یکی از همین روزهای تبزده خرداد بود که خبر مرگ معلم بازنشستهای به سرعت در گروههای مجازی منتشر شد، در خبرها علت مرگ خودکشی با طناب دار ناشی از فقر عنوان شده بود اما همیشه واقعیت در میان کلمات و جملات و اخبار بیریشه گم میشود.
خبر مربوط به "حسین گوهرشناس" معلم ۶۸ ساله بوشهری بود که همراه با عکس و آب و تاب و دلسوزی فراوان بابت فقر و نیاز مالی معلم که منجر به انتحار شده دست به دست میشد، اما برادر مرحوم گوهرشناس ضمن تکذیب خبر خودکشی برادرش به علت فقر و تنگدستی، به ایسنا گفت: "خبری که با مضمون خودکشی حسین به دلیل فقر منتشر شده واقعیت ندارد، متاسفانه برادرم سالها دچار افسردگی حاد بود."
تصاویر و اخبار حکایت از وقوع یک خودکشی در شهر بوشهر داشت که با عنوان "خودکشی فرهنگی بازنشسته از فرط تنگدستی و نیاز" در فضای مجازی داغ میشد و بر دلها داغ می گذاشت. اما ماجرای خودکشی معلم خوشنام بوشهری روی دیگری دارد، ماندنی گوهرشناس برادر متوفی در گفتوگو با ایسنا ضمن رد مسئله خودکشی برادرش به علت فقر می گوید: "برادرم سالها دچار افسردگی بود و همین امر سبب شده تصمیم به خودکشی بگیرد. حسین تنها زندگی میکرد و حقوق بازنشستگی از آموزش و پرورش دریافت میکرد. ایشان هیچگونه فقر مادی نداشته و تنها در اثر از دست دادن فرزندش بسیار غمگین و افسرده بود."
وی با بیان اینکه مرحوم حسین گوهرشناس بعد از فوت فرزندش که حدود ۷ سال پیش در اثر ایست قلبی اتفاق افتاد از بوشهر به روستایی در نزدیکی محل دفن فرزندش در استان فارس نقل مکان کرده بود و شب های جمعه به زیارت قبر فرزندش میرفت، توضیح داد: "عصر پنجشنبه حدود ساعت ۱۶:۳۰ در حالی که در خانه خواهرم مهمان بود بدون گفتن هیچ حرفی به خانواده از خانه بیرون رفت و کمتر از ۱ ساعت بعد خبردار شدیم با استفاده از طناب در بزرگراه طالقانی بوشهر اقدام به خودکشی کرده است."
ماندنی گوهرشناس افزود: "حسین پس از فوت تنها فرزندش دچار افسردگی شدید شده بود، اما با وجود نیاز به مشاوره، از مراجعه به پزشک و مصرف دارو خودداری میکرد. شاید اگر نزد پزشک میرفت و زیر نظر متخصص تحت درمان قرار میگرفت، بیماری او با مصرف دارو رفع شده و این اتفاق تلخ هم هرگز رخ نمیداد."
برادر متوفی ضمن ابراز ناراحتی از انتشار شایعاتی در رابطه با علت خودکشی برادرش توضیح داد: "این شایعه از طرف افرادی با هویت مشخص صورت گرفته و از مردم فهیم استان بوشهر خواستار هستیم به شایعات دامن نزنند تا حقیقت فدای شایعه و دروغ نشود."
افراد بالای ۵۰ سال در معرض خطر اقدام به خودکشی
معصومه الماس پور، متخصص روانپزشکی می گوید: خودکشی اقدامی عمدی برای پایان دادن به زندگی خود است که امر موجهی نیست و البته دلایل و عوامل خود را دارد. در تحقیقات صورت گرفته مشخص شده که افراد در لحظه اقدام به خودکشی به هیچ چیزی فکر نکرده و گویی هیچ راهی جز پایان دادن به زندگی خود ندارند.
وی با اشاره به دلیل اصلی اقدام به خودکشی در افرادی که خودکشی ناموفق داشتهاند، عنوان می کند: افراد در سنین زیر ۱۹ سال و بالای ۵۰ سال در معرض خطر اقدام به خودکشی هستند، اقدام به خودکشی موفق در مردان و زنان بالای ۵۰ و ۷۰ سال سن، به دلایلی همچون سالمند بودن، عدم حمایت خانواده، حمایت اجتماعی، تنهایی، بیکاری، بیماری و اینکه عملکرد گذشته را ندارند، افزایش مییابد.
این روانپزشک افزود: اقدام به خودکشی قبلی بسیار مؤثر است و این زمینه بزرگترین ریز فاکتور برای اقدام به خودکشی مخصوصاً در استفاده از روشهای کشنده افزایش مییابد.