سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص ادامه یا رفع تعطیلی و محدودیتهای اعمال شده در خوزستان، گفت: بعد از ظهر روز جمعه موارد بروز و بستری را آنالیز و تجزیه و تحلیل میکنیم و بر اساس فرمولهای اپیدمیولوژی تخمین میزنیم که در روزهای آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.
دکتر سیدمحمد علوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اعلام وزارت بهداشت مبنی بر قرمز بودن وضعیت خوزستان و همچنین صدرنشینی خوزستان در کنار تهران از نظر تعداد موارد بستری کرونا، اظهار کرد: موارد گزارش شده ابتلا به کرونا در خوزستان از حد انتظار ما بالاتر رفته است اما این مساله به معنی این نیست که کنترل مسائل در اختیار نیست.
وی افزود: با برنامهریزی انجام شده، بیمارستانها جوابگو هستند و بیماری پشت در بیمارستان نمیماند و درمان آنها هم با قوت ادامه پیدا میکند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیشترین موارد ابتلا در خوزستان، موارد سرپایی هستند یعنی خودمان این بیماران بدون علامت را شناسایی میکنیم و افزایش بیماریابی، برای شناسایی و جداسازی از جامعه و همچنین پیشگیری از انتشار بیشتر عفونت در جامعه است.
وی بیان کرد: هنوز مشخص نیست در آینده چه اتفاقی رخ میدهد زیرا این بیماری ماهیت جدید و ناشناختهای دارد و مشخص نیست این ویروس، چه رفتار و اتفاقاتی میتواند رقم بزند.
علوی تصریح کرد: با توجه به علم اپیدمیولوژی، زمانی که به پیک موارد ابتلا برسیم به تدریج این پیک، سطح مسطح به خود میگیرد و سپس کاهش مییابد. بنابراین اگر روند طبیعی این بیماری مانند سایر بیماریها باشد، امیدواریم در روزهای آتی شاهد آرامش بهتری باشیم و به تدریج موارد بیماری کاهش یابد.
وی عنوان کرد: در اسفندماه و فروردینماه استانهای شمالی مانند گیلان و استان قم موارد زیادی از ابتلا و تلفات زیادی داشتند اما در خوزستان به دلیل تمهیدات اندیشده شده در ایام عید، مشکلی نداشتیم.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به تعطیلی ۹ شهر خوزستان و بازگشت محدودیتها در این شهرها از روز دوشنبه در پی گسترش شیوع ویروس کرونا و افزایش موارد ابتلا بیان کرد: به علت رفع محدودیتها از اواخر فروردینماه، توجه مردم به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی کمتر شد و شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم اما انتظار میرود با مدیریتی که در سطح خوزستان اعمال شده و مقرراتی که مجددا وضع شده، از نظر موارد بیماری به آرامش برسیم و به تدریج این مرحله را طی کنیم.
وی در خصوص نحوه تصمیمگیری برای ادامه یا رفع محدودیتها و تعطیلی در خوزستان، گفت: مقرر شده است که بعد از ظهر روز جمعه (۲۶ اردیبهشت ماه) در خصوص اتخاذ تصمیمات جدید تصمیمگیری شود بنابراین بعد از ظهر جمعه موارد بروز و بستری را آنالیز و تجزیه و تحلیل میکنیم و بر اساس فرمولهای اپیدمیولوژی تخمین میزنیم که در روزهای آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.
علوی افزود: اگر پیشبینی ما این باشد که موارد بیماری کاهش خواهد یافت و به سمت طبیعی و قابل انتظار میرسد، تصمیمگیری میشود که با آهستگی و حساب و کتاب، بازگشایی و فعالیت مجدد در خوزستان آغاز شود.
وی گفت: در هر صورت، با خرد جمعی و نظر متخصصین، مسائل و وضعیت رصد میشود و احتمالا تصمیم جدیدی اتخاذ خواهد شد.