با آقازادهها یا دامادهایی که جدیداً به پستهای مهمی رسیدهاند، بیشتر آشنا شوید!
انتصابهای فامیلی، از آقازادهها گرفته تا داماد مسئولین و چهرههای شناختهشده، اعتراضات زیادی را در فضای مجازی برانگیخته است. انتصاب داماد روحانی بهعنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، سروصدای زیادی به پا کرد و حتی برخی خبر دادند که روحانی دستور ابطال حکم انتصاب داماد خود را صادر کرده است. با این حال، امروز وزیر صنعت از این انتصاب دفاع کرد و البته چند ساعت بعد، داماد رئیسجمهور از سمت خود کنارهگیری کرد. انتصاب داماد سیداحمد خاتمی بهعنوان مشاور محمدباقر نوبخت در سازمان برنامه و بودجه نیز از دیگر انتصابات فامیلی بحثبرانگیز بوده است. بیایید انتصابات فامیلی مهمی را که همزمان با با بیکاری گسترده فارغالتحصیلان دانشگاهی صورت گرفتهاند، بررسی کنیم...
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، رضا رحمانی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت، در یکی از نخستین انتصابات خود دست به اقدامی جنجالی زد و در حکمی کامبیز مهدیزاده،
داماد رئیسجمهور را به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان زمینشناسی منصوب کرد.
برخی از رسانهها بلافاصله خبر دادند که روحانی از این انتصاب خبر نداشته و بعد از اطلاع از این امر، رضا رحمانی وزیر صنعت را توبیخ کرده است. همچنین ۲ روز پس از انتصاب داماد ۳۳ ساله رئیس جمهور به عنوان معاون وزیر صنعت، رئیس کمسیون صنایع مجلس گفت که حسن روحانی دستور ابطال این حکم را داده است. رمضانعلی سبحانیفر نماینده مجلس و سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، در این مورد گفت: طبق شنیدههای بنده رئیسجمهور دستور داده تا حکم دامادش به عنوان معاون وزیر صنعت باطل شود.
اما امروز
رضا رحمانی وزیر صنعت از این انتصاب دفاع کرد و گفت: «
داماد رئیس جمهور را بر اساس شایستهسالاری به عنوان معاون وزیر انتخاب شده است. وی در حوزه معاونت فناوری رئیس جمهور سِمَت داشته و رئیس ستاد توسعهای بوده است و از آنجا به وزارت صمت آمده است؛ ضمن آنکه لیسانس زمینشناسی دارد، فوق لیسانس او مرتبط است و دکترای زمینشناسی هم دارد. آنها که درباره این انتصاب تردید داشتند، وقتی سوابق او را دیدند به ما تبریک گفتند؛ قطعا اگر هر کسی سوابق او را ببیند، آن را تایید میکند».
کامبیز مهدیزاده، داماد رئیس جمهور، متولد سال ۱۳۶۴ و فارغالتحصیل دانشگاه آزاد است. به رغم تمجید وزیر صنعت از داماد رئیسجمهور، چند ساعت بعد از اظهارات رحمانی، کامبیز مهدیزاده از سمت خود استعفا کرد. در متن استعفای مهدیزاده خطاب به رضا رحمانی آمده است: «از اینکه اینجانب را قابل دانستید و در این مقطع از بنده دعوت نمودید که در این وزارتخانه همراه تان باشم کمال تشکر و قدردانی را دارم. اجازه می خواهم از خدمت تان مرخص شوم و به فعالیت های علمی و پژوهشی خود در سنگر قبلی ام ادامه دهم. باردیگر از حسن ظن و اعتماد حضرتعالی سپاسگزارم».
خبر دیگری که در این روزها جنجالی شد،
انتصاب سیدحسین میرخلیلی،
داماد سیداحمد خاتمی، بهعنوان مشاور محمدباقر نوبخت و رئیس حوزهی ریاست در سازمان برنامه و بودجه بود. سیدحسین میرخلیلی، متولد سال ۱۳۶۰ است و پیش از این در سمت معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف حضور داشته است.
