۰
يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۰

خرید و فروش جواب منفی کرونا در مرز خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اکنون سوش غالب جامعه، سوش انگلیسی است، گفت: با وجود اینکه ۴۰ روز از این پیک می‌گذرد، تعداد مبتلایان ۶ تا ۱۴ ساله در این پیک، بیش از دو برابر شده و موارد ابتلای ۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها نیز ۱۷ درصد نسبت به پیک اول بیشتر شده است.
خرید و فروش جواب منفی کرونا در مرز خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اکنون سوش غالب جامعه، سوش انگلیسی است، گفت: با وجود اینکه ۴۰ روز از این پیک می‌گذرد، تعداد مبتلایان ۶ تا ۱۴ ساله در این پیک، بیش از دو برابر شده و موارد ابتلای ۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها نیز ۱۷ درصد نسبت به پیک اول بیشتر شده است.
دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در نشست خبری که شنبه شب در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری و شیوع ویروس کرونا در خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ شهر خوزستان شامل اهواز، کارون، دزفول، شادگان، آبادان، هویزه، دشت آزادگان، شوشتر، ماهشهر، خرمشهر و رامهرمز در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تعداد شهرهای نارنجی خوزستان نیز به هشت شهر افزایش پیدا کرده است که شامل امیدیه، شوش، باغملک، ایذه، هفتکل، اندیمشک، حمیدیه و هندیجان هستند و دیگر شهرها نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
آغاز روند گسترش شیوع در خوزستان؛ از اول بهمن‌ماه
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به دلایل وضعیت کنونی خوزستان گفت: پیک اول بیماری از اردیبهشت‌ماه رخ داد و تا تیرماه طول کشید و در هفته‌های اول مردادماه، شیب بیماری به حالت پلاتو رسید اما از اواسط شهریورماه مجددا شیب بروز بیماری در خوزستان افزایشی شد که تا حدود آذرماه این روند ادامه داشت، اما شیب تندی نبود؛ در پیک دوم با وجود اینکه موارد فوتی در سطح کشور روزانه به ۵۰۰ مورد هم رسیده بود، موارد فوتی در خوزستان سه تا چهار مورد بود.
ابول‌نژادیان ادامه داد: تا انتهای دی‌ماه، وضعیت بیماری در خوزستان خوب بود اما از ابتدای بهمن‌ماه میزان مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز ۱۶ ساعته افزایش یافت و از ۱۰ بهمن‌ماه به بعد، سرعت مراجعه و انتشار بیماری بسیار زیاد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی با ۱۵ هزار نیرو، گفت: در ۱۰ روز نخست بهمن‌ماه، نمودار بیماری با شیب ملایم افزایشی بود؛ تلاش کردیم با اجرای طرح شهید سلیمانی و بیماریابی، موج جدید را مهار کنیم اما با این وجود از ۱۶ بهمن‌ماه به بعد سرعت بروز بیماری بسیار بالا بود که این مساله ما را نگران کرد.
سوغاتی مسافری از هلند
ابول‌نژادیان ادامه داد: وجود کرونای انگلیسی در سطح کشور گزارش شده بود و در خوزستان نیز یک مورد بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کیان‌آباد اهواز شناسایی و رهگیری شد. این بیمار از کشور هلند وارد کشور و استان خوزستان شده بود که ۸۲ نفر از مسافران هواپیما که ساکن تهران و ۹ نفر ساکن اهواز بودند، رهگیری شدند.
وی گفت: حتی خواهر این بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی که به استقبالش آمده بود را نیز در خانه‌اش قرنطینه کردیم.
۹ نمونه از ۱۰ نمونه ارسالی خوزستان به انستیتو پاستور، "انگلیسی" بودند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: با توجه به روند افزایشی بیماری و مشاهده سرعت انتشار بیماری، نگران بودیم که نکند سوش کرونای انگلیسی در خوزستان منتشر شده باشد که در این راستا نمونه‌های مشکوک، به انستیو پاسور ارسال شد و در نتیجه، ۹ نمونه از ۱۰ نمونه ارسال‌شده، کرونای انگلیسی بودند.
وی افزود: دو نمونه از این ۱۰ نمونه، از آبادان بودند که هر دوی آن‌ها کرونای انگلیسی بود.
