۰
چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۴۸

درخواست دیده بان از دبیر شورای انقلاب فرهنگی

دیده بان شفافیت و عدالت با ارسال نامه ای به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از وی خواست تا به به صورت عاجل به دستور رئیس جمهور مبنی بر بررسی گزارش دیده بان در مورد مصوبه اخیر این شورا پاسخ دهد.
دیده بان شفافیت و عدالت با ارسال نامه ای به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از وی خواست تا به به صورت عاجل به دستور رئیس جمهور مبنی بر بررسی گزارش دیده بان در مورد مصوبه اخیر این شورا پاسخ دهد.
دیده بان شفافیت و عدالت با ارسال نامه ای به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از وی خواست تا به به صورت عاجل به دستور رئیس جمهور مبنی بر بررسی گزارش دیده بان در مورد مصوبه اخیر این شورا پاسخ دهد.
به گزارش الف متن این نامه بدین شرح است:
جناب حجت الاسلام عاملی
دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
سلام علیکم
احتراماً، با توجه به نامه آقای دکتر احمد توکلی به رئیس محترم جمهور در تاریخ 27/۰۷/1400 و دستور رئیس جمهور به شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 29/۰۷/1400 جهت «لغو یا اصلاح مصوبه سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» و همچنین ارسال نامۀ بعدی در تأکید این موضوع خطاب به رئیس-جمهور در تاریخ 27/۰۹/1400 و دستور مجدد رئیس‌جمهور به شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 29/۰۹/1400 مبنی بر بررسی گزارش دیده بان، لطفاً به ایرادات یازده گانه دیده بان شفافیت و عدالت  از مصوبۀ یادشده که این مصوبه را عامل بیشترشدن شکاف میان فقیر و غنی، تضعیف بیشتر عدالت آموزشی، بی اهمیت شدن متون دینی و فرهنگی در دوره متوسطه دوم، بروز تقلبات گسترده و تبعات اجتماعی و امنیتی ناشی از آن و ... شمرده است، به شکل عاجل پاسخ دهید تا به اطلاع مردم شریف ایران برسد و باعث برطرف شدن نگرانی‌ها شود.
د راین رابطه علی امرایی عضو کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت در خصوص نامه اخیر توضیحاتی ارائه داد که در ذیل می آید.
علی امرایی عضو کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی با گذشت بیش از 2 ماه از مکاتبه این موسسه با آن شورا هنوز پاسخ روشنی را از این شورا دریافت نکرده است، گفت: همچنان این شورا در مصاحبه ها و بیانیه های خود به صورت غیر مستقیم بر این امر پافشاری می کند و با این استدلال که چون قانون آن تصویب شده پس لازم الاجراست همچنان از پاسخگویی به مکاتبه دیده بان سر باز می زند.
وی ادامه داد: فلسفه قانون گذاری این است که مردم احساس کنند قوانین به خواسته های آنها احترام می گذارد و مانع وقوع ظلم می شود. اما قانونی که از طرفی باعث افزایش تبعیض و فشار اقتصادی بر روی خانواده ها  شود  و همچنین شکاف فقیر و غنی را در کشور افزایش دهد ، این قانون در هر مرجعی هم که تصویب شود با عدالت در تضاد است .
عضو کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت تصریح کرد: در طول بیش از دوماهی که این ایرادات در یازده بند از سوی دیده بان بر این مصوبه  وارد شده و مراتب آن به نهاد ریاست جمهوری نیز گزارش شده است،  شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچگونه پاسخی به این موسسه نداده است و همچنان بر اشتباهات خود پافشاری می کند.در حالیکه کارگروه آموزش دیده بان باید افرادی را که ذینفع و تحت تاثیر این قضیه هستند را اقناع کند  . 
امرایی تصریح کرد: در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فقط به چند مورد اشاره شده که این موارد  به عنوان مزایای این اقدام در نظر گرفته شده که کاملا غیرکارشناسانه است. برای مثال در این مصوبه امده است که با اجرایی شدن این قانون باید نظارت آموزش و پرورش بر مدارس دولتی و مناطق کم برخوردار بیشتر شود. این بدان معناست که  شورا پذیرفته است مدارس دولتی و مدارس در مناطق کم برخوردار امکانات آموزشی بسیار محدودی نسبت به مناطق برخوردار دارند اما نکته اینجاست  که مشکل آموزش در مدارس کم برخوردار و مدارس دولتی مشکل نظارتی نیست بلکه مشکل کمبود منابع انسانی و بودجه است .
وی در ادامه گفت: اینکه طرح سوالات از کتابهای درسی را عامل این بدانیم که آموزش و پرورش نفسی می کشد و از زیر یوغ کنکور بیرون می آید کاملا یک نگاه اشتباه است اتفاقا با این مصوبه مشکلات بیشتر و شدید تری برای آموزش و پرورش  پیش می آید؛ زیرا در صورتی این گفته محقق می شود که امتحانات نهایی از سالهای متعددی از دوره تحصیلی دانش آموزان گرفته بشود پس آن سالها همگی مهم قلمداد می شود. در حالیکه در این مصوبه فقط سال آخر (سال دوازدهم) مورد نظر می باشد و می توان گفت سالهای دهم و یازدهم ،که اتفاقا سالهای مهمی نیز هستند، از جانب مدارس نادیده انگاشته شود.
عضو کارگروه اموزش دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی حدود 75 درصد مطالبی که قرار است در آزمونهای امتحان نهایی و کنکور بیاید فقط به یک سال تحصیلی اختصاص داده شده، تصریح کرد:  سهم 11 سال مابقی از سوالات کنکور تنها 25 درصد خواهد بود  که این خود نشان دهنده این است که سال دوازدهم به عنوان یک غده سرطانی آموزش و پرورش را به زودی از پا در خواهد آورد و دانش آموزان در سال دهم و یازدهم با بی توجهی به مطالب این سالها که بسیار پایه ای است فقط به سال دوازدهم چشم خواهند.
 دوخت و اتفاقا دست سودجویان اموزشی بیشتر باز می شود.
وی ادامه داد: سودجویان آموزشی بیشترین سوء استفاده را از این عدم تجانس و عدم تعادل خواهند برد و کلاسها ، کتابها و مشاوره ها به خاطر این امررونق بیشتری خواهد یافت. برای نمونه در رشته پزشکی مهمترین مبحث زیست شناسی  مبحث بدن انسان است . در حال حاضر در کنکور سراسری 33 درصد سوالات از این مبحث طرح می شود اما در مصوبه فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی این میزان به 13 درصد کاهش پیدا می کند.
کد مطلب: 159323
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *