بهای معاملات نفت روز پنج شنبه با انتظار بازار برای توافق تولیدکنندگان با کاهش تولید و جبران افت شدید تقاضا در بحران شیوع ویروس کرونا، صعود کرد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۸۱ سنت معادل ۲.۵ درصد افزایش، به ۳۳ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و هشت سنت معادل ۴.۳ درصد افزایش، به ۲۶ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه رسید.
اوپک و متحدانش شامل روسیه که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، قرار است روز پنج شنبه یک کنفرانس ویدیویی برگزار کنند.
انتظار می رود این کنفرانس موفقیت آمیزتر از نشست مارس باشد که تولیدکنندگان نتوانستند درباره محدودیت عرضه به توافق برسند و در نتیجه جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه به راه افتاد.
امیدها به کاهش تولید بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه در روز پس از گزارش رسانه ها درباره آمادگی روسیه برای کاهش تولید به میزان ۱.۶ میلیون بشکه در روز تقویت شد و وزیر انرژی الجزایر هم اعلام کرد که انتظار دارد این دیدار مثمرثمر باشد.
این میزان کاهش تولید بزرگترین کاهش تولیدی خواهد بود که تاکنون اوپک با آن موافقت کرده است.
لاچلان شاو، مدیر تحقیقات بانک ملی استرالیا در این باره گفت: ما منتظر نتیجه این نشست هستیم و تصور می کنم توافقی در کار خواهد بود که در کوتاه مدت اندکی امید به بازار تزریق می کند. توجه همه به عوامل بنیادین جلب شده و عوامل بنیادین ترسناک هستند.
پس از دیدار اوپک پلاس، وزیران انرژی گروه جی ۲۰ به منظور یافتن راههایی برای کاهش تعدیل تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازارهای جهانی انرژی، روز جمعه دیدار خواهند کرد.
به گفته شاو، اگر وزیران گروه جی ۲۰ پس از مذاکرات اعلام کنند که به ذخایر استراتژیکشان اضافه خواهند کرد برای بازار مثبت خواهد بود.
با این حال قیمت نفت از ابتدای سال نیمی از ارزش خود را از دست داده و پیش بینی می شود تقاضا برای نفت حداکثر ۳۰ درصد سقوط کند. تحلیلگران در خصوص موثر بودن توافق کاهش تولید اوپک پلاس بر تقویت قیمتها بدبین هستند. بعلاوه با توجه به رشد سریع ذخایر نفت، بازار حتی در صورت بهبود تقاضا هم لبریز از نفت ارزان خواهد ماند. گزارش روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد که ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته ۱۵.۲ میلیون بشکه رشد کرد که بزرگترین رشد هفتگی تاکنون بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران در شرکت کپیتال اکونومیکس می گویند اوپک پلاس باید با کاهش تولید قابل توجه و بدون شرط موافقت کند.