به نقل از ایسنا، علی لاریجانی که در حاشیهی نخستین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری در جمع خبرنگاران سخن میگفت، در پاسخ به سوالی دربارهی توقف هواپیماهای ایران به مقصد سوریه در عراق و احتمال ورود مجلس به این موضوع گفت: این بحث مربوط به مراودات منطقهای و گفتوگوی دیپلماتیک با کشورهاست و ربطی به قانون ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری دربارهی عدم تحقق بودجه بخش پژوهش در وزارتخانهها تصریح کرد: طبیعتا بودجهها در کل کشور در بخش جاری هم کم شده است ولی توجه کنید که وقتی راجع به پژوهش صحبت میکنیم ذهنتان فقط در ارقامی متمرکز نشود که برای بودجه پژوهش در وزارتخانهها تصویب شده است. اگر بخواهد پژوهش در کشور رونق پیدا کند باید در یک بستر مردمی قرار گیرد و سازوکارهایش در بخشهای اقتصادی مردمی شکل بگیرد.
وی افزود: البته بودجههایی که در دست دولت است هم کمک میکند اما برخی قسمتها بودجه را تا حدی گرفتهاند و برخی بودجهها کاهش پیدا کرده است. ما برای بودجه سال آینده باید قدری تلاش کنیم که از این حالت شناور بودن درآید و ردیفها کاملا متناسب با واقعیات بودجهریزی شود و به همان میزان تخصیص داده شود.
رئیس مجلس در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال در فضای دیگری بودجه نوشته شد و درآمدها کاهش پیدا کرد، شرایط تغییر پیدا کرد.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره تصویب تنخواه برای دولت در صورت عدم ارائه به موقع لایحه بودجه اظهار کرد: آیا شما راه دیگری به ذهنتان میرسد؟
لاریجانی دربارهی تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات و احتمال تایید آن از سوی شورای نگهبان نیز گفت: این را باید از شورای نگهبان بپرسید. علی الاصول آقایانی که با من صحبت کردند گفتند ما مشکل مهمی نداریم البته ممکن است در بندهای مختلف ملاحظاتی هم داشته باشند که در این صورت در مجلس اصلاح میشود.
وی دربارهی این که آیا در صورت رد طرح اصلاح قانون انتخابات در شورای نگهبان مجلس بر نظر خود اصرار خواهد کرد یا خیر؟ اضافه کرد: این بستگی به نظر مجلس دارد. من بعید میدانم اشکال مهمی در این طرح وجود داشته باشد.
رئیس مجلس دربارهی آخرین گزارش مجلس از پرونده ستار بهشتی نیز گفت: این گزارش از سوی کمیسیون امنیت ملی آماده شده و تقریبا روشن است. موضوع برای قوه قضاییه هم روشن شده و انشاء الله مطرح خواهد شد.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری دربارهی این که برخی معتقدند مجلس به جای مسائل اصلی کشور به مسائل حاشیهای از جمله بررسی اصلاح قانون انتخابات و استیضاح وزراء میپردازد گفت: بحث استیضاح وزیر نبود فعلا خود وزرا عزل و حذف میشوند. ما کسی را استیضاح نکردیم.
وی افزود: چند قانون مهم در حوزهی کارهای اقتصادی تصویب شد، چندین جلسه وزرای مربوطه در مجلس خواسته شدند و از آنها سوال شد، جلسات مشترک و جلسات غیر علنی برای حل مشکلات اقتصادی برگزار شد. در یکی از جلسات بیشتر وقت صرف موضوع گندم شد که چرا قیمت گذاری صورت گرفته یا در مورد مشکلاتی که برای مرغ و مسائلی که برای ارز به وجود آمد هم جلسات علنی و غیر علنی تشکیل شد.
لاریجانی در ادامه به مصوبات مجلس در حوزهی اقتصادی اشاره کرد و گفت: یکی از این مصوبات در مورد یارانهها بود که ما در مجلس به مصلحت ندیدیم گام دوم یارانهها در این شرایط اجرا شود. معنی گام دوم این بود که قیمت آب، برق، گاز و گازوئیل چند برابر شود. ما مصلحت نمیدیدیم که چنین فشاری به مردم وارد شود. کار دیگر ما این بود که درآمدهای مربوط به تفاوت نرخ ارز صرف تولید کشور شود. اکنون هم طرح دیگری مطرح است برای رونق تولید که مرکز پژوهشها و کمیسیون صنایع آن را تدوین کردند و دستور خواهد آمد.همچنین برخی اصلاحات در قانون برنامه و بودجه وجود داشت.
لاریجانی با تاکید بر این که ثقل تصمیمگیریهای مجلس و جلسات آن اقتصادی بوده گفت: شما نباید از مجلس توقع داشته باشید در حوزهی فرهنگ و سیاست و دیپلماسی هیچ تصمیمی نگیرد. اگر مجلس ۵ تصمیم اقتصادی میگیرد باید یک تصمیم سیاسی و اجتماعی و فرهنگی هم بگیرد . چرا که مسایل کشور مجزا از هم نیستند بلکه باید در یک مجموعه دیده شوند. مثلا همین مصوبه دوفوریتی اخیر که مجلس داشت شاید بگویید اقتصادی نیست اما میتواند بعد اقتصادی هم داشته باشد که اگر یک تصمیم غلط در کشور گرفته شود و به مخابرات یا صنعت IT کشور ضربه بزند بنیه کشور ضعیف میشود و این بعد اقتصادی هم دارد. لذا تصمیمگیریهای مجلس باید همه جانبه باشد.