از دیدگاه طب ایرانی هر فصل سال دارای مزاج خاصی است و بر همین اساس لازم است در هر فصل توصیهها و تدابیر خاصی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بروز بیماریها و یا به حداقل رساندن عوارض فصل به کار گیریم.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، برای کاهش ابتلا به بیماریها باید به نکات زیر توجه کنید:
_ بدن را از مواد و اخلاط فاسدی که در فصل زمستان در بدن تجمع کردهاند پاک کنید.
_ خونگیری ( رگ زدن یا حجامت) تنها با تشخیص پزشک متخصص
_ پرهیز از پرخوری و برهم خوری
_ خودداری از مصرف زیاد نوشیدنیهای گرمی بخش و بسیار رطوبتآور
_ به حداقل رساندن مصرف غذاهای مولد خون از جمله انواع گوشت بویژه گوشت قرمز
_ از جنبشهای بیش از حد بدنی خودداری کنید. ورزشهای معتدل هر بامداد پیش از صبحانه یا قبل از ظهر مفید است.
_ از تنشهای زیاد روانی مثل خشم و پرخاشگری پرهیز کنید زیرا به مزاج هوا کمک میکند و عوارض آن را افزایش میدهد.
_ از نوشیدنیها و ربهای فرونشاننده گرما مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک، غوره و رب غوره، شربت نارنج و لیمو و بهلیمو استفاده کنید.
_ از مصرف مواد گرم، تلخ، تند، شور و تیز مانند تنقلات ( آجیلهای شور، تخمه، گردو) و ادویهجات تند (فلفل، دارچین و زنجبیل) بپرهیزید.
_ لباسهای لطیف و سبک به ویژه از جنس کتان بپوشید و از گرم شدن زیاد بدن به ویژه در خواب جلوگیری کنید.
_ از حمام بسیار گرم و استفاده طولانی از آبهای معدنی گرم اجتناب کنید.
_ از مصرف آب با معده خالی و ناشتا خودداری کنید.
_ در صورتی که دچار انواع آلرژی هستید از مصرف میوههای لطیف مثل خیار، هندوانه و طالبی که در بدن به سرعت دچار تغییرات نامطلوب میشوند، پرهیز کنید. البته استفاده از آب میوههای ذکر شده با کمی شکر برای کاهش حرارت منعی ندارد.
_ با استفاده از سوپها و آشهای ساده با پایه برنج و سبزیجات مرسوم از بروز یبوست جلوگیری کنید.
_ از سیب و کاهو سکنجبین به عنوان میان وعده استفاده کنید.
_ در صورتی که با خوردن میوهای احساس سنگینی، خشکی دهان و پوست و حتی باد گلو زدن داشتید، دیگر آن میوه را مصرف نکنید.
_ مصرف سبزیجات مخصوص این فصل ( مانند ریواس و کنگر ) را از یاد نبرید.