در داد و ستدهای روز گذشته نیز؛ ارزش صفوف خرید 27 درصد کاهش یافت و ارزش صف های فروش هم با افت 25 درصدی همراه بودند.
اکنون به نظر میرسد نمادها در روز 11 دی 1403 همچنان سرخ پوش باشند و انتظار داریم خروج پول سنگین از بازار را نداشته باشیم. همچنین از نظر فعالان بازارسرمایه، ریزش بازار موقتی است و شاخص کل بورس به زودی بر مدار صعود بازخواهد گشت.
کاهش ریسکهای سیاسی؛ عامل مهم رشد بازار بود
مهدی امید علی، کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بورس به اکوایران گفت: از تاریخ 5 آبان امسال شاهد بازاری صعودی بودیم که از ابتدای این صعود شاخص کل بورس 45 درصد و شاخص کل هم وزن رشد 30 درصدی را ثبت کردند؛ دلیل این رشد انتظار افزایش دلار به واسطه آمدن ترامپ و ارزندگی سهام و کم رنگ شدن ریسک تنش های نظامی در منطقه بود.
وی در ادامه افزود: در این مدت حذف دلار نیمایی و روی کار آمدن دلار مبادله ای کمک شایانی به رشد بازار کرد.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: طی معاملات دیروز؛ شاخص کل با کاهش 1.5 درصدی به محدوده 2 میلیون و 735 هزار واحد رسید.همچنین ارزش معاملات خرد نیز در محدوده 14 همت بود که نشان از نقدشوندگی اکثر نمادها در این قیمت ها است.
به گفته امیدعلی؛ باتوجه به قطعی گاز و برق صنایع سیمانی و کاهش عرضه سیمان در بورس کالا، در معاملات تالار سیمان شاهد افزایش قیمت ها برخلاف سال های گذشته هستیم. برای مثال در هفته گذشته سیمان پرتلند نوع 2 رده 32/5-کیسه50 شرکت سیمان صوفیان در حدود قیمتی 1 میلیون و 600 هزار تومان معامله شد و در این هفته با نرخ 2 میلیون و 100 هزار تومان به ازای هر تن معامله شد که این اتفاق می تواند گزارشات زمستان شرکت های سیمانی را برخلاف انتظارات بهبود ببخشد.
وی بیان کرد: در ادامه باید منتظر انتشار گزارشات میان دورهای باشیم تا تاثیرات دلار مبادله ای را در روند سودسازی شرکت های مختلف ببینیم و پس از آن می توان با تعدیل نسبت قیمت به سود، روند بازار را تا حدودی مشخص کرد.
این تحلیلگر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: طی 3 روز معاملاتی اخیر بازاری سرخ پوش را مشاهده کردیم که منجر به سیو سود سرمایه گذاران و ورود سرمایه گذار جدید به بازار می شود.
امیدعلی در نهایت گفت: باتوجه به معاملات می توان انتظار داشت که طی معاملات فردا مجدد عرضه ها در بازار افزایش یابد و شاهد صف فروش سنگینی در بازار نباشیم، اما اکثر نمادها در محدوده منفی معامله شوند.