۰
دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۴

آذربایجان مدعی ده میلیارد بشکه نفت ایران

اکتشاف بزرگ و مهم اخیر نفتی ایران در دریای خزر، که به اذعان مؤسسات خارجی توانسته، رقم چشمگیری به حجم ذخایر نفتی کشور بیفزاید، گویا مورد ادعای کشور آذربایجان قرار گرفته است.
به گزارش تابناک، این کشور مدعی است، این حوزه نفتی در مرزهای دریایی آذربایجان است؛ حوزه‌ای که نزدیک ده میلیارد بشکه نفت را در خود جای داده است.
بنا بر این گزارش، مؤسسه مدیریت اطلاعات انرژی در آمریکا، در آخرین گزارش خود از وضعیت توازن ذخایر نفت جهانی و مصرف جهانی اعلام کرده، ایران دارای ذخایر عظیمی از نفت است که نزدیک ۱۳۷ میلیارد بشکه یا ۹.‌۳ درصد از مجموع ذخایر جهانی و ۱۲ درصد از کل ذخایر اوپک را شامل می‌شود؛ اما مصرف داخلی ایران به سرعت در حال افزایش است و از نسبت تولید آن پیشی می‌گیرد.
این گزارش اشاره نموده که به رغم تحریم‌ها، صادرات نفت ایران در حال افزایش است، ولی همزمان با این امر، مشکلات ایران برای بازگرداندن عواید نفتی به تهران نیز بیشتر می‌شود؛ این گزارش شامل اطلاعاتی کلی از محل و پراکندگی ذخایر نفتی ایران است.
گزارش مؤسسه اطلاعات انرژیِ اشاره کرده که ایران حتی در ورای مرزهای خود ذخایر عظیم نفت و گاز دارد که همچنان در حال کاوش این ذخایر است. این گزارش همچنین آورده است که سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران اعلام نمود ذخیره نفت سبکی را در میدان خیام به اکتشاف رسانده که پیشتر در سال ۲۰۱۰ به عنوان میدان گازی ثبت شده بود.
همچنین اکتشافات ایران در مناطق ساحلی غرب و جنوب نیز با مجموع ذخایر نیم میلیارد بشکه مورد توجه گزارش قرار گرفته است.
اما موضوع مهم این گزارش درباره ایران، اکتشاف مهم نفتی سال جدید در دریای خزر است که به تازگی سر و صدای بسیاری بر پا کرده است؛ این میدان نفتی که دارای ذخیره‌ای برابر با ده میلیارد بشکه است، توانسته مجموعاً ۷ درصد به ذخایر نفت کشور بیفزاید.
گزارش مؤسسه البته اذعان نموده که کشور آذربایجان مدعی است، این حوزه نفتی متعلق به آذربایجان و در محدوده اکتشافات این کشور است.
گزارش یادشده با اشاره به وضعیت نا‌مشخص مرزی در دریای خزر، آورده که همواره این گونه مناقشات در دریای خزر میان کشورهای حوزه این دریاچه بوده و از هنگامی که حوزه‌های جدید نفتی و گازی در این دریاچه اکتشاف شده، این مناقشات بیش از گذشته بروز می‌کند.
گزارش مؤسسه با اشاره به مناقشات این ‌گونه در منطقه خاورمیانه، یکی از معضلات اساسی در تعادل عرضه و تقاضای نفت برای سال آینده را همین مناقشات معرفی می‌کند که روند عرضه در کوتاه مدت را به شدت با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.
گفتنی است، این برای نخستین بار نیست که کشورهای همسایه در حوزه‌های نفتی و گازی با ایران وارد مناقشه می‌شوند.
از سویی در ماه‌های اخیر و در پی تحریم‌های غرب علیه کشور، هر کدام از این رقبا می‌خواهند با پر کردن جای ایران در بازار نفت و گاز، سهم خود را از درآمدهای ناشی از صدور انرژی افزایش دهند و در این میان، حتی از دستبرد و چپاول میادین مشترک و سهم ایران نیز ترسی ندارند.
کد مطلب: 17584
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *