قانون الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی دربارهی مجازات اهانت به ادیان و مذاهب قانونی و اقوام ایرانی، مصوب در مجلس شورای اسلامی پس از تایید شورای نگهبان، به دکتر حسن روحانی، رییسجمهور کشور ابلاغ شد.
در اجرای قانون یکصدوبیستوسوم (123) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) با عنوان طرح یک فوریتی الحاق موادی در خصوص اهانت به ادیان و مذاهب قانونی و اقوام ایرانی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود. قانون مجازات اهانت به ادیان، مذاهب و اقوام ایرانی مشتمل بر دو ماده در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه 24 دیماه 1399 خورشیدی تصویب شد و درتاریخ 15 بهمنماه 1399 خورشیدی به تأیید شورای نگهبان رسید. اجرای قانون پایان بهمنماه به دکتر حسن روحانی، رییسجمهور ابلاغ شد.
ماده که دربردارندهی مجازات برای اهانت و ایجاد خشونت به ادیان و مذاهب و اقوام ایرانی است به شرح زیر به عنوان ماده (۴۹۹ مکرر) به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) مصوب 1375/3/2 الحاق میشود:
«ماده ۴۹۹ مکرر- هر کس با قصد ایجاد خشونت یا تنش در جامعه و یا با علم به وقوع آن به قومیتهای ایرانی یا ادیان الهی یا مذاهب اسلامی مصرح در قانون اساسی توهین نماید، چنانچه مشمول حد نباشد و منجر به خشونت یا تنش شده باشد به حبس و جزای نقدی درجه پنج یا یکی از آن دو محکوم و در غیر این صورت به حبس و جزای نقدی درجه شش یا یکی از آن دو محکوم می شود.» به عنوان ماده (۴۹۹ مکرر) به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) مصوب 2/3/1375 الحاق میشود.
تبصره ۱- منظور از توهین موارد مندرج در «قانون استفساریه نسبت به کلمه اهانت، توهین و یا هتک حرمت مندرج در مقررات جزائی مواد (۵۱۳)، (۵۱۴)، (۶۰۸) و (۶۰۹) قانون مجازات اسلامی و بندهای (۷) و (۸) ماده (۶) و مواد (۲۶) و (۲۷) قانون مطبوعات مصوب ۴/۱۰/۱۳۷۹» می باشد.
تبصره ۲- چنانچه جرم موضوع این ماده در قالب گروه مجرمانه سازمان یافته ارتکاب یابد و یا از سوی مأموران یا مستخدمان دولتی یا عمومی در حین انجام وظیفه یا به مناسبت آن واقع شود و یا از طریق نطق در مجامع عمومی یا با استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی در فضای واقعی یا مجازی منتشر شود، مجازات مقرر به میزان یک درجه تشدید میشود».