اسماعیل سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: زمان اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاده ولی نمیتوان آن را بهصورت ترک فعل درنظر گرفت؛ در شورای امنیت ملی نیز به این نتیجه رسیدند که اجرای این قانون چند ماه به تاخیر بیفتد.
بنا به روایت آنا، اسماعیل سیاوشی درارتباط زنده تلفنی با برنامه «صبح و گفتوگو» با اشاره به این که کار فرهنگی در هر صورت تاثیر گذار است، اظهار کرد: با کار فرهنگی و رفتار خوب و عملی، بسیاری مشکلات حل خواهد شد.
وی اقدامات فرهنگی در زمینه حجاب را اولویت دانست و افزود: در این خصوص باید با عقلانیت و رضایت مسائل را پذیرفت.
سیاوشی افزود: دولت نمیتواند قانون را اجرایی نکند و اگر قانون مشکلی هم دارد، باید به مجلس بازگردانده و مشکلات رفع و مجددا به عنوان یک قانون از سوی دولت اجرایی شود.
وی لزوم کارهای فرهنگی را نیز در کنار اجرای قانون ضروری دانست و تصریح کرد: وقتی مجلس قانونی را تصویب میکند باید نظارت آن را نیز پیگیری نماید. خوشبختانه دولت و مجلس همراه هستند و موارد اختلافی و غیر مشترک را حل و فصل میکنند و با کمک یکدیگر و تفاهم، قانون را اجرایی خواهند کرد.
سیاوشی گفت: اگر عمدا ترک فعل شود و قانون اجرا نشود، برای جامعه ضرر و زیان درپی خواهد داشت و مجلس باید پیگیر بوده و قوه قضاییه نیز وظایف خود را انجام دهد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به رادیو گفتگو گفت: شاید شرایط برای اجرای برخی قوانین آماده نباشد. مثلا در قانون باید دست سارق را قطع کرد ولی تا کنون این مورد اتفاق نیفتاده است؛ چراکه وقتی شرایط آماده نباشد، اجرای قانون به تاخیر می افتد.
سیاوشی اضافه کرد: زمان اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاده ولی نمیتوان آن را به صورت ترک فعل در نظر گرفت؛ در شورای امنیت ملی نیز به این نتیجه رسیدند که اجرای این قانون چند ماه به تاخیر بیفتد. اگر سران سه قوه با شورای امنیت ملی به نتیجهای دیگر برسند، باز هم ترک فعل در نظر گرفته نمیشود.
وی تاکید کرد: ممکن است حین اجرای قانون شرایطی در لحظه اتفاق افتد که اجرای قانون با تاخیر همراه باشد و اگر مجلس بدین منظور قانع شود، باز هم عدم اجرای قانون ترک فعل محسوب نمیشود.
سیاوشی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: قانون حجاب و عفاف قابل اجراست و ممکن است فقط چند ماهی به تاخیر بیفتد؛ مجلس نظارت خواهد داشت و دولت و قوه قضائیه نیز هماهنگ میشوند. این قانون در حال حاضر هیچ مشکلی ندارد و ابهامات دولت هم مرتفع شده است ولی اگر دولت باز هم بحث دارد، باید مطرح کند و مسئله بین سران قوا حل شود. ولی قانون مورد تایید شورای نگهبان است و اگر مجدد به مجلس بیاید، سالها طول میکشد.
سیاوشی تاکید کرد: اگر قانون اجرا نمیشود، به معنی مشکل داشتن قانون نیست بلکه مجریان آن را اجرا نکردند؛ چون این قانون بر اساس موازین قرآنی و شرعی نوشته شده است؛ ولی برخی اعلام میدارند شرایط طوری است که نمیتوان اکنون قانون را اجرا کرد که باید با گفتگو و صحبت حل و فصل شود.