سفر خانواده‌ای مبتلا از انگلیس به عراق و مهمانی‌شان در شادگان
ابول‌نژادیان تصریح کرد: با اثبات ابتلای این افراد به کرونای انگلیسی، این بیماران را رهگیری کردیم. با توجه به اینکه موارد بیماری از شادگان افزایشی شد، بررسی‌های لازم انجام شد و متوجه شدیم که یک خانواده ساکن انگلیس به عراق سفر کرده بودند و از عراق نیز به ایران آمده و در منزل خانواده‌ای در شادگان حضور پیدا کرده‌اند و گسترش بیماری از این نقطه بوده است.
ابتلای پرسنل یک هتل در اهواز در پی اقامت مسافری از عراق
وی گفت: ۲۵ دی‌ماه نیز یک مسافر عراقی که به کرونای انگیسی مبتلا بود در یکی از هتل‌های اهواز حضور پیدا کرده بود؛ پس از اخذ نمونه از ۷۴ نفر از پرسنل این هتل، متوجه شدیم که چهار نفر از آن‌ها مبتلا شده‌اند و برخی از این پرسنل، خانواده‌هایشان را نیز مبتلا کرده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: حدود ۲۰ روز پیش نیز فردی به عراق سفر کرده بود و آنجا آلوده شد و پس از برگشت به ایران، خواهرش را نیز به کرونا مبتلا کرد و اکنون کل خانواده‌اش درگیر شده‌اند.
وی تصریح کرد: بنابراین با مشاهده ورود و پخش شدن کرونای انگلیسی در خوزستان، نگران شدیم و وزیر بهداشت و استاندار خوزستان را در جریان موضوع و مساله قرار دادیم زیرا سرعت انتشار و کشندگی سوش انگلیسی، بسیار بالاتر است.
تشخیص کرونای انگلیسی در شهرهای سراسر خوزستان
ابول‌نژادیان گفت: روز شنبه نتایج نمونه‌هایی از افراد مبتلا به کرونا از شهرهای اهواز، هویزه، دزفول، دشت آزادگان و چند نقطه دیگر که به انستیتو پاستور ارسال کرده بودیم، مشخص شد و این نمونه‌ها نیز کرونای انگلیسی هستند.
وی در خصوص بررسی کرونا انگلیسی از کرونای قبلی، بیان کرد: بررسی ژنتیکی با تست PCR متفاوت است. امروز ۲۰ کیت در اختیار ما قرار داده شد تا در صورت مشکوک بودن به کرونای انگلیسی از نمونه‌های مشکوک تست انجام شود و برای تایید و تشخیص نهایی به انستیتو پاستور ارسال کنیم.
کرونای انگلیسی، علت مرگ دو کودک خوزستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سوش انگلیسی بسیار خطرناک است، گفت: دو کودکی که روز گذشته فوت شدند، به کرونای انگلیسی مبتلا شده بودند که یکی از آن‌ها از ایذه و بیمار دیگر از سوسنگرد بود.
وی افزود: یکی از مبتلایان دختر ۹ ساله اهل سوسنگرد بود که بیماری زمینه‌ای نداشت و با ضعف و بی‌حالی به بیمارستان مراجعه کرد. پزشکان فکر کردند وی دچار مننژیت شده است، اما با انجام سی‌تی‌اسکن از مغز متوجه شدند که بخشی از بخش خاکستری مغز خورده شده است و بیمار را به عنوان مننژیت یا همان التهاب پرده مغز، به بیمارستان کودکان ابوذر اهواز اعزام کردند.
ابول‌نژادیان گفت: پزشکان متخصص ریه در بیمارستان ابوذر، به ضعف و بی‌حالی و تب این دختر مشکوک شدند و با انجام سی‌تی‌اسکن متوجه شدند که تمام ریه درگیر است و این کودک در تنها کمتر از دو ساعت در بیمارستان ابوذر فوت شد.
خرید و فروش جواب منفی تست، در آن طرف مرزهای خوزستان
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به چگونگی ورود کرونای انگلیسی به استان، بیان کرد: بر اساس مبادلات بین‌المللی، مقرر بود هر کسی از کشور خارج می‌شود یک تست PCR منفی که در ۷۲ ساعت گذشته انجام شده، در دست داشته باشد اما در ۱۰ روز گذشته گزارشاتی به دست ما رسیده است که آن طرف مرزها برخی تست‌ها به صورت کاغذ، خرید و فروش می‌شد و تا حدود یک میلیون و نیم کاغذ جواب منفی تست بدون انجام آزمایش به این افراد تحویل داده شد که در این زمینه، صداقت رعایت نشد و اعتماد را خدشه‌دار کردند.
