صبح امروز و طی مراسمی، ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت به منظور قرار گرفتن در مدار زمین توسط وزارت دفاع، به وزارت ارتباطات تحویل میشود و با پرتاب آن ظفر پیام فارسی به ایستگاه زمینی مخابره خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، مراحل طراحی و ساخت ماهواره تحقیقاتی و سنجش از دور ماهواره «ظفر» از سوی محققان دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رسید و این ماهواره صبح امروز یکشنبه به وزارت ارتباطات تحویل داده میشود.
با تحویل این ماهواره به وزارت ارتباطات مقدمات برای تحویل آن به وزارت دفاع و قرار گرفتن در مدار نهایی صورت خواهد گرفت.
مراسم تحویل ماهواره ظفر با حضور دکتر مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران، در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است.
این ماهواره، یک ماهواره تحقیقاتی است که در کنار مأموریت تحقیقاتی، یک پیام به زبان فارسی مخابره خواهد کرد.
وزیر ارتباطات از مردم دعوت کرد پیام خود را با هشتگ #صدای-ایران و یا از طریق سایت ZafarPlus.Ir به وزارت ارتباطات اعلام کنند تا از میان این پیامها، بهترینها برای پخش از طریق ماهواره «ظفر» انتخاب شود.
ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت ایران، دارای وزن ۹۰ کیلوگرم و طول عمر تجهیزاتی یک و نیم سال است. بر روی این ماهواره ۴ دوربین رنگی نصب میشود و این دوربینها دارای وضوح ۸۰ متری بوده و قادر به تصویربرداری از سطح زمین هستند.
همچنین این ماهواره حداقل ۳۰۰ درصد نسبت به ماهواره" نوید" در وضعیت بهتری قرار دارد و دارای سیستم کنترل پیشرفته تری است.
تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگلها، بررسی زمین های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحران های طبیعی به کار گرفته شود.
این ماهواره قرار است در مدار دایرهای حرکت کند.