: ما در زمینه هسته ای از ابتدا تا الان هرچه نظرسنجی داشتیم حمایت مردم بالای ۸۰ درصد است و این مهم است که دولت در مسیری حرکت می کند که اکثریت قاطع مردم از این مسیر و راه حمایت می کنند.
** موفقیت دولت در سایه حمایت رهبری است
رییس جمهوری با بیان این که توان دولت در سرمایه اجتماعی خواهد بود، گفت: معتقدیم تا کنون مردم در همه صحنه ها حضور داشته اند و از دولت حمایت کرده اند، تمام موفقیت های دولت در سایه همکاری و حضور مردم در صحنه و حمایت های مقام معظم رهبری بوده است.
روحانی ادامه داد: اگر عنایت حق را نداشتیم و اگر آن سرمایه ها را نداشتیم، نمی توانستیم به توفیق مورد نظر دست یابیم.
وی گفت: امروز مرکز آمار کشور اعلام کرد که تورم ۱۲ ماهه به ۱۵.۲ درصد رسیده است. وعده ای که ما برای سال ۹۳ به مردم داده بودیم این بود که تلاش کنیم تورم را به ۲۵ درصد برسانیم.
رییس جمهوری با اشاره به این که ما تورم بالای ۴۰ درصد را امروز به زیر ۱۶ درصد رساندیم، اظهار داشت: بسیاری از صاحبنظران داخلی و خارجی حضوری یا کتبی برای ما نوشته اند که کار این دولت شبه معجزه است. این معجزه متعلق به ملت ایران است زیرا دولت که خادم است.
روحانی با بیان این که مردم ایران در یکسال و نیم قبل کاری بسیار عظیم و بزرگ انجام داده اند، گفت: در سال ۹۱ و ۹۲ رشد اقتصادی کشور در مجموع منهای نه درصد بوده است. چه کسی فکر می کرد منهای ۹ در دو سال را بتوانیم به رشد مثبت برسانیم.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به رشد چهار درصدی ۶ ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته، افزود: تا پایان سال آن چه پیش بینی می شود، رشد مثبت است.
روحانی ادامه داد: بنابراین وعده ای که به مردم داده بودیم، بهبود معیشت بود و این که بتوانند زندگی راحت تری داشته باشند و کشور در مسیر رشد و توسعه جامع و همه جانبه قرار گیرد.
**هرجناحی به ملت بیشتر خدمت کند از نظر ما برتر است
رییس جمهوری ادامه داد: سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه ما است، به همه استانداران یک بار دیگر اعلام می کنم که تمام مسوولان اجرایی که زیر نظر شما هستند، البته از نظر ما این جناح و آن جناح، این حزب یا آن حزب فرق نمی کند، هر جناحی بیشتر به ملت خدمت کنند، آن جناح از نظر ما برتر است. عنوان، مارک، این و آن و الف و ب برای ما مطرح نیست. هیچ خادمی را حق نداریم از خدمت محروم کنیم.
**مسوولین اجرایی باید به رای ۲۴ خرداد معتقد باشند
روحانی تصریح کرد: اما مسوولین اجرایی باید مسوولینی باشند که به رای مردم در ۲۴ خرداد ۹۲ معتقدند، اگر کسی اعتقاد به رای مردم ندارد، می تواند در کشور کار و فعالیت کند اما نمی تواند مدیر سطح بالای کشور باشد یعنی مردم قبول نمی کنند، مردم گفته اند، نظر ما این است.
رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: به سوابق افراد، وابستگی سیاسی و جناحی افراد کار ندارم اما مسوولین باید به رای مردم اعتقاد داشته باشند و اگر کسی ۲۴ خرداد و رای مردم را قبول ندارد در یک سِمت دیگری خدمت کند. حالا سمت که بسیار است. حالا یک جای دیگری، مکان دیگری، پست دیگری خدمت کند اما بخواهد مسوول رده بالای کشور باشد این قابل قبول نیست. مردم این را نمی پذیرند چون همه ما بار بسیار سنگینی را بر دوش گرفته ایم.
رییس جمهوری ادامه داد: وقتی فردی مسوولیتی به عهده می گیرد در برابر خداوند و در برابر ملت، بار امانت سنگینی را بر دوش می گیرد و باید ما این بار امانت را به مقصد برسانیم.
روحانی با بیان این که ما باید به وعده ای که به مردم دادیم، وفا کنیم، گفت: اگر خدای ناکرده در تحقق خواست و مطالبه مردم و وعده دولت یازدهم سستی بوجود بیاید، اولین ضربه مهم به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است چرا که بزرگترین سرمایه ما سرمایه اجتماعی است.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این که امید ما در سایه سرمایه اجتماعی به وجود می آید و ادامه پیدا می کند و تدبیر ما برای تقویت سرمایه اجتماعی است، افزود: اگر مردم در کنار دولت دست به دست هم بدهند ما از همه مشکلات می توانیم عبور کنیم البته مشکلات فراوانی پیش رو داریم.
روحانی اضافه کرد: رشد مثبت ۲ یا ۳ درصد چیزی نیست که قابل قبول باشد، ما فعلا دنبال آن هستیم چاله و چوله هایی که قبلا به وجود آمده، هموار کنیم و باید برسیم به نقطه ای که زمین هموار بیاید و این ماشین سرعت بگیرد. ما باید بعد، جبران کنیم.
رییس جمهوری یادآور شد: آن روزی که زمین هموار می شود دیگر کسی از ما نمی پذیرد که چرا سرعت ما کم است. حالا الان ما یک استدلال روشنی داریم می گویم رشد منفی ۹ بوده و ما مثلا به مثبت ۲ یا ۳ رسانده ایم.
روحانی ادامه داد: اما بعد که به زمین هموار رساندیم و من می گویم زمین هموار کجاست، آن وقتی که رونق اقتصادی شروع شد که امروز قدم های اولیه آغار شده و باید سرعت بگیرد.
رییس قوه مجریه اضافه کرد: آن زمانی که روابط خارجی ما به نقطه ای رسید که ما به مردم وعده دادیم و گفتیم تعامل سازنده با جهان؛ که از طرف ما این کار ۱۰۰ در صد شروع شده است منتها باید شرایطی را فراهم کنیم که جهان هم همین حرکت را به سمت ما داشته باشد و این کار شدنی است.
**دولت به دنبال نزدیک کردن همه جناح ها به یکدیگر است
رییس جمهوری با بیان این که کار ما فقط اقتصاد و سیاست خارجی نیست، گفت: سیاست داخلی برای ما بسیار اهمیت دارد. باید درجامعه به نقطه وحدت و اتحاد بیشتر برسیم و نگذاریم در جامعه انشقاق بوجود بیاید، فاصله ها را کم کنیم.
روحانی ادامه داد: یکی از وعده های دیگری که این دولت از روز اول به مردم داده است این است که این دولت، دولت آشتی است و می خواهد گروه ها، جناح ها و افکار را به هم نزدیک کند بنابراین حرکت ما باید به سمت اجرای برنامه ای باشد که به مردم وعده دادیم و مردم با رای خودشان مصوب کردند.
**اگر کسی فکر کند کشور بدون رابطه با جهان به توسعه می رسد حتما اشتباه می کند
رییس دستگاه اجرایی با طرح این سوال که برای پیشرفت و حرکت به جلو و برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی در زمینه رابطه با دیگران باید چه کاری انجام دهیم؟ اظهار داشت: این که بعضی ها فکر می کنند کشوری می تواند بدون رابطه با بیرون به رشد و توسعه برسد حتما اشتباه می کنند.
روحانی ادامه داد: می شود زندگی بخور و نمیر داشت و مردم هم می توانند زندگی کنند. می شود از جیب مردم هم برداشت کرد. رشد منفی یعنی همین؛ یعنی ثروت مردم را کاهش دادن.
رییس جمهوری اضافه کرد: کشور را می شود همه جور اداره کرد. اما اگر می خواهیم به رشد برسیم آن هم نه رشد ۲ یا ۳ درصد، رشد قابل قبول، ۴ یا ۵ درصد ما که در برنامه چشم انداز ۲۰ ساله بنا بود حداقل رشد ما ۸ درصد باشد. کجاست؟
روحانی خاطر نشان کرد: اگر حساب کنید در ۱۰ سال اول سند چشم انداز، رشد ۲.۵ درصد داشته ایم، ما دنبال این بودیم که ۲.۵ درصد در ۱۰ سال اول بدست بیاوریم؟
رییس جمهوری تاکید کرد: در هر برنامه ای نیمه اول آن شتاب زیاد دارد و نیمه دوم دیگر دوران جوانی برنامه تمام شده است.
** هیچ کشوری در انزوا به توسعه نمی رسد
وی با تاکید بر این که مردم ایران همواره در صحنه هستند، گفت: امروز باید با عمل به برنامه که طبق قانون اساسی برنامه به عهده رییس جمهوری و اجرا به عهده همه مجریان است، کارها را پیش ببریم.
رییس جمهوری افزود: طبق قانون اساسی، مسوولیت برنامه ها و خط مشی ها بر عهده شخص رییس جمهوری است که با مشورت وزیران کار را پیش می برد و اجرا هم به عهده مجریان است و شما مسوولیت سنگینی را در این زمینه بر عهده دارید.
روحانی اضافه کرد: اگر رشد و توسعه می خواهیم؛ باید با جهان رابطه داشته باشیم. همواره در طول تاریخ، یکی از راه های توسعه کشورها تجارت بین المللی بوده است؛ حتی در دوران قبل از اسلام بازاری که در مکه وجود داشت، آن منطقه را رشد داده بود.
رییس جمهوری با تاکید بر این که امروز تنها بحث تجارت در میان کشورها مطرح نیست، گفت: امروز بحث روابط فرهنگی، علمی و روابط منطقه ای و بین المللی مطرح است؛ چنان چه امکان ندارد کشوری در انزوا به توسعه قابل قبول برسد.
روحانی با اشاره به این که کسی نمی تواند ما را منزوی کند، گفت: البته ممکن است خودمان، خودمان را منزوی کنیم؛ اگر متحد باشیم و با تدبیر کار را جلو ببریم، هیچ کشوری نمی تواند ما را منزوی کند.
رییس قوه مجریه افزود: اکنون بخش بزرگی از خطوط فیبر نوری از ایران عبور می کند؛ در حوزه خطوط هوایی نیز اگر شرایط را آماده کنیم، بهترین مسیر برای خط هوایی، فضای ایران است؛ از نظر راه و راه آهن، ایران جایگاه خاصی دارد و می تواند آسیا را به مدیترانه، اروپا و غرب متصل کند.
رییس جمهوری با اشاره با احداث راه آهن اینچه برون، گفت: این خط راه آهن، چین را به ایران و خلیج فارس متصل کرد و با راه آهنی که از چابهار به سمت زاهدان شروع شده است و به راه آهن سراسری متصل می شود، دنیا را به دریای عمان متصل می کنیم.
روحانی اضافه کرد: ایران در طول تاریخ ثابت کرده که قصد تعرض به هیچ کشوری ندارد و توسعه ایران به ضرر هیچ کشوری - چه همسایه و چه غیرهمسایه - نخواهد بود.
وی ادامه داد: ایران در قرون سابق یکی از مراکز علمی جهان بوده است؛ در یکی از کتابخانه های هند (حیدر آباد) که حدود ۲۵ هزار نسخه خطی در آن جا وجود دارد، اکثر آن یا به زبان فارسی است یا اگر عربی است دانشمندان ایرانی، آن ها را نوشته اند.
رییس جمهوری تصریح کرد: بزرگترین دانشمندان ریاضیات، شیمی، فیزیک و جبر ایرانی بودند؛ ایران همیشه خیر و بر کت به همه رسانده است و هیچ گاه ضرری به کسی نرسانده است؛ ایران در ۲۰۰ سال اخیر علیه هیچ کشوری جنگی را آغاز نکرده است.
**نخستین قدم در سیاست خارجی روابط خوب با همسایگان است/به دنبال منافع یک طرفه نیستیم
روحانی اظهار داشت: نخستین قدم در سیاست خارجی ما بی تردید روابط خوب با همسایگان است؛ این مساله هم از نظر امنیت ملی و هم از نظر فرهنگی بسیار مهم است؛ همه کشورهای منطقه از لحاظ فرهنگی با ما متصل هستند؛ ما شرایطی ویژه و خاصی با همسایگانمان داریم و بسیاری از امور اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون همکاری همسایگان امکان پذیر نیست.
روحانی گفت: در جاده، فیبر نوری، خط هوایی، راه آهن و کشتیرانی بدون همکاری همسایگان کاری نمی توان انجام داد.
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: ما هیچ وقت دنبال منفعت یک طرفه نیستم؛ بازی برد - برد فقط در مساله هسته ای نیست؛ ما می خواهیم روابطمان در جهان این گونه باشد؛ سر هیچ کشوری کلاه نمی گذاریم و نمی گذاریم کسی سر ما کلاه بگذارد.
روحانی ادامه داد: این ملت روابطی با همسایگان و کشورهای دیگر می خواهد که به نفع دو ملت باشد؛ ما رابطه ای با عراق نمی خواهیم که صرفا به نفع ایران باشد؛ می خواهیم به نفع ایران و عراق باشد؛ ما رابطه ای با ترکیه و همه کشورهای شمالی، شرقی و جنوبی می خواهیم که به نفع دو کشور باشد.
**استان ها روی پای خود بایستند/کار را به بخش خصوصی واگذار کنید
رییس جمهوری ادامه داد: هر چه استان های ما بتوانند روی پای خود بایستند و در تصمیم گیری ها، مدام وابسته به مرکز نباشند، البته در تصمیم سازی ها دستشان باز است و در تصمیم گیری ها هم باید دستشان باز باشد، حتما این به نفع کشور خواهد بود، زیرا کسی که در استان است، منفعت استان خود را بهتر از ما که در مرکز هستیم و فاصله داریم، می داند.
روحانی اضافه کرد: اجازه دهیم مسوولان اجرایی با نخبگان و صاحب نظران استان خود مشورت کنند، به ویژه که سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز احیا شد و معنای آن این است که سازمان مدیریت در هر استانی با استاندار و دیگر مسوولان برنامه ریزی کنند و تا جایی که امکان هست بتوانیم کار را به آن ها واگذار کنیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: «همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند، باید کار را به بخش خصوصی و مردم واگذار کنیم و خسّت به خرج ندهیم، همه دولت ها آمدند و گفتند ما می خواهیم کار را به مردم واگذار کنیم اما نشد. آن چنان برخی از این مسوولان اجرایی دو دستی چسبیده اند، یه خرده این انگشتای دستان را باز و شل کنید، بگذارید کار را بخش خصوصی انجام دهد.»
روحانی با تاکید بر این که باید بتوانیم کار را به مردم واگذار کنیم، گفت: شما باید کار را به بخش خصوصی واگذار کنید و مرکزیت هم کار را به شما واگذار کند، این حتما به نفع ما است و کشور می تواند سریعتر به رشد و توسعه برسد.
رییس قوه مجریه خطاب به استانداران تاکید کرد: سال آینده بسیار حساس است، به ویژه از لحاظ سیاسی شما باید دو انتخابات مهم و ملی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را برگزار کنید. ان شاءالله هم امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی ما به نحو احسن انجام شود.
روحانی ادامه داد: البته این نکته هم مغفول ما نیست که رشد و توسعه ما در سایه امنیت ما است و امنیت بهتر هم ان شاءالله با نیروهای مسلح، نیروهای امنیتی، هماهنگی و همفکری شما تامین می شود. شما خود به خود رییس شورای تامین استان ها هم هستید، این مسوولیت به عهده شما است.
رییس جمهوری با تاکید بر همکاری با قوای مقننه و قضاییه اضافه کرد: باید این همکاری ها را بیشتر کنیم تا ان شاءالله به نحو مطلوب به نقطه ای برسیم که مورد انتظار مردم و رضایت خداوند است.
منبع:انتخاب