وی گفت: بنابراین فعلا مرزها بسته شدند و باید شرایط برای انجام تست در مرزها فراهم شود.
ابول‌نژادیان افزود: به بخش خصوصی اعلام کردیم در آن طرف مرز آزمایشگاه را فعال کند که آزمایشگاه‌ها حاضر به انجام این کار نیستند بنابراین در نقطه صفر مرزی باید آزمایشگاهی ایجاد شود. از طرف دیگر در مرز، محلی برای قرنطینه نیز وجود ندارد که این مساله، یکی از نقاط آسیب است.
آمار مرگ و میر کرونا در عراق، مستند نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در عراق هیچ نظام ثبتی وجود ندارد و کمتر از ۵۰ درصد مرگ‌ها در بیمارستان است بنابراین آمار اعلامی موارد فوت در کشور عراق غیرمستند است.
وی تصریح کرد: تاکنون طبق اعلام کشور عراق، این کشور ۱۵ هزار مورد مرگ ناشی از کرونا داشته است که اگر ۵۰ درصد این موارد در بیمارستان‌ها رخ دهد باید این عدد را در چهار ضرب کنیم که به ۶۰ هزار نفر می‌رسد.
ابول‌نژادیان گفت: عراق نمی‌داند که سوش انگلیسی در کشورش رخ داده است زیرا نظام ثبتی ندارد. 
وی بیان کرد: در حال تلاش هستیم که تست PCR را در مرزها انجام دهیم. در گذشته پروتکل این بود که فرد علامت‌دار به مبداء برگردانده شود و از افراد مشکوک تست گرفته شود و شماره تماس و کد پاسپورت وی اخذ شود اما گاهی موارد مثبت یا پاسخگو نبودند یا در شهر دیگری حضور پیدا می‌کردند. اکنون مرزها بسته شده‌اند تا بتوانیم شرایط اخذ تست PCR را در مرزها اجرایی کنیم.
سوش انگلیسی، مرگبار است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اکنون سوش غالب جامعه، سوش انگلیسی است، گفت: با وجود اینکه ۴۰ روز از این پیک می‌گذرد، تعداد مبتلایان ۶ تا ۱۴ ساله در این پیک، بیش از دو برابر شده و موارد ابتلای ۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها نیز ۱۷ درصد نسبت به پیک اول بیشتر شده است.
وی افزود: در پیک اول میزان مرگ و میر افراد ۳۰ تا ۴۰ سال، ۵.۷ درصد و در پیک دوم ۷.۲ درصد بود که در پیک سوم به ۷.۴ درصد رسیده است؛ این در حالی است که هنوز پیک به قله خود نرسیده است یعنی مرگ و میر این افراد بیشتر شده است.
ابول‌نژادیان گفت: افراد ۴۵ تا ۵۹ ساله بیشتری را نیز در این پیک از دست داده‌ایم.
وی افزود: در این پیک بیماری، افراد ۶۰ تا ۷۴ ساله در حال مبتلا شدن هستند اما میزان مرگ و میر آنها هنوز کمتر است. در پیک اول، از این افراد مراقبت بیشتری می‌شد و کمتر از منزل خارج می‌شدند اما اکنون از خانه بیرون می‌روند که باید بیشتر مراقبت کنند.
امکان درگیری دیگر استان‌ها از سمت خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در حال حاضر جنوب و غرب استان خوزستان درگیر این وضعیت کرونا هستند، بیان کرد: با توجه به این شرایط، در ستاد استانی مدیریت کرونا، اعمال محدودیت‌ها در شهرهای قرمز مصوب شد.
وی افزود: علاوه بر این، از مردم می‌خواهیم در خانه بمانند تا این موج مهار شود؛ مردم باید در خانه بمانند زیرا ممکن است علاوه بر خوزستان، استان‌های دیگر نیز درگیر شوند.
استقرار اتوبوس‌آمبولانس برای انجام تست کرونا در اهواز
ابول‌نژادیان بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۶ هزار تست در خوزستان انجام می‌شود که این تعداد در یکی دو روز آینده، به ۱۰ هزار تست افزایش خواهد یافت.
وی افزود: همچنین با توجه به وجود مجتمع‌های پزشکان در خیابان پهلوان شرقی منطقه کیانپارس اهواز، در این منطقه اتوبوس‌آمبولاس مستقر شده تا به محض اینکه پزشکان این منطقه به مورد مشکوکی برخوردند، سریعا در اتوبوس‌آمبولانس تست انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: یک اتوبوس‌آمبولانس نیز در خیابان سلمان فارسی اهواز (نادری) و یک اتوبوس‌آمبولانس نیز در خیابان امیری آبادان مستقر شده است.
محدودیت‌های اجراشده، دلخواه ما نیستند
وی گفت: با تلاش‌های انجام‌شده، محدودیت‌هایی اعمال شد اما این محدودیت‌ها، دلخواه ما نیست و نمی‌توانند حلقه بیماری را بشکنند.
ابول‌نژادیان افزود: در حال حاضر در بهترین حالت، ۵۰ درصد اعمال محدودیت شده است در حالی که برای کنترل شرایط، باید اقدامات جدی‌تری انجام شود.
افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا
وی با اشاره به بالا بودن میزان ابتلا و مرگ افراد جوان در سوش انگلیسی گفت: در قالب طرح شهید سلیمانی، بیماریابی گسترده‌تری انجام شده است. در بیمارستان‌ها نیز ظرفیت‌های بیشتری ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: اکنون بیمارستان‌های رازی، امیرالمومنین(ع) و فاطمه زهرا(س) در اهواز با تمام ظرفیت در حال ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا هستند.
وی افزود: در بیمارستان سینا نیز ۲۰ تخت ICU و ۴۰ تخت عادی و در بیمارستان گلستان ۵۰ تخت ICU و ۴۰ تخت عادی برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده است.
تخلیه یک طبقه از بیمارستان امام اهواز برای پذیرش سرریز بیمارستان رازی
ابول‌نژادیان گفت: با توجه به اینکه تعداد بیماران زیاد است، دو شب پیش مجبور شدیم طبقه اول بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز را تخلیه کنیم.
وی تصریح کرد: ۱۲۵ تخت این طبقه از بیمارستان امام برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده تا سرریز بیمارستان رازی به این بیمارستان اعزام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: ۳۵ تخت اورژانس داخلی بیمارستان امام نیز به ICU تبدیل خواهد شد.
اهواز دیگر نمی‌تواند به درمان دیگر شهرهای خوزستان کمک کند
ابول‌نژادیان با بیان اینکه حوزه درمان اهواز کاملا درگیر است، تصریح کرد: حوزه درمان اهواز دیگر ظرفیت کمک به شهرستان‌های دیگر را ندارد بنابراین به شهرستان‌ها اعلام کردیم که بیماران را در شهر خود بستری کنند و تنها بیمار بدحال را به اهواز منتقل کنند.
افزایش ۴۵ درصدی فوتی‌های خوزستان در هفته گذشته
وی در خصوص روند افزایش بروز بیماری، بیان کرد: موارد بیماری در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن، ۷۴ درصد، موارد بستری ۹۰ درصد و موارد فوت ۴۵ درصد افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: بروز بیماری در دهدز ۹۰۰ درصد، اندیکا ۵۰۰ درصد، شوشتر ۱۷۴ درصد و لالی ۱۸۸ درصد افزایش یافته است که اگر مراقبت نکنند، آسیب جدی خواهند دید. با این وجود، در حال حاضر شهرهای شرقی کمتر درگیر شده‌اند.
موارد بیماری بسیار بیشتر از پیک‌های قبلی است
وی گفت: شیب موج سوم بسیار تند است و بازوی بالارونده زیادی دارد. در پیک اول بیماری که ۱۱۷ روز طول کشید، تعداد موارد بیمار ۳۲ هزار و ۷۵۲ نفر بود و حداکثر مراجعه در روز، ۸۵۶ نفر بود.
ابول‌نژادیان افزود: در پیک دوم بیماری که ۱۰۵ روز طول کشید، ۱۹ هزار بیمار داشتیم و حداکثر تعداد مراجعه‌کنندگان در یک روز، ۴۵۱ نفر بودند.
وی تصریح کرد: اکنون در پیک سوم خوزستان که تاکنون تنها ۴۲ روز طول کشیده است، ۱۰ هزار و ۶۹۸ بیمار داشته‌ایم و روزانه حداکثر ۹۱۴ نفر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بنابراین در این پیک، با وجود اینکه همه استان خوزستان درگیر نیست، تعداد موارد بیماری بسیار بیشتر از پیک اول است.
تاب‌آوری نظام سلامت حدی دارد
به گزارش ایسنا، ابول‌نژادیان بیان کرد: در پیک اول در مدت ۱۴ روز و در پیک دوم در مدت ۲۱ روز تعداد بیماران دو برابر شد اما در پیک سوم در مدت هشت روز، تعداد بیماران دو برابر شده است.
وی ادامه داد: با توجه به این سرعت روند بیماری، باید توجه کنیم که تاب‌آوری نظام سلامت حدی دارد و اگر همراهی مردم نباشد و بیمارستان‌ها پر شود، بیماران پشت در بیمارستان‌ها می‌مانند و میزان تلفات افزایش می‌یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در پیک اول، حداکثر تعداد موارد بستری در یک روز به ۱۴۹ بیمار، در پیک دوم ۷۹ بیمار و در پیک سوم به ۱۱۵ بیمار رسیده است و این در حالی است که هنوز بخشی از استان خوزستان درگیر بیماری نیست.
گسترش بیماران در سطح جامعه
وی افزود: از ۱۶ بهمن‌ماه به بعد، تعداد موارد تست افزایش یافته و به همان میزان موارد مثبت نیز افزایش یافته است که این نشان‌دهنده این است که بیمار در جامعه زیاد است.
ابول‌نژادیان با اشاره به چگونگی ابتلای بیماران بیان کرد: یک‌چهارم موارد ابتلا بر اثر تماس با موارد مثبت در خانواده‌ها مبتلا شده‌اند. این مساله به معنی این است که بعضی اعضای خانواده سهل‌انگاری می‌کنند و فکر می‌کنند سرما خورده‌اند و سریع به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند.
هر علامتی، علامت کرونا است
وی بیان کرد: در شرایطی که کرونا حاکم است، هر سرماخوردگی، سردرد شدید، بدن درد، تب، ضعف و بی‌حالی، کرونا است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: بنابراین افرادی که دچار این علائم می‌شوند باید به سرعت ماسک بزنند و به کلینیک‌های تخصصی مراجعه کنند تا در صورت بیماری، افراد خانواده و دیگران را مبتلا نکنند. به این ترتیب، یک‌چهارم موارد بیماری را با این رعایت‌ها می‌توانیم کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: حضور در مهمانی‌ها و دید و بازدیدها، ۲۳ درصد موارد ابتلا را به خود اختصاص داده است این در حالی است که حدود ۱۰ هفته پیش، حدود ۱۶ درصد بوده است. بنابراین با افزایش بازگشایی‌ها و اعلام آبی شدن وضعیت خوزستان، دید و بازدیدها افزایش یافته است.
ابول‌نژادیان گفت: ۲۳ درصد موارد ابتلا نیز بر اثر موارد مثبت یا مشکوک در محل کار و ۱۵ تا ۲۰ درصد بر اثر تردد مکرر درون شهری رخ داده است، بنابراین از مردم خواهش می‌کنیم کارهای غیرضروری را به زمان دیگری موکول کنند.
وی افزود: کرونا در هوای کوچه پس‌کوچه‌ها و خیابان‌ها پخش شده است و باید مردم رعایت کنند تا درگیر بیمارستان‌ها نشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: حضور در موارد ترحیم و ازدواج ۱۱ درصد موارد ابتلا را به خود اختصاص داده‌اند و متاسفانه خوزستانی‌ها به ویژه در روستاها این موارد را رعایت نمی‌کنند.
وی افزود: تالارها نیز تعهد داده بودند که با ۳۰ درصد ظرفیت و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت کنند اما به تعهد خود عمل نکردند.
ابول‌نژادیان تصریح کرد: میانگین ابتلای افراد بالای ۷۴ سال، ۵.۴ درصد بوده است اما یک هفته پس از شب یلدا که دید و بازدیدها با بزرگترها انجام شد، میزان ابتلای این افراد افزایش یافت در حالی که این افراد باید از حضور در اجتماع پرهیز کنند.
