به همین دلیل است که به مناسبت هفته آگاهی از رفلاکس معده از ۱۹ تا ۲۵ نوامبر در این کشور، نکاتی در مورد نحوه مدیریت این اختلال گوارشی ارائه شده است.
«جولی استفانسکی»، یک متخصص تغذیه در این باره گفت: رژیم غذایی نقش مهمی در مدیریت رفلاکس ایفا می کند. برخی غذاها و عادات غذایی می توانند علائم را تشدید کنند در حالی که برخی دیگر می توانند باعث تسکین و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده شوند.
متخصصان می گویند رفلاکس معده زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری برگشته و علائمی مانند سوزش سر دل، درد قفسه سینه، تهوع یا استفراغ ایجاد کند.
همچنین در صورت عدم درمان رفلاکس معده، این بیماری می تواند منجر به بیماری های جدی تری مانند سرطان مری شود.
استفانسکی می گوید افرادی که می خواهند رفلاکس معده خود را مدیریت کنند، باید:
* از مصرف غذاهای محرکی که باعث بروز یا تشدید علائم رفلاکس می شوند مانند نعناع، شکلات، کافئین، غذاهای اسیدی و غذاهای تند خودداری کنید.
* برای کاهش فشار روی معده و مری، وعده های غذایی کوچکتر اما به دفعات بیشتر در طول روز بخورید.
* غذاهای چرب و روغن های اضافه شده را در رژیم غذایی خود محدود کنید و به جای آن غذاهای پخته شده، آب پز یا بخارپز را انتخاب کنید. همچنین پروتئین خود را از گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، لوبیا و ... دریافت کنید.
استفانسکی گفت که مشاوره با یک متخصص تغذیه نیز می تواند به مبتلایان به بیماری رفلاکس معده کمک کند زیرا آنها می توانند به ایجاد یک برنامه تغذیه شخصی حول نیازها و محرک های خاص فرد کمک کنند.
استفانسکی اظهار کرد: با انتخابهای غذایی آگاهانه و همکاری نزدیک با یک متخصص تغذیه، افراد میتوانند کنترل بهتری بر علائم رفلاکس معده داشته باشند و از زندگی راحتتر و رضایتبخشتری، لذت ببرند.