۰
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۵

وزیر دفاع: به سوریه و عراق سلاح و مشورت می‌دهیم

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای دارای توان موشکی در جایگاهی مناسب، و بعد از آمریکا، روسیه و چین قرار دارد.
وزیر دفاع:  به سوریه و عراق سلاح و مشورت می‌دهیم
حسین دهقان، در پاسخ به سؤالی درباره جایگاه کشورمان در میان کشورهای جهان از نظر قدرت موشکی گفت: ایران در میان کشورهای دارای توان موشکی دارای جایگاه مناسبی است و در جایگاه پس از امریکا، روسیه و چین، قرار دارد.

گزیده اظهارات وزیر دفاع در گفتگو با العالم را در ادامه می‌خوانیم:

ما متناسب با تهدیدات احتمالی علیه کشور، تلاش کرده‌ایم تا برد موشک‌های‌مان را افزایش دهیم و در این زمینه ما به بردهای لازم رسیده‌ایم.

در حال حاضر تلاش می‌کنیم تا دقت اصابت موشک‌ها و ماندگاری آن‌ها را افزایش بدهیم و موشکهای‌مان را رادار گریز نماییم.

درباره اظهارات وزیر خارجه عراق مبنی بر این‌که کشورش مانعی ندارد که هواپیماهای ایرانی مواضع داعش را در این کشور هدف قرار دهند؛ و این‌که آیا هواپیماهای ایرانی بر فراز عراق پرواز کرده و مواضع داعش را هدف قرار داده اند، باید بگویم، امنیت ما برای ما مهم است، حتی اگر جریانی خارج از مرزهای ما بخواهد تهدیدی را برای ما ایجاد کند. خط قرمز ما امنیت ملی ما است.

این را ما صراحتا اعلام کردیم که در عراق عتبات متبرکه خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است، اگر داعش یا هر جریان مسلحی بخواهد این مراکز را تهدید کنند، جمهوری اسلامی ایران وارد خواهد شد.

ما مرزی داریم که برای‌مان مهم است، اگر داعش بخواهد از این منظر وارد مرز یا حریم ما شود حتما با آن مقابله خواهیم نمود، ولی امروز ما نیازی به آن نمی بینیم؛ آنچه هست اگر دولت عراق به صورت رسمی از ما کمک بخواهد حتما این اقدام را انجام خواهیم داد.

اتفاقاتی که در سوریه و عراق می‌افتد در واقع به هدف تأمین امنیت اسرائیل است. این افراد باید بدانند زمانی که اسرائیل در تجاوز ۵۰ روزه باریکه غزه را می‌کوبید، داعش هیچ واکنشی به این تجاوز نشان نداد پس نتیجه می‌گیریم که آن‌چه در منطقه انجام می‌شود، خواست اسرائیل، آمریکا و نظام سلطه است و هر کاری که اسرائیل انجام می‌دهد، با هدف تضعیف جبهه مقاومت انجام می‌دهد.

جریان‌های مقاومت در فلسطین اشغالی، لبنان و سوریه زیرساخت های صنعتی نظامی بسیار قابل توجهی دارند و قادرند که همه مراحل طراحی و تولید موشک‌ها را انجام بدهند و ما هم در مقاطعی با جریان های مقاومت در بخش های صنعتی و تکنولوژی همکاری کرده‌ایم و رسماً هم اعلام کرده‌ایم که با مقاومت در این بخش‌ها همکاری خواهیم کرد و مقام معظم رهبری هم فرموده‌اند که کرانه باختری رود اردن نیز باید مانند باریکه غزه مسلح بشود. حمایت از مقاومت در راهبردهای عمومی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، و این امر را دنبال خواهیم کرد.
بخش موشکی مربوط به توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران است و این موضوعی است که ما تصمیم می‌گیریم چه باشد و چه نباشد؛ و هیچ اراده‌ای نمی تواند خارج از اراده ما خودش را بر تصمیماتی که که ما در این حوزه می‌گیریم اعمال کند

امروز فکر می‌کنیم چیزی که آمریکایی‌ها را ترغیب کرده به این‌که بیایند در فضای متفاوتی با جمهوری اسلامی ایران تعامل کنند، نه از بابت این است که ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بخواهیم تعامل و یا مذاکره را بپذیریم، بلکه بیشتر نیازی که است که آنان دارند که می خواهند فضا را به صورتی ترمیم کنند، تا پیامدهای مثبت تری را برای خودشان و امنیت و چهره از بین رفته و مخدوش و تنفری که در سایه اقدمات آنان در جهان ایجاد شده، اقداماتی را انجام دهند.

