اولین بار در مقالهای علمی در سال ۱۹۳۳ به وجود این شیشهها اشاره شد و این بخش از صحرا، بهعنوان صحرای شیشه لیبی لقب گرفت. کلکسیونرهای مواد معدنی، این شیشهها را به خاطر کمیاب بودنشان و رمز و رازی که در آنها نهفته است، ارزشمند میدانند. آویزی که در مقبره توت عنخ آمون، فرعون مصر یافت شده است نیز حاوی یک تکه از همین شیشه است.در یک قرن اخیر، بحث زیادی بین دانشمندان درباره منشا این شیشهها مطرح بوده و برخی معتقدند که این سنگهای شیشهای ممکن است از آتشفشانهای روی ماه به زمین رسیده باشند و برخی دیگر بر این باورند که این سنگها نتیجه برخورد صاعقهها هستند ("fulgurite" یا سنگهای آذرخشی که شیشههایی هستند که از همجوشی شن و خاک در محل برخورد صاعقه تشکیل میشوند). عدهای دیگر نیز معتقدند که این سنگها نتیجه فرآیندهای رسوبی یا گرمای ناشی از انفجار عظیم یک شهاب سنگ در هوا هستند و یا اینکه از دهانه یک شهاب سنگ نزدیک به زمین رسیدهاند.
حالا و به لطف فناوری پیشرفته میکروسکوپی، به نظر میرسد که به پاسخ سوال رسیدهایم. محققانی از دانشگاهها و مراکز علمی در آلمان، مصر و مراکش، منشا شیشههای صحرای مصر را در نتیجه برخورد یک شهاب سنگ بر سطح زمین عنوان کردهاند.
در سال ۱۹۹۶، دانشمندان تشخیص دادند که عمر این شیشه نزدیک به ۲۹ میلیون سال است. مطالعات بعدی نشان داد که ماده اولیه این سنگها از دانههای کوارتز که با مواد معدنی رسی و اکسیدهای آهن و تیتانیوم پوشیده شدهاند تشکیل شده است.
در مطالعات اخیر، یکی از نویسندگان این مقاله، دو تکه شیشه را از یک فرد محلی که آنها را در منطقه الجعوف در جنوب شرقی لیبی جمعآوری کرده بود، دریافت کرد. این نمونهها با تکنیک میکروسکوپ الکترون عبوری (TEM) مورد بررسی قرار گرفتند و بدین ترتیب محققان توانستند تا ذرات ریز ماده را که ۲۰ هزار برابر کوچکتر از ضخامت یک ورق کاغذ هستند را ببینند.