شکلات تلخ فقط یک خوراکی دلچسب نیست. این شکلات حاوی ترکیباتی مانند فلاونوئیدها و تئوبرومین(یک آلکالوئید گیاهی است که در برگ چای و درخت کاکائو یافت میشود. تئوبرومین ساختاری شبیه به کافئین و اثرات محرک، نشاطآور و ضدسرفه دارد) است که باعث ترشح اندورفین، از هورمونهای «احساس خوب» میشود. علاوه بر این، شکلات تلخ حاوی مقدار کمی کافئین است که انرژی ملایمی را به بدن تزریق میکند.
زردچوبه، حاوی کورکومین، یک ترکیب ضد التهابی قوی است. مطالعات نشان می دهد کورکومین ممکن است با تأثیر بر انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین و دوپامین، اثرات ضد افسردگی داشته باشد. گنجاندن زردچوبه در رژیم غذایی یا استفاده از آن به همراه شیر طلایی (شیر زردچوبه)، ممکن است به بهبود خلق و خو کمک کند.
ماهیهای چرب منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳، هستند. این چربیهای ضروری نقش مهمی در سلامت مغز دارند و با کاهش خطر افسردگی مرتبط هستند. گنجاندن ماهیهای چرب در رژیم غذایی باعث تقویت مغز و خلق و خوی شما میشود.
توتها سرشار از آنتی اکسیدان و حاوی فلاونوئیدها هستند که با فواید شناختی و کاهش خطر افسردگی مرتبط است. رنگهای پر جذاب و طعمهای دلپذیر، توتها را به یک افزودنی لذتبخش به رژیم غذایی شما برای بهبود طعم و خلق و خو تبدیل میکند.
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، در حالی که دانههای چیا (دانه چیا یک شبه غلات است. این دانه علاوه بر بهبود سلامت اعصاب، در کنترل فشار و قند خون و سلامت قلب نیز موءثر است) سرشار از فیبر و مواد مغذی ضروری هستند. گردو و دانههای چیای به عنوان منبعی غنی از مواد مغذی، انرژی پایدار را فراهم میکنند و به تولید سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با تنظیم خلق و خو، کمک میکنند. استفاده از یک مشت گردو یا از دانههای چیا در وعدههای غذاییتان میتواند گزینه مناسبی برای تقویت خلق و خو باشد.
کمبود فولات با افزایش خطر افسردگی مرتبط است. این کمبود را میتوان با سبزیجات بگدار جبران کرد. سبزیجات برگدار نه تنها یک نیروگاه تغذیهای هستند، بلکه حاوی فولات، ویتامین B هستند که با تنظیم خلق و خوی مرتبط است. مواد مغذی و ویتامینها سبزیهای برگدار را به یک مکمل ارزشمند در رژیم غذایی شما برای سلامت جسمی و روحی تبدیل میکند.