قائمی خاطر نشان کرد: همایش «بازشناسی نقش شاهنامة فردوسی در هویت ملی» میکوشد، در سه سطح، ابتدا سهم شاهنامه فردوسی را در تحکیم و تثبیت هویت ملی در ایران تاریخی و معاصر تبیین کند و در سطح دوم تداوم این نقش را در متون حماسی فارسی (اعم از حماسههای ملی، تاریخی و دینی یا حماسههای عامیانه) و نسبت انواع هنرها (معماری، موسیقی، نقاشی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی، سینما و نمایش) را با این مفاهیم محل مداقة پژوهشگران قرار دهد.
وی بررسی نقش شاهنامه فردوسی در تحکیم هویت ملی در طول هزار سال پس از سرایش اثر، تبیین گفتمان ملی «فرهنگ حماسی» در تاریخ سیاسی- فرهنگی ایران بزرگ و تحلیل نقش خراسان- طوس و مشهد در این گفتمان، تبیین و شناخت «هنر حماسی»، در کنار ادبیات حماسی و بررسی نقش هنر حماسی در ترویج اجتماعی وحدت ملی و تشویق و ترغیب پژوهشگران به تحقیق در زمینههای سیاسی- اجتماعی مطالعات شاهنامه و گفتگو و تبادل نظر شاهنامهپژوهان در خصوص افزایش کارآیی اجتماعی مطالعات دانشگاهی از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
دبیر علمی همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی خاطر نشان کرد: همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه در دانشگاه فردوسی مشهد و آرامگاه حکیم فرزانه توس برگزار می شود.
دهم اردیبهشت ماه؛ آخرین مهلت ارسال مقالات همایش بزرگداشت فردوسی
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانسگاه فردوسی مشهد گفت: همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت برگزار و دهم اردیبهشت ماه آخرین مهلت ارسال آثار است.
وی خاطر نشان کرد: مقالات برگزیده، پس از برگزاری همایش، در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهد رسيد و ضمن دعوت از نویسندگان مقالات برای ایراد سخنرانی و ارائة دستاوردهای علمی خود و شرکت در جشنوارة فرهنگی و هنری مقارن با این ایام، مقالات برتر همایش که پس از بررسی، امتیازهای لازم را کسب کرده باشند، در مجلات علمی- پژوهشی معتبر منتشر خواهند شد. همچنین علاوه بر رونمایی چندین کتاب معتبر در این حوزه، از انتشار آثار مهم مرتبط با محور ویژة همایش که تایید کمیتة علمی و شورای سیاستگذاری همایش را به همراه داشته باشد، حمایت خواهد شد.
قائمی ابراز کرد: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 05138842649 یا به آدرس اینترنتی http://rfsn.richt.ir مراجعه کنند.