۰
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۵

چه بیماری‌هایی از مادر به دختر ارث می‌رسد؟

بیماری های ارثی فقط از پدر منتقل نمی‌شود. برخی از بیماری ها مثل پوکی استخوان و میگرن و... را دختران از مادرانشان به ارث میبرند.
چه بیماری‌هایی از مادر به دختر ارث می‌رسد؟

به گزارش مردم سالاری آنلاین، دانشمندان معتقدند زنان بیشتر از مردان ممکن است عوامل به وجود آورنده بیماری های قلبی را از مادر خود به ارث ببرند و عوامل ژنتیک در آن ها تاثیر بیشتری دارد.

فشاری که به روانتان وارد می شود و بسیاری از عوامل دیگر، در سلامت و طول عمر شما نقشی موثر داشته باشند، اما واقعیت این است که ژن های شما بیش از هرچیزی در سالم یا بیمار شدنتان تاثیرگذارند
جالب است که بدانید، ژن ها بیش از آنکه بر سلامت مردها تاثیر بگذارند، خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهند.

از پوکی استخوان گرفته، تا ابتلا به برخی از سرطان ها یا حتی اختلالات روان پزشکی، همه می توانند به خاطر سابقه ژنتیکی سراغ یک زن بروند و به همین دلیل است که با نگاه کردن به وضعیت سلامت مادرتان، می توانید احتمال ابتلایتان به بیماری های مختلف را تخمین بزنید.
در این مطلب، فهرستی از بیماری های مختلفی را که دختران از مادرانشان به ارث می برند با شما به اشتراک می گذاریم و توصیه می کنیم که در صورت مبتلا بودن مادرتان به این بیماری ها، از همین امروز با کمک متخصصان، برای پیشگیری یا درمان به موقع بیماری ژنتیکی خود کاری کنید.

پوکی استخوان
در حالی که تنها ۶ درصد از مردان دچار پوکی استخوان می شوند، ۲۵ درصد زنان بالای ۶۵ سال این مشکل ناتوان کننده را تجربه می کنند. خوردن لبنیات و قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب، می تواند نیاز شما را به کلسیم و ویتامین D تامین کند.
اما واقعیت این است که در صورت مبتلا بودن مادران به مشکلات استخوانی، احتمالا شما هم دیر یا زود به این مشکلات دچار می شوید.
زنانی که مادرانشان شکستگی های حاد استخوانی را تجربه کرده اند، باید بیشتر به فکر سنجش میزان کلسیم و ویتامین D بدنشان باشند و در صورت توصیه پزشک، با انجام تست سنجش تراکم استخوان، وضعیت خود را بررسی کنند.

چروک های پوستی
نگاهی به چهره مادرتان بیندازید. شاید میزان سختی که در زندگی کشیده یا بی بهره بودنش از داروهای مراقبت کننده از پوست، در چروک شدن پوستش نقش داشته باشد، اما واقعیت این است که این مشکل بیش از آنکه از کمبود مراقبت ناشی شود، به دلیل بالا و پایین بودن میزان برخی از هورمون ها در بدن زنان است.
اگر مادر شما پوستی شکسته و چروکیده دارد، احتمالا شما هم دیر یا زود چهره ای شبیه به او پیدا می کنید. پس پیش از دچار شدن به این مشکل، با استفاده هرروزه از کرم های ضدآفتاب، کرم های ضدچروک و آب رسان و مصرف به اندازه ویتامین هایی مثل C و E مانع ایجاد چروک های زودرس و عمیق روی پوستتان شوید.

مشکلات چشمی
سندرم خشکی چشم بسیاری از خانم های یائسه را به خود دچار می کند و از نظر متخصصان، اگر سابقه ژنتیکی ابتلا به این مشکل در خانواده شما وجود داشته باشد، بعید نیست که خودتان هم به آن دچار شوید. پزشکان معتقدند با مصرف قطره های چشمی، افزایش مصرف آب، ترک سیگار و برخی مراقبت های دیگر، می توان این مشکل را کمتر کرد.

میگرن
سردردهای نبض داری که حضور در فضای پرنور یا شلوغ را برایتان آزاردهنده یا تحمل ناپذیر می کند، می تواند میراثی از مادرتان باشد. محققان می گویند حدود ۸۰ درصد از کسانی که مبتلا به میگرن هستند، از یک نسل هستند و سابقه خانوادگی یکی از اصلی ترین معیارها برای ابتلا به این درد است.
پس در صورتی که مادرتان میگرن دارد، این موضوع را حتما با پزشکتان در میان بگذارید.

آلزایمر
مصرف غذاهای چرب، کم تحرکی یا کار نکشیدن از مغز می تواند در زوال آن موثر باشد اما به گفته محققان، ژن های شما نقش مهمی در دچار شدنتان به آلزایمر ایفا می کنند. به باور آنها زنان بیش از مردان به زوال عقل دچار می شوند و معمولا این ارث را برای دختران خود هم به یادگار می گذارند.
اگر مادر شما، سال های آخر عمرش را با فراموشی گذرانده و از دمانس آلزایمر رنج برده، باید برای کاهش عوامل خطری که در ابتلا به این بیماری موثر هستند، تلاش بیشتری کنید.

بیماری های قلبی و دیابت
ورزش نکردن و رژیم غذایی ناسالم دو بیماری دیگر را هم به جان افراد می اندازد. سبک زندگی شما احتمال دچار شدنتان به بیماری های قلبی و آلزایمر را محقق می کند اما به گفته محققان، زنانی که سبک زندگی سالمی دارند،
در صورت به ارث بردن ژن این بیماری ها از مادرشان، بیشتر در معرض ابتلا به آنها قرار می گیرند. اگر مادرتان را به خاطر سکته قلبی از دست داده اید یا شاهد رنج او به خاطر ابتلا به دیابت نوع دو بوده اید، چکاپ های دوره ای و پیروی از سبک زندگی سالم را از یاد نبرید.

مشکلات دوران بارداری
مسمومیت بارداری، بالا رفتن فشارخون در این دوران یا ابتلا به دیابت بارداری، وابستگی زیادی به ژن های شما دارند. به گفته محققان اگر مادرتان بارها جنینش را ناخواسته سقط کرده باشد احتمال سقط جنین شما چند برابر می شود. به گفته پژوهشگران مشکلات باروری و بارداری اغلب ژنتیکی است و از مادر به دختر به ارث می رسند.

سرطان سینه و تخمدان
اگر مادر یا خاله تان به سرطان های زنان دچار شده باشند، بعید نیست که شما هم روزی از وجود توده سرطانی در تخمدان یا سینه تان باخبر شوید. محققان این بیماری ها را هم تا اندازه زیادی ژنتیکی می دانند و می گویند اگر مادرتان به آنها دچار بوده است، باید با وسواس بیشتری مراقبت های پزشکی را انجام دهید.

کد مطلب: 209098
برچسب ها: مادر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *