وی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی میکرد، گفت: «آمریکا به خروج از توافق هستهای با ایران اکتفا نکرده بلکه کشورهایی که به آن پایبند بودند را نیز مجازات میکند».
ایروانی در ادامه سخنانش گفت: «ایالات متحده خودسرانه میثاقهای بین المللی را نادیده گرفته و تحریمهایی را اعمال کرده که توسط دیوان بین المللی دادگستری رد شده است».
آخرین دور مذاکرات رفع تحریمهای وین مردادماه گذشته در وین برگزار شد اما این گفتوگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شده است. تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است. کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانهای-تبلیغاتی طی ماههای گذشته در تلاش بودهاند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که برنامه هستهای خود را صرفاً با مقاصد صلحآمیز پیگیری میکند و هیچ قصد و برنامهای برای ساخت تسلیحات هستهای ندارد. ایران یکی از اعضای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) بوده و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به طور مرتب و حتی بیش از سایر کشورها، از تأسیسات هستهای ایران بازدید میکنند.