رییس جمهور گفت: آمریکاییها بعد از شکست سیاسی ای که خوردند، گفتند که کشتیهای ایرانی را گرفتهاند و دارند با خود میبرند که نه کشتی ایرانی بود و نه پرچمش ایرانی بود؛ کل ماجرا دروغ بود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه مردم در موج اول بیماری که در اسفند و فروردین بود متوجه شدند که این بیماری جدی است، اظهار کرد: اما برخی فکر کردند درست است که این بیماری جدی است ولی اگر یکی دو هفته مراعات کنند همه چیز تمام میشود اما در موج دوم بیماری مردم متوجه شدند که این بیماری به یکی دو هفته محدود نیست و با سه هفته سفر نرفتن و مراسم نگرفتن از بیماری عبور نمیکنیم.
وی افزود: اصلا ممکن است ما برای این بیماری به واکسن هم برسیم اما در سال بعد مجددا به شکل دیگری این بیماری ظهور کند. پس باید برای این بیماری برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم. یعنی برای همه ابعاد زندگی در برابر این بیماری برنامهریزی کنیم. از کسب و کار و مراودات خانوادگی گرفته تا سیستم آموزشی را به شکل جدیدی برایش برنامهریزی کنیم.
رییس جمهور گفت: مردم باید برای این کار به صحنه بیایند و به پزشکان و پروتکلهای بهداشتی اعتماد کنند و میان همه قوا و نخبگان کشور یک وحدت نظر به دست آید و همه یک حرف را به مردم بزنیم. باید متحدانه و همدلانه با مردم سخن بگوییم.
روحانی ادامه داد: در این شرایط زیرساختهای مربوط به درمان را باید توسعه دهیم و امسال تا پایان سال ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲ هزار تخت آیسییو آماده میشود و تحویل ناوگان پزشکی خواهد شد.
وی یادآور شد: در آموزشها و سایر فعالیتها هم باید به صورت دیجیتال پیش رویم و در همین زمینه بودجهای را برای این بخش در نظر گرفتیم. همچنین شرکتهای دانشبنیان باید تجهیزات پزشکی را بسازند، هم کیتهای تشخیص را تهیه کنند و هم به دنبال واکسن بروند و ما در حال تقویت آنها هم هستیم.
رییس جمهور گفت: همانطور که خودمان دنبال واکسن ویروس هستیم باید با بقیه کشورها هم در این زمینه همکاری کنیم و اگر مطمئن شدیم کشور و موسسهای در دنیا موفق به تولید این واکسن شده است ما باید برای خرید آن هم برنامه داشته باشیم. ممکن است تهیه واکسن ما سه ماهی عقب باشد و آنان جلوتر رفته باشند پس باید با آنان هم ارتباط داشته باشیم.
روحانی تاکید کرد: با ابتکارات جدید باید از اقشار ضعیف هم حمایت کنیم. همچنین ما باید بتوانیم امکانات مورد نیاز مردم را در اختیارشان قرار دهیم و کسب و کار آنان را هم فراهم کنیم، وگرنه تعطیل کردن که کاری ندارد و میشود به راحتی دگمهای را فشار داد و کار را تعطیل کرد اما نمیتوان تا همیشه این کار را ادامه داد و نیز هنر این است که هم سلامت و هم معیشت مردم را حفظ کنیم.
وی یادآور شد: برای بخش اصناف، کارمندان و واحدهای تولیدی و آنجاهایی که اجتماعات سربسته برای فعالیتهای مختلف دینی وجود دارد و نیز مخصوصا برای ماه محرم و کنکور باید حتما کاری کنیم که پروتکلها به طور کامل رعایت شود. ما نمیتوانیم کاری کنیم که ابهام کامل ایجاد شود و یک روز بگوییم کنکور است و فردا بگوییم نیست.
رییس جمهور تصریح کرد: تا بحث کنکور میشود میگویند تعطیل کنید. پس چطور ما در خیابان میرویم؟ چطور در خیلی از محیط های سربسته حضور داریم؟ چطور سوار اتوبوس و مترو میشویم؟ حالا کنکور را میگوییم نه؟ کنکور هم مثل همین موارد است و باید همه امکانات کشور ما باید بسیج باشد و همه مراقبت کنیم که به بهترین شکل کنکور انجام شود و جان کسی در خطر قرار نگیرد.
روحانی ادامه داد: برای ماه محرم هم باید برنامهریزی مهمی داشته باشیم. عاشورا و مراسمش باید زنده باشد اما همه دستورالعملهای بهداشتی هم باید رعایت شود و آنچه که علما و سازمان های تبلیغی هم پذیرفتند و در تدوین آن همکاری کردند باید برای رعایت آن جلو بیایند. همچنین آنچه که صداوسیما در ماه رمضان انجام داد برای محرم هم انجام شود و معنویت حاصل از مراسم عزاداری را در تلویزیون هم ببینیم.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توافق میان امارات و اسرائیل در روزهای اخیر تاکید کرد: این روزها ما با یک کشور همسایه مواجه شدیم که خودش را متأسفانه به دشمن جهان اسلام و منطقه و قاتل فلسطینیان نزدیک کرد و با او ارتباط برقرار کرد. کشوری که مردم مسلمانی دارد ولی حاکمانش تلقی غلطی دارند که با نزدیک شدن به آمریکا و رژیم صهیونیستی اقتصاد و امنیت شان تامین میشود.
روحانی تصریح کرد: اما این کار محکوم است، غلط است و خیانت به مسلمانان است. در این شرایط برای خوشامد حاکمی که در یک کشور غربی می خواهد در انتخابات شرکت کند چنین کاری صورت گرفته است وگرنه چرا باید در چنین زمانی رخ دهد؟ و چرا باید این موضوع نه از سوی این دو که از سوی یک کشور ثالث یعنی آمریکا در جهان مطرح شود؟
رییس جمهور گفت: آنان به خاطر اینکه یک آقایی در واشنگتن میخواهد رای بیاورد آمدند و به ملت خودشان و به دنیای عرب و به مردم فلسطین خیانت کردند و آن وقت تصور میکنند که اگر به آنان نزدیک شوند امنیت خود را تامین کردهاند.
وی یادآور شد: من بارها گفتم صدام از ما خواهش کرد که چیزی نگوییم تا او برود و کویت و امارات و قطر و بحرین را بگیرد. ولی ما پیش از آنکه کشورهای خلیج فارس از خواب بیدار شوند یا از ترس عبور کنند با این اقدام صدام مخالفت کردیم.
روحانی خطاب به سران کشور امارات تصریح کرد: این خطا بسیار بزرگ است و امیدواریم که امارات از این خطا باز گردد و بداند که نه به نفع حاکمانش است و نه به نفع مردمشان. این را هم بدانند که مبادا بخواهند پای اسرائیل را به منطقه باز کنند که اگر چنین شود با آنان به شکل دیگری برخورد میشود.
رییس جمهور با اشاره به همزمانی روز مباهله و شکست قطعنامه آمریکا علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل اظهار کرد: برای اولین بار است که در طول تاریخ آمریکا قطعنامهای علیه ایران تهیه کرده و فقط یک رای آورده است. آن هم یک کشور کوچک! یک جزیره! که اگر بگویم یک جزیره هم زیادی است! یک نصفه جزیره! چون جزیرهای است که یکی از کشورهایش این کشور است. کشوری کوچک به اسم دومینیکن! ببینید آمریکا کارش به کجا رسیده است که جز خودش فقط یک کشور کوچک با او همراهی میکند!
وی گفت: این تصور وجود داشت که قطعنامه آمریکا رای نیاورد یا با لابیگری اندکی رای جمع کند اما این اتفاقی که افتاد نشان داد که اوضاع چگونه است. یعنی حتی نیازی به وتوی این طرح هم پیدا نشد چون جز آمریکا این قطعنامه تنها یک رای داشت و یک شکست سیاسی بزرگ دیگر برای آمریکا ثبت شد.
روحانی در پایان تاکید کرد: آنان بعد از این ماجرا گفتهاند که کشتیهای ایرانی را گرفتهاند و دارند با خود میبرند که نه کشتی ایرانی بود و نه پرچمش ایرانی بود؛ کل ماجرا دروغ بود. آنهم فقط برای اینکه از خفت آن ماجرای قطعنامه و شکست سیاسی و حقوقی که از آن پیدا کردند، فرار کنند، این موضوع را مطرح کردند.