ابتلای جوانان در حال افزایش است
وی بیان کرد: میانگین ابتلای ۶۰ تا ۷۴ سال ۱۳ درصد، افراد ۴۵ تا ۵۹ سال ۲۲ درصد و ۳۰ تا ۴۴ سال ۳۵ درصد است. میزان ابتلای ۱۵ تا ۲۹ سال نیز در حال بالاتر رفتن از میانگین است یعنی ابتلای جوانان در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: میانگین ابتلای کودکان ۶ تا ۱۴ سال نیز از ۲.۹ درصد در دی‌ماه، در بهمن‌ماه تقریبا دو برابر شده است. میانگین ابتلای کودکان زیر پنج سال نیز کمتر از یک درصد است.
شیب بسیار تند پیک در اهواز
وی با اشاره به وقوع پیک سوم با شیب بسیار تند در اهواز گفت: در اهواز ۳۰ درصد موارد ابتلا بر اثر تماس با سایر بستگان و شرکت در مهمانی‌ها، ۲۱ درصد بر اثر تماس با موارد مثبت در خانواده‌ها و ۱۹ درصد ترددهای درون‌شهری بوده است.
ابول‌نژادیان ادامه داد: روند بیماری در آبادان نیز شیب تندی دارد و ۳۵ درصد موارد درگیری بر اثر دید و بازدیدها و ۲۸ درصد بر اثر تجمعات و حضور در اماکن شلوغ مانند بانک‌ها است.
وی گفت: میزان ابتلا در شادگان نیز شیب تندی دارد و ۴۳ درصد بر اثر تماس با افراد مبتلا در خانواده‌ها، ۳۳ درصد بر اثر تماس با موارد مثبت یا مشکوک در محل کار است و ۱۷ درصد بر اثر تردد درون‌شهری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به حضور جوانان شادگان در خیابان‌ها برای کارهای غیر ضروری، گفت: در شادگان مشاهده کردیم که جوانان موتورسوار بدون استفاده از ماسک در حال دور زدن در سطح شهر هستند در حالی که اکثر آن‌ها هیچ کار ضروری نداشتند.
مخالفت با حضور معلمان در مدارس
ابول‌نژادیان بیان کرد: در حال حاضر ۲۲ درصد مبتلایان، بیماری زمینه‌ای دارند و ۷۸ درصد بیماری زمینه‌ای ندارند و ۱۳ درصد موارد ابتلا در روستاها و ۸۷ درصد در مناطق شهری است.
وی ادامه داد: روند ابتلای دانش‌آموزان و معلمان در پی درگیری جامعه افزایش پیدا می‌کند؛ با وجود تعطیلی حضوری مدارس، اصرار بر این بود که معلمان در محل کار حضور پیدا کنند که ما با این مساله مخالفت کردیم.
افزایش ابتلای معلمان و دانش‌آموزان در خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ما دنبال این هستیم که هیچ فردی از منزل خارج نشود. معلمان باید در منازل نسبت به تولید محتوا برای دانش‌آموزان اقدام کنند. در حال حاضر به نسبت افزایش بیماری در جامعه، شاهد افزایش ابتلای معلمان و دانش‌آموزان هم هستیم.
بیشترین موارد بروز بیماری در کدام شهرها است؟
وی بیان کرد: بیشترین تعداد مبتلایان بر اساس هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، به ترتیب در هفتکل، اهواز، بهبهان و دزفول هستند.
ابول‌نژادیان گفت: بازار کالای هندیجان بسیار وسیع است و در روزهای تعطیل، مردم برای خرید به آنجا می‌روند؛ اکنون این شهرستان در حالت نارنجی قرار دارد و فرماندار در حال تلاش است تا بازار را کنترل کند.
وی افزود: روند بیماری در ماهشهر نیز افزایشی است. در باغملک همچنان مهمانی‌ها و مراسم چند هزار نفره برگزار می‌شود که این مساله بسیار خطرناک است.
دو شهر دیگر، نزدیک قرمز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: روند بیماری در گتوند هم افزایشی است و با توجه به نزدیکی به دو شهر قرمز دزفول و شوشتر، مردم گتوند باید از تردد به این شهرها پرهیز کنند.
وی افزود: شهرستان باوی نیز اگر در چند روز آینده مراقبت نشود، قرمز می‌شود و مردم باوی باید از تردد به اهواز پرهیز کنند.
فوت ۴-۲۳ ساله‌ها در اثر کرونا
ابول‌نژادیان تصریح کرد: اکنون در حال از دست دادن جوانان ۴-۲۳ ساله و ۳۰ ساله هستیم اما روز پنجشنبه یک کاروان عروسی در بلوار ساحلی اهواز راه افتاده بود و هر کدام از جوانان نصف بدنش را از پنجره خودرو بیرون آورده بود.
وی با اشاره به روند افزایشی موارد فوت در بهمن‌ماه گفت: در حال حاضر میانگین فوتی‌ها در خوزستان ۶۷ سال است. ۷۷ درصد فوت‌شدگان نیز بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.
بستری حدود ۱۰۰۰ بیمار در خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: در حال حاضر ۹۸۴ بیمار در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند که ۷۳۰ نفر از این بیماران در بخش‌های عادی و ۲۵۴ نفر در بخش‌های ویژه بستری هستند.
وی افزود: ۵۱ نفر از این بیماران نیز اینتوبه شده‌اند.
مراجعه بیش از ۱۵۰۰ نفر به بیمارستان‌های خوزستان در ۲۴ ساعت
ابول‌نژادیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته میزان مراجعه به بیمارستان‌های خوزستان یک هزار و ۵۷۹ مورد بوده است.
وی افزود: ۲۰۹ مورد از این تعداد بستری شدند و ۱۰۵ نفر از موارد بستری، مثبت قطعی کرونا هستند.
۲۴ درصد تست‌های کرونا در خوزستان مثبت هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با وجود کاهش مراجعات در روز جمعه، تنها در این روز ۳ هزار و ۸۸۴ مورد تست انجام شد که ۹۵۷ مورد از این تعداد مثبت بوده‌اند؛ یعنی ۲۴ درصد تست‌ها مثبت بودند.
آثار کاهش پروتکل‌ها، در بیمارستان‌ها مشاهده می‌شود
ابول‌نژادیان با اشاره به عدم اجرای کامل محدودیت‌ها تصریح کرد: در ستاد استانی مدیریت کرونا، موضوع تعطیلی بازار و فعالیت یک‌سوم ادارات را مطالبه کردم زیرا آثار کم‌کاری در رعایت پروتکل‌ها در بیمارستان‌ها مشاهده می‌شود.
وی افزود: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دبیر ستاد مدیریت کرونا است و نظارت بر اجرای مصوبات در قرارگاه پشتیبانی و نظارت که مسئول این قرارگاه آقای حیاتی معاون امنیتی استاندار است، انجام می‌شود. نظارت بر اجرای این مصوبات نیز جزو وظایف فرمانداران است که این مسائل را بارها مطالبه کرده‌ایم.
فعلا جان از نان مهم‌تر است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: از شرایط سخت اقتصادی اصناف اطلاع داریم و نگران آن‌ها هستیم اما در پاندمی، جان و سلامت مردم اهمیت دارد و فعلا جان از نان مهم‌تر است.
تعطیل کردن بازار کار ما نیست
ابول‌نژادیان تصریح کرد: همه سازمان‌ها در ستاد کرونا تکالیفی دارند؛ وظیفه علوم پزشکی ارائه خدمات در بیمارستان‌ها و ارائه آموزش و انجام تست و موارد دیگر در حوزه سلامت است اما تعطیل کردن بازار کار ما نیست.
وی گفت: ما این نگرانی‌ها را داریم و خواسته‌ها را بیان کرده‌ایم و باید فرمانداران نیز در این خصوص پاسخگو باشند.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در حال حاضر حوزه سلامت با همه ظرفیت و نیروها در حال فعالیت است و خوشبختانه تاکنون کمبود تخت نداشته‌ایم اما آیا سازمان‌های دیگر نیز این گونه کار کرده‌اند؟
وی بیان کرد: مقرر شده است از این هفته در تمام فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های قطار و ترمینال‌های مسافربری، از مسافران تست رپید گرفته شود اما مگر ما چه تعداد پرسنل داریم؟
دانشگاه‌های تعطیل وزارت علوم کمکی به علوم پزشکی‌ها نکرده‌اند
ابول‌نژادیان تصریح کرد: ما از آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وزارت علوم که همه تعطیل هستند، خواستیم نیروهای‌شان را در اختیار ما قرار دهند. آن‌ها باید بگویند در یک سال اخیر که دانشگاه‌ها تعطیل بوده‌اند، چه اقدامی در راستای کنترل بیماری انجام داده‌اند؟ آیا نیروهای آن‌ها حقوق‌بگیر دولت نیستند که حاضر نیستند ذره‌ای به حوزه سلامت کمک کنند؟
وی بیان کرد: نیروهای بسیج طلاب کمک‌پرستار در بیمارستان‌ها فعال هستند. بسیج جامعه پزشکی نیز در کنار بهداشت در حال غربالگری بیماران است و هلال احمر با همه ظرفیت پای کار آمده است که جای تشکر دارد اما وزارت علوم در استان خوزستان با حدود ۲۰ هزار دانشجو، یک هزار عضو هیات علمی و چند هزار کارمند، چه اقدامی در این راستا انجام داده است؟
عدم اجرای درخواست علوم پزشکی اهواز برای تعطیلی خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ما درخواست شرایط اضطراری کردیم و خواستار دو هفته تعطیلی کامل استان خوزستان شدیم اما در این خصوص، ما تصمیم‌گیرنده نیستیم و تنها پیشنهادها را ارائه می‌دهیم.