احمد خاتمی هم امروز به حساسیتها در فضای مجازی به این انتصاب واکنش نشان داد و عنوان کرد که انتصاب دامادش در برنامه و بودجه ارتباطی با او ندارد. امام جمعه موقت تهران گفت: «در رابطه با مسئولیت آقای میرخلیلی نه در این مسئولیت و نه در مسئولیت قبلی، بنده نه تلفنی نه پیامکی نه کتبی هیچ سفارشی نداشتهام؛ میتوانید از آقای محمدی (رئیس محترم سابق سازمان اوقاف و امور خیریه) و آقای دکتر نوبخت بپرسید».
در واقع،
داماد احمد خاتمی هماکنون سمت مهمی را در سازمان برنامه و بودجه برعهده دارد و پیش از این نیز در سازمان اوقاف، عهدهدار سمت مهمی بوده است. افکار عمومی این سوال را دارد که اگر این انتصاب آنگونه که سیداحمد خاتمی میگوید بر اساس پیوندهای خویشاوندی نبوده است، پس بر اساس کدام شایستگیها صورت گرفته است؟
انتصاب جنجالی دیگر،
انتصاب فرزند وزیر کشور در وزارت اقتصاد بود. با حکم فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، در اول آذرماه هادی رحمانی فضلی، فرزند وزیر کشور به عنوان مشاور وزیر اقتصاد منصوب شد. در خبر اولیه منتشرشده در این مورد، پسوند فضلی از نام فرزند وزیر حذف شده بود!
دژپسند نیز همچون موارد دیگر از انتصاب خود دفاع کرده و گفته بود: «اینکه هادی رحمانی فضلی پسر وزیر کشور است، کاملا درست است، اما علت انتخاب او به عنوان مشاور جوان، نسبتاش با رحمانی فضلی نیست؛ بلکه آشنایی شخص خودم از توانمندیهای ایشان است.»
سایر انتصابات فامیلی بحثبرانگیز
در روزهای گذشته انتصابات بحثبرانگیزی نیز در سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفت. ماه گذشته، محمد قمی رئیس جدید و جوان سازمان تبلیغات اسلامی در احکامی هفت جوان به نامهای علی عسگری، یاسر جلالی، مجتبی حمیدیان، میثم غلامی، محمد شریفخانی، مسعود فیاضی و کمیل خجسته را بهعنوان اعضای هیات مدیره موسسه «تبیان» منصوب کرده است.
برخی رسانهها به سرعت گزارش دادند که که تعدادی از این افراد با چهرههای شناختهشده در کشور نسبت فامیلی دارند.
انصافنیوز گزارش داد که که مجتبی حمیدیان
داماد حجت الاسلام محمدی عراقی، رئیس اسبق سازمان تبلیغات، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان است؛ یاسر جلالی،
داماد سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل است؛ کمیل خجسته،
فرزند حسن خجسته است؛ حسن خجسته برادر همسر رهبری است. خجسته به عنوان مدیرعامل جدید تبیان انتخاب شده است. تابستان امسال نیز خبری مبنی بر حضور
سید سبحان بطحایی فرزند وزیر آموزش و پرورش در سمت معاون موسسه تبیان منتشر شد.
شریعتمداری وزیر جدید کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز
محمد کبیری، فرزند رئیس سازمان نظام کشاورزی و معاون اسبق وزارت کشاورزی را در انتصابی بحثبرانگیز به عنوان جوانترین معاون خود منصوب کرد. همچنین، انتصاب
فریدالدین حدادعادل، فرزند غلامعلی حدادعادل، در شورای اندیشهورزی شبکه سه، سر و صدای زیادی در فضای مجازی به راه انداخت. علی فروغی، فرزند باجناق غلامعلی حداد عادل نیز مدیر شبکه سه سیما است.
فهرست انتصابات فامیلی بسیار گستردهتر از مواردی است که در این گزارش به آن اشاره کردیم. انتصابات مورد اشاره، تنها انتصاباتی هستند که در ماههای اخیر در فضای مجازی، بحثبرانگیز شدهاند. اگر بازه بررسی را طولانیتر کنیم، قطعاً فهرست این انتصابات، طولانیتر نیز خواهد شد.