ما در مقابل این تهدیدها همواره از بالاترین سطح آمادگی برخورداریم و مطمئنیم که هیچگاه آمریکا و اسرائیل به خودشان جرأت اینکه بخواهند به ما تجاوز کنند، نخواهند داد.

اساسا هم موضوع موشکی در بحث مذاکرات هسته‌ای در هیچ زمانی از طرف ما پذیرفته نشده است، و الان هم طرف مقابل اصراری بر این موضوع ندارد

آن‌چه که امروز با ۱+۵ درباره آن مذاکره می‌کنیم صرفا موضوع هسته‌ای است و به غیر از موضوع هسته‌ای هیچ موضوع دیگری در دستور کار قرار نگرفته و نخواهد گرفت.

بخش موشکی مربوط به توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران است و این موضوعی است که ما تصمیم می‌گیریم چه باشد و چه نباشد؛ و هیچ اراده‌ای نمی تواند خارج از اراده ما خودش را بر تصمیماتی که که ما در این حوزه می‌گیریم اعمال کند؛ و اساسا هم موضوع موشکی در بحث مذاکرات هسته‌ای در هیچ زمانی از طرف ما پذیرفته نشده است، و الان هم طرف مقابل اصراری بر این موضوع ندارد، و به عبارتی پذیرفته که جزو مقوله‌های مورد مذاکره نیست.

ما داعش را یک جریان محلی نمی‌دانیم، بلکه اسراییل و آمریکا داعش را در بحث آموزش وتجهیز پشتیبانی می‌کنند، متاسفانه برخی از کشورهای منطقه با برداشت و تحلیل غلطی که از وضعیت دارند، در این راستا همراهی می‌کنند؛ تصور آنان این است که با تقویت داعش قادرند ابعاد و دایره نفوذ جمهوری اسلامی ایران را محدود و کشورهای اسلامی را گرفتار وضعیتی خطرناک کنند.

به طور طبیعی در سوریه و عراق ما با دولت ها برای حفظ ثبات و امنیت آنان همکاری می کنیم؛ ما ثبات و امنیت در سوریه و عراق را در راستای ثبات و امنیت منطقه می دانیم.

در بعد سلاح و تجهیزات معمولا دولت‌های‌شان از ما خرید می‌کنند و در بعد آموزش و مشاوره در خدمت ارتش و نیروهای مقاومت سوریه و لبنان و عراق هستیم، این را خیلی روشن و صریح اعلام کردیم.

حتی اگر سردار سلیمانی در آن جا حضور پیدا کرده و می‌کند، باز هم از موضع مشاوره، راهنمایی و آموزش است؛ ما نیرویی را به عنوان نیروی ایرانی در سوریه و عراق مستقر نکرده‌ایم، افرادی نیز که در آن جا حضور یافته‌اند جهت مشاوره و آموزش هستند، تا به سازماندهی و آموزش کمک کنند، و در زمینه طرح‌های عملیاتی مشاوره دهند. فرماندهان صحنه همگی محلی هستند، نیروهای عمل کننده همه مردم عراق هستند.

خبر وجود موشک‌های ایرانی در انبار اطراف دمشق که مورد تجاوز اسرائیل قرار گرفت، صحت ندارد و ما تردیدی نداریم که اسرائیل در هر جایی که بتواند امکانات مقاومت را نابود کند، از هیچ کاری دریغ نخواهد کرد.
این را ما صراحتا اعلام کردیم که در عراق عتبات متبرکه خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است، اگر داعش یا هر جریان مسلحی بخواهد این مراکز را تهدید کنند، جمهوری اسلامی ایران وارد خواهد شد.

امنیت لبنان برای ما مهم است و در ارتباط با مسائل عراق و سوریه هم تعریف می‌شود.

آن‌چه که از نظر ما اصل بود، این است که مانع تبدیل شدن فضای درگیری‌های سوریه، عراق و لبنان به فضای درگیری‌های شیعه و سنی بشویم؛ لذا به دولت لبنان پیشنهاد اعطای کمک‌های نظامی را دادیم تا دولت و ارتش این کشور بتوانند با جریان های تروریستی که امنیت مردم را به خطر انداخته اند، مبارزه کنند و لیستی را هم به مسؤولان لبنانی ارائه کردیم و قرار شد که این لیست را بررسی کنند.

در لبنان قانونی وجود دارد که هر کشور ثانی که بخواهد به دولت بیروت کمک یا هبه ای اعطا کند، این کمک یا هبه باید به تصویب دولت برسد. ترکیب دولت لبنان معلوم است و اعضای این دولت نمایندگان گروه های سیاسی مختلف هستند؛ لذا وزارت دفاع ایران نتوانست مصوبه‌ای را از دولت لبنان برای اعطای کمک های نظامی دریافت کند، و ما هچنان آماده هستیم. اقلامی را که به مسؤولان لبنانی پیشنهاد کرده ایم آماده است، و زمانی که مسؤولان لبنانی آمادگی خود را برای دریافت این اقلام اعلام کنند، این اقلام را در اختیار آن‌ها خواهیم گذاشت.

آژانس تاکنون چند بار پارچین بازدید کرده است نقاط مورد نظر در آن را مورد بازرسی قرار داده و از برخی نقاط نیز نمونه برداری کرده است. در مقطعی نیز اعلام کردند که به چیزی که نشان دهنده فعالیت در راستای نظامی باشد دست نیافته‌اند. ولی ما اصولا بر این باوریم که موضوع هسته‌ای بهانه‌ای برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و نفوذ آن در منطقه و جهان است؛ و آن‌ها در این زمینه هیچ‌گونه سند و دلیلی ندارند. علاوه بر این، معمولا منابع خبری آژانس، اسرائیلی‌ها و منافقین هستند و آژانس به عنوان یک نهاد بین المللی بازیچه دست دشمنان ما قرار گرفته است.

در حال حاضر نیز ناظران، آژانس در مراکز فعالیت هسته‌ای ایران، مستقر هستند و اقدام به نظارت می کنند و ما موضوعی پنهانی نداریم که آن را از کسی مخفی نگه داریم. با این وجود اعلام کرده‌ایم که اگر سند متعبر قابل استنادی وجود داشته باشد ما آمادگی پاسخگویی در این باره را داریم.

در دور اخیر مذاکرات هسته‌ای مجموعه‌ای از اسناد جعلی از سوی آژانس ارائه شد که در جلسه کارشناسی برای بررسی این مباحث، خود آن‌ها به فقدان سندیت این اسناد اعتراف کردند. بلکه حتی در مقابل از مسؤولان ایرانی می‌خواستند تا سندی در اختیار آن‌ها بگذارند. این در حالی است که آن‌ها هنوز مدعی هستند. ولی ما بارها اعلام کرده‌ایم که انحراف و فعالیت (خارج از چارچوبی) نداشته‌ایم و اتهام‌های مطرح شده در این‌باره علیه ایران، بی اساس و نابجاست. از این رو اعلام کرده‌ایم که چنانچه اسنادی مبنی بر انجام این فعالیت‌ها از سوی ایران در اختیار دارند، ما به آن پاسخ خواهیم داد.

اخیرا آژانس ادعا کرد که ایران در منطقه مریوان، اقدام به انجام تستی کرده است. به همین دلیل از ما درخواست کردند تا این منطقه را مورد بازرسی قرار دهند. ما نیز با اعلام آمادگی در این زمینه از آژانس پرسیدیم که مریوان کجاست و چه فعالیتی در آن انجام می شود و بیایید این منطقه را بازرسی کنید. آن‌ها مصرانه پیگیر این موضوع بودند. ما در مرحله اخیر مذاکرات، اعلام کردیم که بیایید و این منطقه را مورد بازرسی قرار دهید. آنها پاسخ دادند که ما نیازی نداریم مریوان را ببینیم.
کد مطلب: 43746
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *