۰
شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۵

سپاه دخالتی در انتخابات نخواهد داشت

نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: سپاه هیچ دخالتی در انتخابات نخواهد داشت اما نسبت به انتخابات و اینکه چه کسی رئیس جمهور شود نیز بی تفاوت نخواهد بود؛ ما معیارها و شاخص‌ها را برای بسیجیان و پاسداران تبیین می‌کنیم.
حجت‌الاسلام علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با سایت سعیر، به پرسش‌هایی در خصوص نقش بسیج در تقویت بصیرت عاشورایی و بحث انتخابات پاسخ داد.
* هفته بسیج مقارن شده است با دهه اول محرم، نقش بسیج را در تقویت بصیرت عاشورایی چگونه می‌بینید؟
بسیج یک فرهنگ است که مولفه‌های آن حق محوری، ولایت مداری و خداگرایی است؛ ایثار، عشق به ارزش‌ها و شهادت طلبی نیز از دیگر مولفه‌های فرهنگ بسیج است؛ یک بسیجی تبلور این ارزش‌هاست و تجسم عینی ایثار، فداکاری و ولایت مداری است.
اما دو عنصر در یک فرد بسیجی بسیار مهم است: یکی عنصر معنویت و ایمان و دیگری عنصر بصیرت؛ ایمان موتور محرکه و بصیرت چشم و معیار سنجش بسیج است.
بصیرت اگر نباشد با تعبد نمی‌توان راه را پیدا کرد؛ مقدس مآبی منهای بصیرت می‌شود انجمن حجتیه و خوارج و روشنفکری و سیاسی بودن منها ایمان می‌شود منافقین و مدعیان تحلیل سیاسی؛ بسیجی هم فهم دینی دارد و هم بصیرت نافذ تا در فتنه راه را گم نکند؛ یکی از ویژگی‌های قمر بنی هاشم نیز بصیرت ایشان بود.
بسیجی نیز ابتدا باید خود بصیرت داشته باشد در ابتدا و سپس زمینه توسعه این بصیرت در جامعه را فراهم آورد زیرا که همه مردم جامعه باید بصیر باشند؛ جامعه باید انحرافات را بشناسد و اگر بصیرت در جامعه نباشد مانند امت‌های قبلی دچار سقوط می‌شوند.
بسیج در زمان جنگ نرم باید مقابله نرم را داشته باشد؛ وظیفه بسیج در حال حاضر انتشار معارف اهل بیت (ع) است.
* رهبری در سخنان اخیر خود بر وحدت جامعه تأکید داشتند، علت تأکید ایشان بر وحدت جامعه چیست؟
فلسفه تأکید رهبر معظم انقلاب بر وحدت نیاز به تبیین دارد؛ شرایط کشورمان بسیار حساس است؛ از یک سو به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها نزدیک می‌شویم؛ دیگر آنکه تحریم را داریم و دشمن فشار می‌آورد تا اراده مردم و مسئولان را سست کند.
سومین عامل در زمینه تأکید معظم له تحولات غرب آسیا است که ما نمی‌توانیم نسبت به این تحولات بی‌توجه باشیم؛ ثبات ایران در این زمینه بسیار مهم است؛ هر مقدار در زمینه اختلافات در میان مسئولان بیشتر باشد، تمرکز آنها بر مسائل اساسی کمتر می‌شود.
*‌ نقش بسیج را در ایجاد این وحدت چگونه می‌بینید؟
بخش عمده جامعه ما بسیج است؛ بسیج در دو بخش می‌تواند در وحدت جامعه نقش ایفا کند؛ یکی آنکه بسیج از اختلاف و تنش پرهیز کند و دیگر آنکه توصیه به وحدت کند.
بسیج با ایجاد حساسیت نسبت به اختلافات و نقش منفی آن و توصیه به مسئولان می‌تواند در وحدت جامعه نقش ایفا کند.
* امروز بعضی افراد که به عنوان کاندیداهای احتمالی انتخابات آتی نام برده می شوند، سعی می‌کنند خود را منتسب به سپاه کنند و انها مدعی حمایت سپاه از آنها هستند؛ آیا سپاه در انتخابات آینده از کاندیدای خاصی حمایت می‌کند؟
سپاه یک نهاد متعلق به نظام بوده و هست؛ سپاه همیشه از رهبری تبعیت می کند و سعی می کند با اوامر رهبری زاویه نداشته باشد لذا این که مطرح می شود که سپاه از یک فرد خاصی یا حزب خاصی حمایت می‌کند، درست نیست؛ اینکه عده‌ای عنوان می‌کنند سپاه از آنها حمایت می‌کند، در این فاصله تا انتخابات نیز اشتباه است و باعث ایجاد شبه در جامعه می‌شود.
اما سپاه نسبت به انتخابات بی‌تفاوت نیست؛ سپاه یک سبد رأی دارد و باید شاخص‌ها و معیارها را بگوید؛ ما رئیس‌جمهوری را می‌خواهیم که ولایت مدار باشد و تدابیر رهبری را به نحو احسن اجرا کند؛ ما معیارهای ارزشی بودن، ولایت مداری و مدیریت بالا را برای پاسداران و بسیجیان تبیین می‌کنیم.
ما علاوه بر سپاهیان و بسیجیان یک مخاطب عام هم داریم؛ سپاه یک نهاد انقلابی به تمام معنا و دارای نفوذ است؛ سپاه یک محبوبیت و مقبولیتی در جامعه است و همین هم موجب عصبانیت دشمنان شده است.
کسانی که به سپاه دلبسته‌اند و به آن اعتماد دارند، انتظار بصیرت افزایی و بیان موضع از سوی این نهاد را دارند.
سپاه هیچ دخالتی در انتخابات نخواهد داشت اما نسبت به انتخابات و اینکه چه کسی رئیس جمهور شود نیز بی تفاوت نخواهد بود؛ ما معیارها و شاخص‌ها را برای بسیجیان و پاسداران تبیین می‌کنیم و انتخاب فرد بر عهده خود آنان است؛ خودشان تصمیم می گیرند چه کسی را برگزینند.
کد مطلب: 15239
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *