; ?>; ?>
در ادامه این نشست جمعی از اعضای کارگروه ورزش دیدگاهها و دغدغه های خود را در ارتباط با ورزش کشور خصوصا لزوم گسترش و اهمیت این مقوله در میان اقشار مختلف، ضرورت دیپلماسی فعال، مبارزه با فساد در فوتبال و برخی رشته های دیگر، برنامه ریزی و هدفگذاری برای موفقیت های آینده و توجه به امر فرهنگ سازی در ورزش تاکید کردند.
مجید جلالی مدیر توسعه فنی فوتبال و مدرس بین المللی این ورزش آخرین سخنران این نشست بود که در ارتباط با حوزه فعالیت خود و فضای کنونی فوتبال، موارد مهمی را مورد اشاره و خاطرنشان کرد: فوتبال پر مخاطب ترین و پردرآمدترین رشته ورزشی است بطوری که گردش مالی،حق پخش و تماشاگران جام جهانی بیشتر از رویداد بزرگی جون المپیک است. تعداد اعضای فیفا ۲۱۲ کشور یعنی بیش از تعداد اعضای سازمان ملل است. گردش مالی فوتبال پس از صنایع نظامی و صنعت نفت سومین در جهان محسوب می شود. هر کجا که اقدامات سیاسی یا نظامی جواب ندهد ورزش و فوتبال چاره ساز می شود. ورزش، خصوصا فوتبال یکی از ابزارهای اصلی جنگ نرم در جهان محسوب می شود که مورد توجه کشورها قرار دارد.
وی ادامه داد: این نکات را ذکر کردم تا اهمیت ورزش و فوتبال را نزد کارشناسان نکته بین و فرهیخته جلسه حاضر یادآوری و بر این مهم تاکید کرده باشم که ضروری است نگاه کنونی مسئولین ما نسبت به فوتبال تغییر کند. ما اگر در مجلس فراکسیون ورزش داریم باید فراکسیون فوتبال هم داشته باشیم. باید نگاه مان نسبت به این رشته تغییر پیدا کند تا در جهت اهداف مورد نظر حرکت کنیم. تا زمانی که این نگاه و تلقی مبتنی بر واقعیت ها نباشد به نتیجه لازم نمی رسیم.
طی ۳۰ سال حدود ۳۰۰ میلیون دلار هزینه استخدام مربیان درجه چندم خارجی را پرداخت کرده ایم در حالیکه یک دلار برای مربیان داخلی هزینه نکرده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: وقتی مسئولیت کنونی را در فوتبال قبول کردم خیلی ها معتقد بودند فدراسیون پشت برنامه ات نخواهد ایستاد با این وجود به کار ادامه دادم و طی ۷ ماه اقدامات فنی بسیاری را به انجام رساندیم که بزودی همه این برنامه ها را در سایت فدراسیون بارگذاری می کنیم تا در معرض دید کارشناسان و متخصصین قرار گیرد. خوشحال خواهیم شد ایرادات را به ما اعلام کنند تا اصلاحات لازم را صورت دهیم. استحضار داشته باشید فیفا این امکان را دارد تا سالانه ۱۵ میلیون دلار به فوتبال کشورهایی که طرح و برنامه ارائه می کنند کمک کند. در راستای تدوین برنامه ها از ۱۵۰ کارشناس، خبره ورزشی و اساتید دانشگاه در قالب ۱۶ کارگروه بهره گرفتیم و این عزیزان ۷ ماه بدون هیچگونه چشمداشت ما را یاری دادند تا این پروژه عظیم را به فرجام رسانده و یک برنامه ۱۲ ساله قابل قبول را برای فوتبال تدوین کنیم.
جلالی افزود: در راستای تدوین برنامه، ۷ پارامتر مورد تایید فدراسیونجهانی را در نظر گرفتیم که عبارت است از: داشتن نیروی انسانی قوی، چهار فصل آب و هوایی، اقبال عمومی،منابع مالی مناسب، زیرساخت و امکانات کافی، آموزش نیروی متخصص و برنامه اصولی. برای این منظور ابتدا فلسفه فوتبال را مورد بررسی قراردادیم، سپس به دی- ان- ای آن توجه و نهایتا به این نتیجه رسیدیم که شرایط ما با سه کشور آرژانتین،پرتغال و اسپانیا شباهت دارد.
با توجه به بعد مسافت، آرژانتین را کنار گذاشتیم و از میان پرتغال و اسپانیا برنامه ریزی،سازمان یافتگی، زیر ساخت ها و موفقیت، اسپانیا مورد توجه قرار گرفت تا مراودات فوتبالی را با این کشور توسعه دهیم. چشم انداز برنامه هم تعریف و مقرر کردیم کار باید از سنین پایه شروع شود. اسم برنامه را هم برنامه تغییر گذاشتیم چون خیلی از ساختارها باید تغییر کند.. چهار سال اول دوره تغییر، چهار سال دوم، دوره پیشرفت و چهار سال سوم، دوره موفقیت خواهد بود.
مدیر توسعه فوتبال در تبیین دیدگاههای خود اظهار داشت: در حال حاضر میانگین سنی بازیکنان تیم ملی بالاست، تا دو سال آینده باید ۷۰ درصد ترکیب را تغییر دهیم این درحالی است که مدارس فوتبال ما امکان تزریق بازیکن به تیم های ملی را ندارند. حدود چهار میلیون بچه در هزاران مدرسه فوتبال تمرین می کنند اما سالی ده بازیکن به تیم ملی تحویل داده نمی شود چون ساختار آموزش فوتبال ما ناهماهنگ است. فوتبالیست ها الگو شده اند اما برای الگو شدن تربیت نشده اند. برای این منظور طرحی را با عنوان فرهنگستان فوتبال پیشنهاد داده ایم که البته اجرای این طرح از عهده فدراسیون خارج است. دهه ۶۰ اغلب باشگاهها فرهنگی ورزشی بودند اما امروز هیچکدام فرهنگی نیستد. ما هیچگاه نمی توانیم باشگاه به معنی واقعی داشته باشیم چون حق پخش به آنها داده نمی شود، قانون کپی رایت اجرا نمی شود، قانون تبلیغات نداریم در واقع قوانین دست و پاگیر، مانع تحقق اساس باشگاهداریست.
جلالی در پایان تاکید کرد: برای تغییر نظام کنونی فوتبال با مشکلات زیادی مواجه هستیم اما باید این تغییرات ایجاد شود. اگر نتوانیم خودمان را با شرایط روز دنیای فوتبال وفق دهیم از کشورهای جهان و منطقه عقب خواهیم افتاد. چه بسا اگر برنامه ای که تدوین کرده ایم به مورد اجرا گذاشته شود من در فدراسیون نباشم چون مخالفت ها گسترش پیدا می کند. فعلا تنها کسی که با انجام برنامه ام موافقت دارد رییس فدراسیون است که ما را برای ادامه کار دلگرم می کند. ما از کلاس های فوتبال پول در آوریم اما بازیکن و مربی در نیاوردیم. با تمام این اوصاف امیدوارم در گذر زمان بتوانیم اهداف و برنامه ها را در جهت ساماندهی اوضاع فوتبال در دستور کار قرار دهیم. کار مشکل اما قابل انجام است.