به گزارش
مردم سالاری آنلاین،علی قنبری، اظهار کرد: تصمیمات آنی به ویژه در مواردی مانند ارز اگر با تئوری اقتصادی و علمی همراه باشد به نتیجه مطلوبی میرسد و در بلند مدت هم پایدار خواهد بود.
وی افزود: تغییر مدیریت در بانک مرکزی و سیاستهای اعلامی از سوی رئیس کل جدید این نهاد باعث کاهش نرخ ارز در بازار شد و بازار ارز عکسالعملهایی را نشان داد که مسلما اگر سیاستهای مناسبی در ادامه اتخاذ شود، شاهد ایجاد تعادل در بازار خواهیم بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایطی که نرخ ارز نیمایی اعلام شده با نرخ بازار آزاد فاصله زیادی دارد، بهتر است دولت به تدریج نرخ ارز نیمایی را به سمت بازار افزایش دهد و از سوی دیگر با تزریق ارز به بازار نرخ بازار آزاد را کاهش دهد تا به نقطه مطلوبی برسیم و بتوان قیمت منطقی برای ارز و البته به صورت تکنرخی اعلام کرد، چرا که همیشه چند نرخی بودن ارز به زیان بازار است و باعث ایجاد رانت خواهد شد.
قنبری با بیان اینکه هدایت و مدیریت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی از وظایف اصلی بانک مرکزی به شمار میرود، اظهار کرد: در شرایط کنونی روی کار آمدن یک اقتصاددان با تجربه بانکی در راس بانک مرکزی بهتر از فردی است که تجربه بانکی نداشته است اما باید توجه داشت که مسائل ارزی تنها متاثر از موضوعات اقتصادی نیست و با آمدن یک اقتصاددان در راس بانک مرکزی حل نمیشود.
وی گفت: بسیاری از مسائل سیاسی و بینالمللی روی بازار ارز اثرگذار است و اگر تغییراتی در برخی ساختارها اتفاق نیفتد، نمیتوان گفت که کاهش نرخ ارز و تعادل در این بازار ادامهدار و پایدار خواهد بود.
منبع:ایسنا