۰
پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۱

خداحافظی بخاریهای نفتی از مدارس

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۲۴ هزار کلاس درس داشتیم که در آن مناطق گازکشی انجام شده بود اما بخاریهای نفتی داشتند عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۸هدف گذاری کردیم که در این ۲۴ هزار کلاس درس، بخاری نفتی جمع آوری و سیستم استاندارد را جایگزین کنیم که این هدف محقق شد و اکنون هیچ کلاس بدون بخاری گازی در مناطقی که علمک گاز تا مدرسه کشیده شده است، نداریم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۲۴ هزار کلاس درس داشتیم که در آن مناطق گازکشی انجام شده بود اما بخاریهای نفتی داشتند عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۸هدف گذاری کردیم که در این ۲۴ هزار کلاس درس، بخاری نفتی جمع آوری و سیستم استاندارد را جایگزین کنیم که این هدف محقق شد و اکنون هیچ کلاس بدون بخاری گازی در مناطقی که علمک گاز تا مدرسه کشیده شده است، نداریم.
به گزارش ایسنا، مهراله رخشانی مهر در آیین افتتاح دبیرستان ماندگار آیت الله طالقانی تبریز گفت: امروز اعلام خواهیم کرد که ۲۴ هزار بخاری نفتی در مدارسی که گازکشی شده و دارای علمک گاز بودند جمع آوری شدند.
وی با اشاره به روند ساخت و بهره برداری از دبیرستان ماندگار آیت الله طالقانی تبریز اظهار کرد: این مدرسه از سال ۱۳۲۹ شروع به کار کرده و از مدارس قدیمی تبریز است که افراد شاخصی را تربیت کرده است. شروع عملیات اجرایی نوسازی از سال ۹۱ شروع شد اما طی سالهای ۹۴ تا ۹۶ با توجه به کمبود اعتبارات راکد شده و مطالبه مردم و فارغ التحصیلان این مدرسه، تکمیل این پروژه بود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه مبلغ سه میلیارد تومان از محل اعتبارات ۹۶ تامین و ویژه این پروژه ابلاغ شد گفت: از محل اعتبارات سالیانه استان نیز در سال ۹۷ و ۹۸ بودجه لازم اختصاص یافت و پروژه به اتمام رسید.
وی به معماری فاخر این مکان آموزشی اشاره کرد و گفت: سعی ما بر حفظ معماری سنتی و در عین حال استفاده از معماری نوین در ساخت این مدرسه بود. علاوه بر تکیه بر معماری ایرانی و اسلامی، حفظ خاطرات فارغ‌التحصیلان نیز برای ما مهم بود.
رخشانی مهر ادامه داد: عمر مفید مدارس در دنیا معمولا تا ۹۰ سال است اما در کشور ما کمتر است، البته مدرسه دارالفنون ۱۷۰ سال قدمت دارد. توجه به اصول نگه داری ساختمان، در ارتقای عمر مفید ساختمانها مهم است. برای ساخت این مدرسه ماندگار با زیربنای ۶۳۰۰ مترمربع بیش از ۱۸ میلیارد تومان بوده است. علاقه مند هستیم این تجربه موفق به سایر استانها انتقال یابد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بخش دیگری از سخنانش به جمع آوری بخاریهای نفتی دارای علمک گاز اشاره کرد و گفت: یکی از اولین حوادث آتش سوزی در مدارس، حادثه مدرسه درودزن بود و بعدی هم سوختن مدرسه شین آباد که هنوز آثار فاجعه آن بر دانش آموزان و بر پیکره نظام تعلیم و تربیت باقی است. 
وی ادامه داد: در آن زمان که هفت سال از آن گذشته است وضعیت سیستمهای غیراستاندارد بررسی شد و ۳۶۰ هزار بخاری غیراستاندارد در کلاس‌های درس در آن مقطع وجود داشت. با مصوبه مجلس بنا شد ۲۰ درصد از محل عوارض گاز برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی اختصاص یابد و با شروع عملیات، شمار بخاری های غیراستاندارد تا سال ۹۷ به ۱۳۷ هزار مورد کاهش یافت. 
رخشانی مهر با بیان اینکه ۲۴ هزار کلاس درس داشتیم که در آن مناطق گازکشی انجام شده بود اما بخاریهای نفتی داشتند عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۸هدف گذاری کردیم که در این ۲۴ هزار کلاس درس، بخاری نفتی جمع آوری و سیستم استاندارد را جایگزین کنیم که این هدف محقق شد و اکنون هیچ کلاس بدون بخاری گازی در مناطقی که علمک گاز تا مدرسه کشیده شده است، نداریم.
وی افزود: از ۱۳۷ هزار کلاس درس با سیستم گرمایشی غیراستاندارد با احتساب جمع آوری این ۲۴ هزار کلاس درس و سایر اقدامات انجام شده خارج این طرح ، به ۸۸ هزار کلاس درس دارای سیستم غیراستاندارد رسیده ایم. به این معنا که از دی ماه سال گذشته تا کنون حدود ۴۸ هزار کلاس درس را به سیستم استاندارد مجهز کردهایم.
وی اضافه کرد: برای سال ۹۸ تا امروز ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی را به استانها واریز کردیم و هنوز تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر تا آخر سال باقی مانده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه از ۸۸ هزار کلاس درس باقی مانده، ۲۵ هزار کلاس درس داریم که بخاری نفتی دارند و در آنجا مناطق هنوز گازکشی نشده‌اند گفت: استانداردسازی سیستم گرمایشی این مدارس، هدف گذاری بعدی در فاز دوم است. بیشترین بخاری نفتی‌های موجود متعلق به سیستان و بلوچستان است چون هنوز مناطقی دارد که گازکشی نشده‌اند.
وی به وجود ۶۳ هزار کلاس دارای بخاری گازی غیراستاندارد نیز اشاره کرد و گفت: این بخاریها برای منزل مناسب‌اند اما برای مدرسه مناسب نیستند و در گام سوم برای استانداردسازی آنها اقدام می کنیم. بسته به اقلیم و زیربنا و با توجه به ضوابط و مقررات از ترکیبی از بخاریهای موجود استفاده می کنیم.
رخشانی مهر به نگه داری نامناسب فضاهای آموزشی و انبار کردن تجهیزات نیز اشاره کرد و گفت: نگه داری مدارس را به طور جدی در دستورکار قرار دادیم. نیاز است به عمرمفید مدارس توجه کنیم. اجرای برنامه‌های زیرنظام فضا و تجهیزات در سندتحول بنیادین به سازمان نوسازی مدارس سپرده شده است. دستورالعمل مدیریت، تعمیرات و نگه داری در چارچوب زیرنویس تهیه شده که امروز رونمایی می شود.
وی اضافه کرد که امسال در لایحه بودجه اتفاقات خوبی افتاده و اولین جلسه کمیسیون تلفیق برگزار شده که سهم ما مشابه سال ۹۷ است و اعتبار ما از محل عوارض از ۲۰ به ۵۰ درصد افزایش یافته که اگر محقق شود مسئله گرمایشی مدارس را تا سال آینده به طور کامل حل و فصل می کنیم.
به گزارش ایسنا، علی الهیار ترکمن، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش نیز در آیین افتتاح دبیرستان ماندگار آیت الله طالقانی تبریز و همچنین اولین همایش مدیریت، نگه داری و تغییر فضاهای آموزشی با بیان اینکه امروز شاهد به بار نشستن یکی از اقدامات خوب حوزه نوسازی با ابلاغ دستورالعمل مدیریت و نگه داری مدارس هستیم گفت: تئوری ها و نظرات برنامه ریزی آموزسی در شکل جدید خود صرفا دارای هدف برنامه ریزی آموزشی نیستند و ارتقای آموزش باکیفیت، هدف اصلی است.
وی افزود: کیفیت صرفا یک مولفه مفرد و جدا نیست. مدرسه اصلی ترین پایگاه است و باید عوامل لازم در کنار هم قرار بگیرند تا بهره وری ارتقاء یابد. کیفیت حاصل نمی‌شود مگر اینکه ضمن توجه به نرم افزار به سخت افزار نیز توجه داشته باشیم. ارگونومی مدرسه از عوامل اصلی است که باید به آن توجه و یک تعریف عملیاتی از آن داشته باشیم.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: دستورالعمل مدیریت و نگهداری مدارس را صرفا یک دستورالعمل خاص نمی‌دانیم، بلکه سرآغاز فعالیت پردامنهای است تا دیدگاه‌های تخصصی آموزش و پرورش و نوسازی مدارس در کنار هم برای ارتقای آموزش و یادگیری حرکت کنند. تغییر در نقشه تیپ مدارس، طراحی و تدوین فضاهای هماهنگ با اقلیم سنتی و معماری سنتی، توجه به مدیریت در شرایط بحران از جمله عوامل موثر در نگهداری از مدارس هستند.
الهیار اضافه کرد: در وزارت آموزش و پرورش این همراهی کامل را داریم تا در کنار سازمان نوسازی مدارس برای بهره وری فضای آموزشی تلاش و در ارتقای آن نقش ایفا کنیم.
کد مطلب: 120794
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *