دولت سیزدهم با شعارهای انقلابی روی کار آمد و وعده داد که ظرف مدت کوتاهی گرانی ها را مهار و ارزش پول ملی را تقویت کند اما در عمل واقعیت ها شکل دیگری رقم خورد. با وجود ثبات نسبی نرخ ارز، قیمت کالاها و خدمات به طور غیرعادی در حال افزایش بود و این مسئله نارضایتی مردم را در پی داشته است، حال آنکه سیدابراهیم رئیسی در دیدار با مداحان اعلام کرد «امیدهای بسیاری در دل مردم ایجاد شده است.»
محمدرضا خباز در گفتگو با نامه نیوز درباره تأثیر عملکرد دولت بر میزان امید و اعتماد مردم گفت: سخنان غیرکارشناسی و غیرعلمی این روزهای مقامات رسمی دولت بیشتر مایه تأسف است چون مردم این حرف ها را می شنوند و پیش خود می گویند «وقتی یک مقام مسئول چنین حرف های بی ربطی می زند، پس وای به دیگران».
وی افزود: آقای رئیس جمهور گفته «مردم امیدوارتر شده اند»، معیار این حرف چیست؟ در کجا دولت افکارسنجی کرده و به این نتیجه رسیده است؟ فقط دو نفر افراد چاپلوس که در اطراف آقایان هستند، حرفی را می زنند، آنها هم بدون تحقیق این حرف را به بیرون منعکس می کنند. آن وقت آثار منفی چنین حرف هایی دامن جامعه را می گیرد.
این فعال سیاسی یادآور شد: آقایان می گویند «تورم پایین آمده است»، به فرض که یک مرکز رسمی هم چنین حرفی را تأیید کند اما مردم نمی پذیرند چون کمرشان زیر بار تورم خم شده و صدای خرد شدن استخوانهایشان به گوش فلک رسیده است بنابراین می فهمند که این حرف ها هیچ بنیان عقلانی و منطقی ندارند و تنها با هدف گفتاردرمانی بیان می شوند.
وی با بیان اینکه آقایان فکر می کنند با حرف بی ربط زدن وضع کشور خوب و مردم امیدوار می شوند، افزود: آقای رئیس جمهور وقتی به استان ها می رود یکی دو مورد افتتاح انجام می دهد و بر می گردد، اینکه ارتباط با مردم نشد. اگر دولت می خواهد واقعا ببیند که وضع بهتر شده و مردم امیدوارتر شده اند، کافی است پیامکی از مردم نظرخواهی کند.
تبلیغ
این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: سخن شفاهی آقای رئیس جمهور یا فلان وزیر که ملاک نیست. وزیر نفت می گوید «ما مثل قبل تحریم ها داریم نفت را به راحتی می فروشیم و درآمدش هم به داخل کشور می آید.» خوب همه می فهمند که این حرف بی اساسی است چون به عنوان مثال دولت تا 29 اسفند حقوق بازنشستگان را نداشت که بدهد.
وی ادامه داد: کمیته امداد اعلام کرد «خط فقر 10 میلیون تومان است.» کسانی که درآمد زیر 10 میلیون تومان دارند، مجبور هستند این وضعیت را تحمل کنند چون چاره ای جز این ندارند. اینکه مردم سکوت کرده اند و چیزی نمی گویند دلیل بر رضایت نیست. دلیل سکوت مردم به علت آن است که صدای شان به جایی نمی رسد.
این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: ما که از فعالان سیاسی هستیم زبان مان مو درآورد از بس درباره مسائل مختلف هشدار دادیم اما وقتی می بینیم دولت کاملا بی خیال است، خسته شده ایم و دیگر حرف نمی زنیم چون فایده ای ندارد. آقایان اصلا به روی خودشان نمی آورند که ما این حرف ها را به چه کسی می گوییم. آقایان با این رفتارشان به منتقدان بی حرمتی می کنند. معتقدم دولت عمدا این روش را دنبال می کند، یعنی می خواهند آنقدر جامعه را در فقر نگه دارند تا جامعه به فقر عادت کند.
وی افزود: برآورد کردند اگر اعضای یک خانواده 3-4 نفری ظهرها نان و پنیر و شام تخم مرغ بخورند، حقوق ماهانه 5 میلیون تومان برای شان کم است. چند درصد از جامعه در این حد حقوق می گیرند؟ دولتی که می گوید وضع بهتر شده، بگوید چه قدر به درآمدها اضافه شده است؟ بنابراین وقتی از بهتر شدن اوضاع سخن می گویند نمک به روی زخم مردم می پاشند.