به گزارش
مردم سالاری آنلاین به نقل از ایسنا، سرقت کابل های مخابراتی نه تنها موجب هدر رفت ثروت ملی میشود، بلکه زمینه را برای خسارت شدید به زیرساخت ها و اخلال در خدماترسانی را نیز مهیا میکند و در نتیجه به دلیل سودجویی عدهای فرصتطلب تعداد قابل توجهی از هموطنان خدمات مورد نظرشان را با اخلال یا قطعی بیش از یک هفته دریافت میکنند.
پیش از این و طی سال های گذشته خسارت ناشی از این اقدام میلیاردها تومان اعلام و باعث شده مخابرات تدابیر شدیدتری برای حفاظت از اموال بکار ببندد، چراکه در برخی موارد این خسارتها قابل جبران نبوده است؛ به طور مثال در مواردی ۱۰ کیلومتر کابل از یک اطراف یک روستا سرقت شده که به خاطر شرایط فیزیکی و جغرافیایی عملاً دیگر ایجاد شبکه ممکن نبوده و این موضوع باعث ایجاد مشکلات مضاعف برای مردم شد. شرکت مخابرات یک شبکه گسترده ارتباطی در تمام کشور است که اکثر خدمات، سرویسها و کسب و کارها به این حوزه به صورت مستقیم و غیر مستقیم وابسته است.
بسیاری از اپراتورهای ثابت و همراه، اکثر زیرساختهایشان را از شرکت مخابرات ایران تأمین میکنند، اما متأسفانه طی چند سال اخیر سرقت و تخریب تجهیزات مخابراتی به یکی از مشکلات جدی برای مخابرات تبدیل شده که سالانه میلیاردها تومان خسارتهای مادی و معنوی به این سازمان وارد میکند و سبب نارضایتی مشتریان و همه ذی نفعان شرکت شده است.
محمدرضا بیدخام - مدیر کل ارتباطات و اموربین الملل شرکت مخابرات ایران- معتقد است زیرساختهای ارتباطی تلفن ثابت و همراه برای اپراتورهای دیگر را هم این شرکت تأمین میکند و اگر تخریبی صورت گیرد، باعث آسیب رسیدن به همه اپراتورها و خسارتهایی برای همه آنها به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین آنها برای حل این مشکل جلسات متعددی و کارگروههای مشترکی با نیروی انتظامی داشتند تا بتوانند این سرقت ها را به حداقل ممکن برسانند که نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته است.
از سوی دیگر این سازمان بحث ایمن سازی تجهیزات مخابراتی را از چندسال گذشته شروع کرده و در دستور کار مخابرات قرار گرفته است اما متأسفانه سرقت ها از حاشیه شهرها به داخل شهرها وارد شده که در نتیجه ارتباطات مناطق شهری دچار مشکل شده و خسارت های زیادی را برای این شرکت به همراه داشته است.
طولانی بودن وصل شدن ارتباطات به واسطه سرقت کابل های مخابراتی از جمله گلایه هایی است که توسط مشترکان مطرح می شود اما شرکت مخابرات براین باور است که تجهیزات مخابرانی بسیار گران قیمت بوده و در بعضی از موارد در بازار برای تأمین آن منابع مالی بسیاری مورد نیاز است که در تأمین آن با مشکل روبرو هستند و با توجه به بحث تحریم هم زمان بر شده است؛ حتی مکان هایی وجود دارد که نزدیک به ۱۷ بار سرقت کابل تلفن صورت گرفته و تأمین تجهیزات، متریال و ملزومات منابع مالی خاص خود را می خواهد.
در این میان عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم درباره دزدی کابل های مخابراتی اینگونه توضیح داده است که متأسفانه بخشی از مراجعات مردمی و تماس هایی که با شماره ۱۹۵ گرفته می شود، به سرقت کابل های مخابراتی مربوط می شود، چون مس ارزش و قیمت پیدا کرده است.
این مقام مسئول تأکید کرده است راهکار آن ها برای این مشکل زمینی کردن کابل ها در روستاها و فیبرنوری است که ما در شهرها طرح فیبرنوری منازل کسب و کارها را پیگیری می کنند که این مشکل را به صورت ریشه ای حل می کند چون فیبرنوری قیمت چندانی ندارد؛ هرچند در برخی مناطق از فیبرنوری استفاده شده اما از آنجایی که برخی می پندارند سیم مسی است فیبرنوری هم مورد سرقت قرار می گیرد.
گفتنی است؛ چندی پیش هم فرمانده انتظامی لرستان از شناسایی و دستگیری سارق حرفهای و کشف ۳۷ فقره سرقت کابلهای مخابراتی در شهرستان الیگودرز خبر داد.
او در این زمینه توضیح بیشتری ارائه کرد که به دنبال وقوع سرقت کابلهای مخابراتی در سطح شهر الیگودرز، شناسایی و دستگیری سارق یا سارقان به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران کلانتری ۱۲ این شهرستان با اشراف اطلاعاتی و اقدامات پلیسی یک سارق حرفهای را در این شهرستان شناسایی و با هماهنگی قضائی طی عملیاتی ضربتی در مخفیگاهش دستگیر کردند.
فرمانده انتظامی لرستان خاطرنشان کرد که سارق در مواجهه با ادله و مستندات پلیس به جرم خود و ۳۷ فقره سرقت کابلهای مخابراتی اعتراف کرد.
وی همچنین ضمن هشدار به سارقان که اعمال مجرمانه آنان از دید پلیس مخفی نخواهد ماند، به شهروندان توصیه کرد موارد مشکوک را از طریق تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.