به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل ازایسنا، قوه قضاییه در این باره اعلام کرد:
در پی دادخواهی ۳ هزار و ۳۱۸ از هموطنان از سراسر کشور، دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران (شعبه ویژه رسیدگی کننده به دعاوی بینالمللی) به ریاست قاضی حسینزاده مورد رسیدگی قرار گرفت و پس از برگزاری ۳ جلسه رسیدگی علنی، دادگاه رأی به محکومیت دولت آمریکا در این را پرونده صادر کرد.
بعد از انتشار حکم این دادگاه این سوال در رابطه با اینکه چرا برای عوامل ترور شهید حاج قاسم سلیمانی مجازات قصاص در نظر گرفته نشده است مطرح شد. لازم به توضیح است که در حال حاضر شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران به بعد حقوقی پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی رسیدگی کرده است. بخش حقوقی پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در دادگاه حقوقی تهران مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم آن صادر شده است.
دادگاه حقوقی و دادگاه کیفری چه تفاوتی دارند؟
رسیدگی به پروندهها در دادگاههای جمهوری اسلامی ایران به دو صورت کیفری و حقوقی است. محاکم حقوقی به دعاوی خصوصی رسیدگی میکنند، بنابراین محاکم حقوقی صرفا صلاحیت رسیدگی به دعاوی خواهانها به تقصیر خواندگان را دارند.
رسیدگی به پروندههای حقوقی در دو مرحله انجام میشود. محاکم حقوقی به پرونده رسیدگی و رای صادر میکنند و در صورت اعتراض، حکم در دادگاه تجدید نظر مورد رسیدگی قرار میگیرد و حکم قطعی میشود.
در پرونده ترور شهید سلیمانی که در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران مورد رسیدگی قرار گرفت موضوع خسارت ناشی از دست دادن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و لطمات روحی وارده به مردم ایران از باب اقدامات غیرقانونی و تروریستی دولت آمریکا مورد بررسی قرار گرفت. حکم اخیر صادر شده در رابطه با پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، جریمه محسوب نمیشود بلکه خسارت مدنی است.
خسارت معنوی چیست؟
خسارت معنوی به معنای خسارتی است که طی آن فردی مدعی میشود به واسطه اقدامی که از سوی خوانده صورت گرفته دچار ضربات روحی و تالمات جسمی شده است که ناشی از یک آسیب از سوی خوانده بوده است.
دادگاه کیفری چگونه عمل میکند؟
براساس این گزارش، رسیدگی به پروندههای کیفری تشریفات حقوقی دیگری دارد و ۳ مرحلهای است. پرونده در ابتدا در دادسرا مورد رسیدگی قرار میگیرد و به دادگاه ارسال میشود و بعد از صدور حکم در صورت اعتراض در دادگاه تجدید نظر مورد رسیدگی قرار میگیرد.
پرونده کیفری ترور حاج قاسم سلیمانی، پس از ۳ سال طی شدت تشریفات قانونی و بررسی در دادسرای امور بین الملل تهران منتهی به صدور کیفرخواست شده است و طی آن به اتهامات کیفری متهمان از جمله ترامپ رسیدگی و قرار جلب به دادرسی صادر شده است.
دادگاه کیفری به زودی برگزار خواهد شد
به زودی و با صدور ابلاغ از سوی رئیس قوه قضاییه به ۳ نفر از قضات، دادگاه پرونده کیفری ترور شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار خواهد شد.
آنچه در دادگاه کیفری مد نظر قرار دارد تعیین مجازات برای متهمان است. آنچه در رابطه تعیین مجازات در رابطه پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی مطرح است در صلاحیت دادگاه کیفری قرار دارد و پرونده رسیدگی شده در دادگاه حقوقی تهران صرفا به موضوع خسارات مادی و معنوی وارده و تنبیهی از باب اقدامات متقابل علیه مردم ایران مستند بر ۱۰ عنوان قانونی رسیدگی شده است.