بیش از ۹۰ درصد از محتوای هندوانه را آب تشکیل میدهد. با توجه به آن که بدن شما عمدتا از آب تشکیل شده هیدراتاسیون مناسب برای سالم نگه داشتن همه اندامها به ویژه کلیهها امری ضروری میباشد. آب به شما کمک میکند تا فشار خون سالم، هضم منظم و سیستمهای سم زدایی کارآمد را حفظ کنید.
هندوانه منبع سالمی از فیبر برای شما فراهم میکند به خصوص اگر دانههای آن را بخورید. البته ممکن است دانه آن به اندازه خود میوه خوشمزه نباشد، اما ارزش خوردن را دارد چرا که فیبر موجود در آن به شما کمک میکند هضم سالمی داشته باشید، کلسترول را کاهش دهید و قند خون را به طور موثرتری تنظیم کنید.
این میوه سرشار از ویتامین ث است. این ویتامین مهم برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست، کمک به رشد و توسعه بافتها در سراسر بدن و کمک به جذب آهن عنصری عنصری ضروری میباشد.
هم چنین، دوز قابل توجهی از ویتامین آ را در هندوانه خواهید یافت. مشابه ویتامین ث این ماده مغذی یک آنتی اکسیدان کاهش دهنده التهاب است و سلامت سیستم ایمنی را تقویت میکند هم چنین باعث بهبود سلامت چشم و پوست میشود.
از نظر مواد معدنی هندوانه حاوی مقادیر کمی پتاسیم است یک الکترولیت مهم در بدن که به حفظ تعادل مایعات و فشار خون سالم کمک میکند.
خوردن این میوه آبدار منبعی از منیزیم به شما میدهد که به تولید انرژی، عملکرد عضلات و اعصاب و خواب سالم کمک میکند.
یکی از قابل توجهترین عناصر تغذیهای هندوانه اسید آمینههای سیترولین و آرژینین را شامل میشود که بلوکهای سازنده دو اسید آمینه از ۲۰ اسید آمینه هستند که به شکل گیری عضلات، اعصاب، سلولها و اساسا هر ساختار بدنی دیگری کمک میکنند. نتایج مطالعات نشان میدهند که ترکیب این دو اسید آمینه در هندوانه از فشار خون سالم و سلامت کلی متابولیک قلبی حمایت میکند.
در نهایت، هندوانه دارای مقدار قابل توجهی از ترکیبات گیاهی از جمله کائمفرول، لیکوپن و کاروتنوئیدها است. این ترکیبات زیست فعال به مثابه آنتی اکسیدان عمل کرده پاسخ ایمنی را تقویت نموده و با مولکولهای رادیکال آزاد که میتوانند منجر به تعدادی از بیماریهای حاد و مزمن شوند مبارزه میکنند. لیکوپن و کاروتنوئیدها نیز به طور خاص برای حفظ سلامت چشم مفید هستند.
هنگام مقایسه فواید نوشیدن آب هندوانه با مصرف خود میوه کامل باید چند عامل را در نظر داشته باشید. نخست آن که آب هندوانه چگونه درست شده باشد؟ اگر از مخلوط کن برای تهیه آبمیوه خود استفاده میکنید کل میوه را به همراه تمام مواد مغذی آن مصرف خواهید کرد. با این وجود، در این فرآیند مقداری از فیبر تجزیه میشود بدان معنا که بدن شما آب میوه را سریعتر از زمانی که میوه کامل را بخورید هضم میکند و در نتیجه قند خون تان سریعتر افزایش پیدا خواهد کرد. هم چنین، به احتمال زیاد در آن صورت مقدار هندوانه بیش تری را مصرف خواهید کرد که باعث افزایش قند خون میشود.با این وجود، علیرغم این نگرانیها شما کماکان از مزایای کلی فیبر هندوانه همراه با قابلیت آن در کمک به کاهش سطح کلسترول برخوردار خواهید شد. اگر از دستگاه آبمیوه گیری استفاده کرده اید که تفاله میوه را از آبمیوه جدا میکند بخش عمده مواد مغذی هندوانه البته به استثنای مقداری از فیبر را دریافت خواهد کرد.به آب هندوانه شکر یا مواد نگهدارنده اضافه نکنید. شکر یک ماده افزوده شده و عامل اصلی پیش التهاب است که معمولا همگان قصد دارند از آن اجتناب ورزند، زیرا مصرف مکرر آن با بیماریهای مزمن و اختلال در سلامت روده مرتبط است. علیرغم آن که بسیاری از مواد نگهدارندهای که امروزه در غذاها مشاهده میکنید به عنوان ایمن شناخته میشوند برخی از آن مواد به نسبت تازه عرضه شده اند و تحقیقات طولانی مدت زیادی برای درک کامل تاثیرشان بر سلامت ما صورت نگرفته است.
در مورد آب هندوانه اگر قصد نوشیدن آن را دارید سعی کنید به جای دستگاه آبمیوه گیری آن را در مخلوط کن درست کنید. لذت بردن از هندوانه به شکل میوه یا مایع چند بار در هفته برای بهره مندی کامل از تمام فواید سلامتی آن بسیار مفید است.