به گزارش ایرنا، جلیلی تاکید کرد: یکی از این فرصتها، ظرفیت دریا است و باید بررسی کنیم که در مناطق ساحلی تا چه حد از ظرفیت دریا استفاده شده و نقش دانشجویان و دانشگاه در این حوزه چیست.
وی افزود: بتازگی برنامه توسعه دریامحور ابلاغ شده و دانشگاهها باید بررسی کنند که این برنامه در چه وضعیتی است و چنانچه نقاط قوتی دارد، برای اجرای آن کمک کنند و اگر ایرادی هست نیز به اصلاح آن بپردازند.
جلیلی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در این برنامه اهداف مشخصی در سیاستها و قوانین تعیین شده و حال که رشد اقتصادی هشت درصدی مطرح میشود، این امر به الزامهای خاصی نیاز دارد که همه باید در تحقق آن نقش ایفا کنند. وی اظهار کرد: در هر حوزهای برای ارائه راهکار مناسب، ابتدا نیاز به تشخیص صحیح است و چنانچه تشخیص اشتباه باشد، نتیجه لازم حاصل نمیشود و آسیب به جامعه وارد خواهد شد.
وی افزود: در حوزه اقتصاد نیز یک تشخیص اشتباه میتواند میلیونها نفر را متضرر کند بنابراین، باید تلاش کنیم تا منافع و ارزشهای مشترکمان حفظ شود و هیچکس متضرر نشود.
جلیلی ادامه داد: علاوه بر وظایف دستگاههای دولتی، استادان و دانشجویان نیز نقش مهمی در پیشبرد جامعه به سوی کمال و پیشرفت دارند.
وی بیان کرد: دانشگاهها باید جایگاه و نقش خود را بدانند و در عرصههای مورد نیاز به شکلی ویژه نقشآفرینی کنند.
جلیلی با اشاره به مسائل منطقهای یادآور شد: یکی از مسائل مهم در منطقه، وجود رژیم صهیونیستی است که رفتارهای وحشیانهای از خود نشان میدهد از این رو باید بررسی کنیم که این رفتارها از کجا نشات میگیرد و در قبال آن چه رویکردی باید داشت.
وی افزود: رژیم اشغالگر قدس در برابر مقاومت در غزه و حزبالله شکست خورده است و نتوانسته به اهداف خود دست یابد و اکنون نیز باید بدانیم که در این تحولات چه نقشی داریم.
جلیلی در پاسخ به نقد دانشجویان به برخی از اظهارات وی در چند سال اخیر، تاکید کرد: در جامعهای که نگاه دینی یا ملی وجود دارد، باید اجازه داد همه افراد نظر خود را بیان کنند.
وی گفت: در ارتباط با ناترازیهای انرژی نیز باید توجه داشت که این ناترازی ناشی از نبود برنامه و هماهنگی است و وعدهها نباید فراموش شوند.
جلیلی اضافه کرد: همچنین برای بودجه سال آینده نیز چنانچه رشد اقتصادی زیر هشت درصد مطرح شود، این مساله کمکی به دولت نخواهد بود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در خصوص لایحه عفاف و حجاب نیز گفت: چنانچه موضوعی قانونی شود، فصلالخطاب است، اما با این حال باید در صورت پیشنهاد موثر برای اصلاح قانون اقدام کرد.
وی عنوان کرد: فضای گفت وگو نیز باید به گونهای باشد که دانشجو بتواند خود به اطلاعات و پاسخ سوالاتش دست یابد.