خداکرمی گفت: طبق سنجش کنترل کیفیت هوا ۶۰ درصد کانونهای ثابت (سوخت خانگی) و ۴۰ درصد کانونهای متحرک (اتومبیلها و کامیونها و ...) در آلودگی هوا تاثیر دارد.
ناهید خداکرمی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برای آلودگی هوا خیلی کاری از دست شهرداری و شورای شهر برنمیآید و سازمانهایی مثل محیط زیست و وزارت کشور نظارتشان را باید اعمال کنند و در این شرایط میتوان امیدوار بود که این شرایط از بین برود.
عضو شورای شهر تهران افزود: آلودگی هوا در تهران یک اتفاق چند عاملی است و نمیتوان گفت، که تنها یک عامل در آلودگی هوا تأثیر دارد. طبق بررسی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میزان گوگرد موجود در هوای تهران به دلیل استفاده از سوخت مازوت به صورت چشمگیری افزایش مییابد.
وی ادامه داد: طبق سنجش کنترل کیفیت هوا ۶۰ درصد آلودگی هوای تهران از کانونهای ثابت (سوخت صنایع و خانگی) و ۴۰ درصد کانونهای متحرک (خودرو و کامیونها و ...) در آلودگی هوا تأثیر دارد.
عضو شورای شهر تهران گفت: طبق تصاویر ماهوارهای که مورد تحلیل قرار گرفته، کانونهایی مثل نیروگاه شهید رجایی و منتظر القائم که از سوخت مازوت استفاده میکنند، چون مسیر باد از سمت غرب به شرق است، با وزش باد این آلایندهها وارد تهران میشود. وقتی هوا آرام است این آلایندهها به صورت مخروطی قرار میگیرند و حتی با باد ملایم هم وارد فضای تهران شده و انباشته میشوند.
خداکرمی درباره تأثیر کانونهای آلاینده متحرک در آلودگی هوا گفت: میزان بالای گوگرد در هوای امروز تهران به دلیل استفاده از سوخت مازوت است، اما نمیتوان گفت که کانونهایی که از گاز استفاده میکنند در این آلودگی تأثیر ندارند. کانونهای متحرکی مثل کامیونها و اتومبیلها و موتورسیکلتها و... هم نقششان پررنگ است و زمانی که هوا سرد است و شرایط جو پایدار است، با این آلودگی رو به رو هستیم. برای کاهش آلودگی هوا کاری از شهرداری و شورای شهر بر نمیآید و سازمانهای محیط زیست و وزارت کشور باید نظارتشان را اعمال کنند تا امیدوار بود که این شرایط از بین برود.
وی افزود: استفاده از سوخت مازوت به این دلیل است که اگر بخواهند در صنایع، از گاز استفاده کنند، سوخت منازل را دچار ضعف میکنند.
عضو شورای شهر تهران گفت: نمیتوان از تولید مازوت خودداری کرد، اما درخواست ما این است که فعلا در هیچ کجا از سوخت مازوت استفاده نشود.
سوخت مازوت در سلامتی مردم چه تأثیری دارد؟
خداکرمی درباره تأثیر آلایندهها در سلامتی انسان گفت: وجود این آلایندهها در هوای تهران آسیب و التهابات ریوی و مشکلات قلب و عروق ایجاد میکند و کسانی که در مناطق آلوده و به خصوص در تهران و کلانشهرها زندگی میکنند به خاطر آسیبی که این آلایندهها به ریه آنها وارد میکند، دچار سرطانهای ریوی میشوند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: به طور کلی ذراتی که در هوا معلق هستند، برای زنان باردار، کودکان، بیماران کلیوی و ریوی و سالمندان مضر هستند و در شرایطی که آلودگی هوا شدید است، زنان دچار زایمان زودرس میشوند و در کودکان هم تأثیرات منفی رخ میدهد.