چهارمین شماره نشریه تخصصی " ایران" ویژه موسیقی ایرانی به زبان ژاپنی از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن منتشر شد.
به گزارش ایسنا، از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و در ادامه تولید و تامین محتوای مناسب به منظور معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی و ظرفیتهای ارزشمند کشورمان، نشریه تخصصی و تمام تولیدی - رنگی " ایران" ویژه "موسیقی ایرانی" به زبان ژاپنی و همراه با بیش از ۷۵ کیوآرکد (QR) در یوتیوب و آپارات برای نمایش سازها، آلات موسیقی، نماهنگ ها، اجراهای شخصیت ها و افراد برجسته موسیقی ایرانی از گذشته تا امروز به همراه دیگر مطالب جذاب و خواندنی در حوزه گردشگری در قالب نشریه ای کاملا حرفه ای در ۷۲صفحه چاپ و منتشر شد.
به گزارش رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در ژاپن، با توجه به خلاء موجود در ایجاد شناخت هر چه بیشتر در میان فرهیختگان، اساتید دانشگاه، شخصیت ها، مخاطبان عام و موسسات و نهادهای مرتبط از ظرفیت های فرهنگی، هنری و ... کشورمان در زمینه های مختلف به زبان ژاپنی، این شماره همچون سه شماره قبلی ارائه گردیده است.
در این شماره و در بخش "به جهان موسیقی ایرانی خوش آمدید" سازهای ایرانی و پراکندگی آن ها اعم از زهی (زخمهای، کششی، چکشی)، بادی، کوبهای، نقشه پراکندگی سازها و موسیقی مناطق و نواحی ایران مانند کرد، بلوچ، تالش، آذری، گیلکی، بختیاری، لری، قشقایی، ترکمن، مازندرانی، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان و...، معرفی ۱۵ شخصیت برجسته موسیقی سنتی، ۱۰خواننده پاپ برتر معاصر کشور، جایگاه موسیقی در زندگی ایرانیها، تالارهای موسیقی و ... معرفی و نمونه های آن در یوتیوب و آپارات ارائه شده است.
در این شماره و در بخش معرفی "استانهای ایران"، کردستان به عنوان قطب موسیقی کشور و سنندج به عنوان پایتخت موسیقی ایران معرفی گردیده و در بخش "شناخت اسلام" هم اذان به همراه ترجمه، مؤذنهای معروف ایران، سبکهای اذان خوانی و ... و به طور نمونه صدای دلنشین استاد موذن زاده در قالب (QR) ارائه گردیده است.
شماره ۴ نشریه در قسمت "برگی از تاریخ ایران"، تاریخ موسیقی ایران از ابتدا تا دوران معاصر و از جمله مهر استوانهای چغامیش که علیرغم کوچکی، تصاویر گروهی از نوازندگان را بر خود دارد که قدمت چند هزار ساله سازها و موسیقی ایرانی را نشان می دهد و یکی از اسناد مهم تاریخ موسیقی جهان به شمار می رود به شکل خلاصه جمع آوری گردیده و در بخش گردشگری و سر فصل "به ایران خوش آمدید"، غار کرفتو در دیواندره به عنوان یکی از مشهورترین و معروف ترین دیدنیها و مراکز توریستی استان کردستان و ایران معرفی شده است.
"ایرانیان سرآمد" عنوان دیگری است که به معرفی قادر عبدالله زاده بزرگترین نوازنده شمشال کردی پرداخته که به چوپانی اشتغال داشت و نوازندگی نی شمشال را فرا گرفت و سپس به یکی از سرآمدان موسیقی نواحی ایران گردید و سفرهای متعدد خارجی برای معرفی موسیقی محلی ایران انجام داد.
"طعم ایرانی" این مجله هم به غذای ترخینه به عنوان یکی از غذاهای معروف غرب ایران و از جمله کردستان پرداخته که به عنوان یکی از نخستین غذاهای آماده تاریخ بشر شناخته میشود و "صنایع دستی" هم به دفسازی در استان کردستان و کردها پرداخته چرا که از این استان به عنوان پایتخت دف جهان نام برده میشود.
در قسمت "بناها و مکانهای جدید" که به پیشرفتهای علمی در زمینه های مختلف می پردازد هم بیمارستان کوثر سنندج که بعد از انقلاب در سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید معرفی شده که بزرگترین مرکز آموزشی و درمانی غرب ایران است که ضمن بر طرف نمودن نیازهای پزشکی در غرب کشور، توانایی پذیرش بیمار از کشورهای همسایه را نیز دارد.
در بخش "ایران و ژاپن" دکتر ماساتو تانی استاد دانشگاه کوبه و نوازنده سنتور که بی شک در زمینه روابط موسیقیایی بین ایران و ژاپن، یکی از برجستهترین شخصیت علمی و هنری است ارائه و در فصل "تجربه زندگی در ایران" هم خاطرات تحصیل خانم ساواکو ایشیای در تهران آورده شده که دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هنر توکیو بوده و جذب موسیقی ایرانی شده و برای یادگیری زبان فارسی و نیز نواختن سه تار به ایران سفر کرد. در این بخش به بیان خاطرات وی به همراه تصاویری از تحصیل و نوازندگی او در ایران و ژاپن اشاره شده است.
در "سبک زندگی" نشریه به حضور موسیقی در زندگی ایرانیان و در نواحی مختلف کشورمان پرداخته شده و برای نمونه استفاده از موسیقی در جشنها، مراسم ها، اعیاد، مناسبت ها و ... توضیح داده شده و در بخش پایانی مجله نیز برخی منابع و کتب مرتبط با موسیقی، برخی فعالیت ها، کتب و نشریات رایزنی فرهنگی به زبان ژاپنی و فارسی و ... ارائه شده است.
در ویژه نامه این شماره از ۷۵ کیوآرکد (QR) استفاده شده و خوانندگان میتوانند تنها با اسکن هر کدام از آنان به صفحهای در اینترنت بروند که در آن فیلم های مرتبط و مورد بحث پخش می شود که در شناخت مخاطب بسیار تأثیر گذار است.
مجله "ایران" به صاحب امتیازی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، مدیرمسئولی و سردبیری دکتر حسین دیوسالار و تحریریه با مسئولیت قدرت اله ذاکری و همکاری و مشاورت دکتر احسان جوانمردی و هیتوشی موریشیما منتشر می شود.
این نشریه علاوه بر نسخه چاپی، به صورت دیجیتالی نیز در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
رایزنی فرهنگی پیش از این ۳ شماره نشریه تخصصی ایران با موضوعاتی همچون جغرافیا و معرفی ایران، ایران کشور میوه و ویژه نامه روابط ایران و ژاپن در طول حدود ۱۳۰۰ سال (به مناسبت نودمین سال روابط دو کشور) را با چندین نوبت چاپ و با بیش از ۱۲ هزار تیراژ منتشر و در اختیار علاقه مندان، پژوهشگران، دانشگاه ها، موسسات و ... علاوه بر توزیع نسخه الکترونیکی قرار دادده است.