حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با فرارو به این مطلب با اشاره به احتمال بازگشت دوباره محمود احمدینژاد به عرصه فعالیت های سیاسی و انتخاباتی گفت: همه روسای جمهور پیشین در طی مدتی که راس امور بودند سبب شکل گیری یک سری تشکلها و حلقه نخبگی اطراف خود شدند، احمدینژاد نیز از این موضوع مبرا نیست و اکنون سعی در احیای فعالیتهای سیاسی خود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که بازگشت احمدینژاد در آرایش سیاسی جریان اصولگرا چه تاثیری خواهد داشت، گفت: در شرایطی که اصولگرایان بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری به اجماع نرسیده اند و شرایط سیاسی خود را برای پیشبرد اهدافشان در انتخابات پیش روی مجلس سامان نداده اند، حضور احمدینژاد کار را پیچیده کرده و معادلات این جریان را به هم میزند.
این کارشناس مسایل سیاسی افزود: احمدینژاد گفتمان سیاسی، مدیریتی و اقتصادی خود را دارد. در مقابل گفتمان دولت جدید اگرچه در حوزههای سیاسی و مدیریتی طرفدارانی به دست آورده است اما در بخش اقتصادی با انتقاد بیشتری روبرو است و احمدینژادی ها حتما از خلاهای مثل این استفاده میکنند.
به گفته او بخشی از اصولگرایان که انتقادات بیشتری نسبت به عملکرد دولت یازدهم دارند به سوی احمدی نژاد گرایش پیدا میکنند زیرا احمدی نژاد به شیوهایی که پیش از این هم داشت آمار و ارقامی در مورد توزیع امکانات، پول و ... داده و با این وعده ها سعی میکند که حمایت تودهها را به دست آورد.
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: انتظار میرود احمدینژاد بین دولت اعتدالی و دولتهای پیش از خود مثل دولت آقای هاشمی یک همانی ایجاد کرده و حمله به این دولتها را در برنامه های تبلیغاتی خود بگنجاند.
فلاحت پیشه در رابطه با تاثیر سابقه هشت ساله احمدینژاد بر میزان موفقیت او نیز گفت: از آنجایی که دوران ریاست جمهوری احمدینژاد با وجود آمارهای کمی که ارایه شد، با رفتارهای غیر قابل دفاعی در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی همراه است، اصولگرایان در واکنش به بازگشت وی به دو گروه تقیسم خواهند شد.
وی در تشریح این دو گروه گفت: گروه اول کسانی هستند که نسبت به دولت یازدهم رویکرد انتقادی دارند و با آمدن احمدینژاد به وی نزدیک میشوند تا به حاشیه رانده نشوند اما گروه دوم اصولگرایان میانه رو هستند که سعی دارند بدون کارشکنی و مانع تراشی در راه دولت در مسیر منافع ملی حرکت کنند.
این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر این که اغلب اصولگرایان در گروه دوم جای میگیرند، گفت: به طور طبیعی این دو دستگی به تضعیف اصولگرایان میانجامد اما نباید این نکته را فراموش کرد که تصور به اجماع رسیدن در جریان اصولگرایی بدون بازگشت احمدینژاد نیز یک تحلیل سطحی است.
وی با اشاره به این که اختلافات میان اصولگرایان خیلی بیشتر از اختلافات این جریان با دولت کنونی است، گفت: بسیاری از اصولگرایان حاضر نیستند که احمدینژاد را به عنوان بخشی از این جریان بپذیرند.
فلاحت پیشه درباره اینکه آیا بازگشت احمدینژاد را میتوان دردسر تازه جریان اصولگرا تلقی کرد، گفت: این موضوع بستگی به رفتار سیاسی اصولگرایان دارد. اگر آنها با یک رویکرد نتیجه محور تصمیم بگیرند که در شرایطی ائتلاف کنند شاهد این خواهیم بود که بعد از شکلگیری مجلس اختلافات درون این جریان نمود یابد و بار دیگر مجلسی مثل مجلس هشتم یا نهم را تجربه خواهیم کرد اما اگر با رویکردی غیر نتیجه محور عمل کنند، اصولگرایان میتوانند دامن خود از این نوع اختلافات پاک نگاه دارند.
این کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا بازگشت احمدینژاد و بیشتر شدن اختلافات درونی جریان اصولگرا به موفقیت اصلاحطلبان کمک خواهد کرد یا خیر؟ گفت: به هر حال عرصه سیاست مثل شطرنج است و دو جریان روی شکافها و اختلافات گروه رقیب حساب باز میکنند اما به اعتقاد من اصلاحطلبان نیز به دو شیوه با این موضوع برخورد خواهند کرد.
وی در تشریح این دو شیوه گفت: اصلاح طلبان معتدل تلاش میکنند که با استفاده از این موضوع با گروه میانه رو اصولگرا همکاری کرده و این باعث میشود که به مجلسی شبیه مجلس پنجم برسیم. اما در میان این جریان نیز طیف رادیکالی وجود دارد که حتما سعی میکنند با ایجاد این همانی میان احمدینژادی ها و کل جریان اصولگرا در جهت حذف کامل رقیب بکوشند و میخواهند که تجربه مجلس ششم تکرار شود.
فلاحت پیشه با تاکید بر این که رفتار گروه اول بیشتر به منافع و مصلحت کشور نزدیک است، گفت: یک رفتار اصولی و منطقی از هر دو جریان میتواند سبب شود که در انتخابات پیش رو شاهد رفتاری متعادلتر باشیم.
منبع:فرارو