; ?>; ?>
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از تجارت نیوز، گوشت قرمز یکی از محصولات اصلی سبد خرید خانوادههای ایرانی است. این محصول به دلیل داشتن پروتئین، آهن و ویتامینهای مختلف، از اهمیت ویژهای برخوردار است. قیمت این محصول به عوامل مختلفی نظیر نرخ ارز، تورم، عرضه و تقاضا و حتی ایام و فصول مختلف بستگی دارد.
قیمت گوشت قرمز، امروز 19 مرداد 1403، اعلام شد. براساس دادههای منتشر شده از سوی انتخاب، ران ممتاز گوسفندی با قیمت 910 هزار تومان و بسته شقه گوسفندی هم با قیمت 759 هزار تومان در میادین میوه و ترهبار به فروش میرسد.
ماهیچه گوسفندی هم 699 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم ارزشگذاری شده است. همچنین راسته مغز گوسفندی سنگسر و شهمیرزاد با قیمت 655 هزار تومان در بازار توزیع میشود. گوشت خورشتی بدون استخوان و بدون چربی با قیمت 655 هزار تومان و قلوهگاه گوسفند سنگسر و شهمیرزاد هم با قیمت 199 هزار تومان در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
راسته بدون استخوان گوسفندی به قیمت 900 هزار تومان، فیله گوسفندی به قیمت 980 هزار تومان و قلوهگاه پاکشده گوسفندی به قیمت 500 هزار تومان در بازار توزیع میشود.
سردست گوسفندی بره 737 هزار تومان و راسته با استخوان گوسفندی سنگسر و شهمیرزاد 370 هزار تومان در بازار قیمتگذاری شده است. همچنین گردن گوسفندی هم به عنوان یکی از انواع پرطرفدار گوشت، با قیمت 689 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش میرسد.
بررسی بازار گوشت قرمز در یک ماه گذشته حاکی از آن است که قیمتها در بیشتر انواع گوشت افزایش نداشته و همچنان ثابت باقیمانده است. اما قیمت برخی انواع گوشت همچون ماهیچه گوسفندی، راسته بدون استخوان گوسفندی و سردست گوسفندی افزایش داشته است. ماهیچه گوسفندی ماه گذشته با قیمت 650 هزار تومان به فروش میرسید ولی امروز این محصول با رشد قیمت 7.5 درصدی با قیمت 699 هزار تومان به فروش میرسد.
راسته بدون استخوان گوسفندی در یک ماه گذشته رشد چشمگیری داشته است. این محصول ماه گذشته 750 هزار تومان قیمتگذاری شده بود ولی درحال حاضر با قیمت 900 هزار تومان در بازار عرضه میشود و رشد 16 درصدی داشته است. سردست گوسفندی هم 1.7 درصد افزایش داشته و با قیمت 737 هزار تومان در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد. با این حال بین اقلام مختلف گوشت، راسته گوسفندی با رشد 16 درصدی، رکورددار بیشترین افزایش قیمت میان اقلام مختلف گوشت قرمز است.
افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، درباره راهکارهای ایجاد تعادل در بازار گوشت قرمز گفت: با تولید پایدار و گوشت قرمز، بازار به تعادل میرسد. با رفع مشکل کمبود نقدینگی دامداران و کاهش قیمت تمامشده بازار به ثبات میرسد. درحالی که با تولیدی که عرضه مبتنی بر واردات است؛ شرایط باثبات در بازار ایجاد نمیشود.
براساس این گزارش، قیمت برخی اقلام گوشت در یک ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته است. با برنامهریزی دقیق از سوی نهادهای مربوطه، میتوان قیمتها را کاهش داد و بازار را به ثبات رساند.