وی بیان کرد: امیدواریم پروتکل‌ها، سفت و سخت‌تر اجرا شوند.
ابول‌نژادیان گفت: اصناف گله‌مند بودند که چرا آن‌ها که اجاره و مالیات پرداخت می‌کنند، باید تعطیل کنند اما دست‌فروشان فعال باشند. اگر قرار است تعطیلی اعمال شود، باید همه تعطیل کنند. مگر ما چقدر می‌توانیم پلمب کنیم یا اخطار دهیم؟ تا همراهی نباشد کار ابتر می‌ماند. امیدواریم مصوبات، اجرایی شوند و تعطیلی‌ها به نقطه مطلوبی برسد و زنجیره بیماری قطع شود.
این روند محدودیت‌ها در خوزستان، مشکل را حل نمی‌کند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: با این میزان رعایت و اعمال محدودیت‌ها، کار ما حل نخواهد شد. رعایت پروتکل‌ها باید سفت و سخت انجام شود تا حداقل این موج کنترل شود.
وی افزود: ما به عنوان کارشناس بهداشتی اعلام کردیم و اکنون نیز اعلام می‌کنیم که با این روند محدودیت‌ها، کار حل نخواهد شد.
سهمیه خوزستان از واکسن کرونا
ابول‌نژادیان در خصوص واکسیناسیون کرونا نیز بیان کرد: در مرحله اول ۲۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شد که سهمیه خوزستان برای ۵۰۰ نفر بود و به پرسنل شاغل در بخش‌های ICU کرونا که به کرونا مبتلا نشده بودند، تزریق شد.
وی افزود: در مرحله دوم ۱۰۰ هزار واکسن برای ۵۰ هزار نفر وارد کشور شده که قرار است سهمیه خوزستان ۲۵۰۰ واکسن باشد و مقرر شده به پرسنل بیمارستانی شاغل در بخش‌ها و اورژانس کرونا که به کرونا مبتلا نشده‌اند تزریق شود.
مشخص نیست که واکسن نسبت به سوش انگلیسی جواب بدهد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: چهار تا شش هفته پس از تزریق مرحله اول واکسن، سطح ایمنی فرد بالا می‌رود. تقریبا سه هفته پس از تزریق دوز دوم، می‌توان ایمنی‌زایی واکسن را فهمید و هنوز مشخص نیست که واکسن نسبت به این سوش انگلیسی جواب می‌دهد یا خیر.
وی افزود: تا زمان تامین واکسن برای همه مردم، باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شوند.
ابول‌نژادیان گفت: طبق برآوردهای انجام‌شده، با این ظرفیت شرکت‌های تولید واکسن، واکسیناسیون کل جمعیت دنیا هفت سال طول می‌کشد اما اکنون شرکت‌های دیگری نیز اقدام کرده‌اند و در حال تولید مشترک واکسن هستند و اکنون نیز روسیه با ایران قرارداد دارد.
وی بیان کرد: کار واکسن تولید داخل نیز در حال انجام است. در حال حاضر هر کشوری واکسیناسیون ملت خود را انجام می‌دهد و مازاد خود را به دیگر کشورها ارسال می‌کند و ما نیز واکسن خود را ابتدا به ملت خود تزریق می‌کنیم.
انتهای پیام
کد مطلب: 145265
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *