۰
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۰

زریبافان: ایران مخالف مذاکره با آمریکا نیست اما...

مسعود زریبافان می گوید: جمهوری اسلامی ایران مخالف مذاکره نیست؛ لکن با سوء سابقه تاریخی آمریکا دلیلی بر پیش قدم شدن مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد
زریبافان: ایران مخالف مذاکره با آمریکا نیست اما...

این روزها صحبت از مذاکره مستقیم با آمریکا، نقل محافل سیاسی و رسانه ای شده است. موضوعی که از یک سو با سیگنال های مثبتی از سوی هر دو کشور همراه شده و از طرف دیگر، مخالفت هایی را در داخل کشور سبب شده است.

مسعود زریبافان، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت احمدی نژاد و فعال سیاسی اصولگرا، در گفتگویی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین، تاکید می کند، «با سوء سابقه تاریخی آمریکا دلیلی بر پیش قدم شدن مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد.»

وی البته این را هم می گوید اگر دستگاه دیپلماسی درباره مذاکره مستقیم به نتیجه ای برسد با رعایت خطوط قرمز و راهبردهای مورد تاکید رهبری، ممکن است این اتفاق رخ دهد.

زریبافان درباره احتمال شکل گیری توافق برجامی جدید نیز می گوید؛«بعید می دانم که...»

مشروح گفت و گو مسعود زریبافان، فعال سیاسی اصولگرا را با خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید؛

********

* آقای زریبافان! سیگنال هایی از مذاکره بین ایران و آمریکا فرستاده می شود، ارزیابی و پیش بینی شما چیست؟

 جمهوری اسلامی ایران مخالف مذاکره نیست؛ لکن با سوء سابقه تاریخی آمریکا دلیلی بر پیش قدم شدن مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد.

مذاکره مستقیم با راهبردهای مور تایید رهبری ممکن است اتفاق بیفتد

* فکر می کنید مجوز مذاکره مستقیم با آمریکا به دولت آقای پزشکیان داده شود؟

 حسب تجربه، اگر دستگاه دیپلماسی کشور در مذاکراتی که با کشورهای واسطه انجام می دهد به این نتیجه برسد که برای ادامه کار نیاز به مذاکره مستقیم است، با خطوط قرمز و راهبردهایی که رهبری تعیین می کنند و در صورتی که دولت خود را متعهد به رعایت آنها اعلام کند، این اتفاق ممکن می شود.

ممکن است عده ای نگران اقدام صحیح دولت و گروه مذاکره کننده باشند 

* اگر بنا بر مذاکره باشد پیش بینی می کنید برخورد منتقدان دولت در این صورت چه خواهد بود؟

برای اینکه ادامه مذاکرات در چهارچوب راهبردها و سیاست های کلی نظام باشد قطعا طبق قوانین مجوز رهبری ضرورت پیدا می کند. البته ممکن است عده ای نگران اقدام صحیح دولت و گروه مذاکره کننده باشند و در این زمینه حساسیت هایی را از خود بروز بدهند که البته این حق همه دلسوزان نسبت به انقلاب و نظام اعم از رسانه ها، خواص و حتی قاطبه مردم است که مراقبت کنند و اگر زاویه ای بین فرآیند مذاکرات نسبت به راهبردها و خطوط قرمزی که رهبری تعیین کرده اند مشاهده نمودند، تذکرات لازم را به نحو مقتضی بدهند.

این رویکرد همواره در دولت های مختلف از طرف منتقدین آن دولت ها نسبت به فعالیت های مختلف داخلی و خارجی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی وجود داشته و بحث و رویکرد جدید و عجیبی نیست و دولت ها بخصوص دولت هایی که خود را مدعی آزادی بیان می دانند نباید از آن نگران و به آن اعتراض داشته باشند.

ترامپ از همه روسای جمهوری آمریکا بدعهدتر و غیرقابل اعتمادتر است

* با توجه به روی کار آمدن ترامپ فکر می کنید اساسا مذاکره با او شدنی هست؟ از یک سو، ترامپ زمانی می گفت ظرف یک هفته با ایران به توافق میرسد و از سمتی دیگر از برجام خارج شد؟ 

تجربه نشان داده که سیاست مداران آمریکایی هیچکدام قابل اعتماد نبوده اند و ترامپ هم حسب سوابقش در دوره قبل و زیر پا گذاشتن توافقات صورت گرفته و خروج یک جانبه از برجام نشان داد که از همه روسای جمهوری آمریکا بدعهدتر و غیرقابل اعتمادتر است.

همچنین اقداماتی که ایشان در روز اول و در شروع ریاست جمهوری این دوره انجام داد، گواه بر این است که با گذشته تفاوتی نکرده. البته باید منتظر ماند و شاهد سیاست ها و رویکردهای آینده ایشان بود تا بتوان اظهار نظر دقیق تری نسبت به ایشان ارایه نمود. 

برخی دولت های خارجی تابع سیاست های آمریکا هستند

* سیاست دولت چهاردهم نشان می دهد به جای تمرکز بر روی شرق به دنبال ارتباط با همه کشورهاست این رویکرد، را چطور ارزیابی می کنید؟ 

طبیعی است که ارتباط با همه کشورها، خوب منطقی و به صلاح است. البته همه کشورها برای ارتباطات خود، حسب روابط راهبردی و سیاسی و حتی جغرافیایی و نیازها و ظرفیت های متقابل همچنین منافع مشترکی که با کشورهای دیگر دارند و سهولت در نقل انتقال کالاهای صادراتی و انتقال مالی برای ارتباط با کشورهای مختلف اولویت هایی را تعیین می کنند.

برخی دولت های خارجی تابع سیاست های آمریکا هستند و برای روابط سیاسی و اقتصادی با ما مشکل دارند. لکن برخی کشورها از نظر راهبردی، سیاسی و اقتصادی جزو متحدین کشور ما محسوب می شوند و طبیعی است که روابط ما با آنها بهتر و بیشتر باشد. صحبت های اخیر جناب آقای دکتر پزشکیان در سفر روسیه نیز گواه بر رویکرد دولت نسبت به شرق و متحدان سیاسی کشور است.

* ممکن است دوباره برجام جدیدی شکل بگیرد؟

من بعید می دانم.

کد مطلب: 230888
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *