امیر حسین قاضی زاده در گفت و گویی اظهار کرد: «ما نگران فضای روانی در مشهد هستیم و نه تنها در مشهد بلکه سهامدارانی در کشور و خارج کشور نیز ممکن است، تحت تأثیر این فضای بعضاً غیرواقعی قرار گیرند.»
هفته گذشته اعلام شد که فروش سهام پدیده شاندیز با دستور قضایی ممنوع و دفاتر فروش سهام پلمپ شده اند. غلامعلی صادقی، قاضی پرونده پدیده در مشهد هم گفته "به خاطر افزایش های به اصطلاح بادکنکی و غیرقانونی سهام، مبالغ میلیاردی جابه جا شده است که این امر حتما نیازمند شفاف سازی است تا هر کسی یک شبه میلیاردر نشود."
شرکت پدیده، بهمن سال ۸۳ ثبت شده است. در ابتدا اسمش "شرکت سرمایهگذاری کاوشگران سهام"، سال ۸۷ اسم آن به " شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز" تغییر پیدا کرد.
زیر مجموعه شرکت پدیده، ۷ شرکت مشغول به کار هستند: "شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز، پدیده پارسیان توس، بینالمللی کیش، تجارت الکترونیکی پدیده کیش، آریا دوام ساز شرق، شهربازی پدیده شاندیز و باشگاه فرهنگی ورزشی پدیده است." شرکتی که الان فعالیت هایش دردسرساز شده، "ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز" است که سال ۸۷ ثبت شده است.
البته تخلفات پدیده به سهام فروشی غیرقانونی ختم نمی شود گفته می شود این شرکت زمینهای فراوانی را خارج از محدوده شهری تغییر کاربری داده است و به پروژه های خود اضافه نموده است.
امیرحسین قاضی زاده در این با هر گفت: «اگر امروز در اطراف مشهد یک کشاورز در زمین زراعی خود بخواهد «طویله» احداث کند، جهاد کشاورزی آن را تخریب میکند، اما عنوان میشود که به شرکت پدیده سه برابر مجوز داده شده تغییر کاربری در اراضی داده است. آیا چشم دستگاههای نظارتی آن زمان بسته بوده؟ چرا همان اول جلوی این شرکت را نگرفتند؟ پدیده سهام عرضه میکرده اما کسی با آن برخورد نکرده است و تازه مورد حمایت گسترده هم بوده است.»
البته پدیده خوشبختانه، اقدامات مثبتی هم داشته که قابل رؤیت است، بالاخره داراییهایی دارد که در دسترس است و مفقود نیست و کالا هم نبوده که بتوان آن را جابهجا کرد، ولی آنچه باید پیگیری کرد و مغز ماجراست، این است که چرا دستگاههای ما طوری عمل میکنند که یا سرمایهگذاری رخ ندهد یا اگر انجام شود در آن فساد صورت گیرد.
این نماینده مجلس با بیان این که بارها درباره پدیده شاندیز به مسئولان وقت دولت از جمله حسینی وزیر اقتصاد تذکر داده شده بود گفت: «بارها پرسیدیم که اگر این شرکت با این حجم گسترده از فعالیت روزی ورشکست شد چه کسی پاسخگوی تعهدات مردم خواهد بود؟ بارها در جلسات رسمی و غیر رسمی در طول این چهار الی پنج سال گذشته، مسئله پدیده جزء یکی از مسائلی بوده که همواره پیگیر بودهایم.»
قاضی زاده گفت که پیگری های آن ها هیچ نتیجه ای نداده است تا اینکه در آخر دادستان وارد موضوع شد.
روز گذشته نیز معاون اول قوه قضاییه درباره اخرین اتفاقات پرونده پدیده با بیان این که "برخی از وزارتخانهها و مراجع نیز شکایاتی در این زمینه داشتند"، گفت: «این موارد در جای خود قابل تعقیب است، اما عمده نگرانیهای قوه قضاییه ایجاد مشکلات احتمالی برای مردم است.»
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درست است که این شرکت مجموعا ۹۴ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و مرتکب کلاهبرداری شده است یا خیر؟ گفت که من قائل به این نیستم که این مبلغ وجود دارد ولی مسائل مطرح شده قابل بررسی است.
اژه ای همچنین ضمن تائید اینکه "افرادی که در مسئله "پدیده" دخالت داشتهاند تحت تعقیب قرار گرفتهاند. " خروج محسن پهلوان مقدم مدیر عامل پدیده از کشور را تائید نکرد.