نماینده مردم تهران در قوه مقننه در کمیته دائمی صلح و امنیت بین الملل IPU با تاکید براینکه سلاح هستهای اسرائیل، تهدید امنیت بینالمللی است، گفت: رهبر انقلاب اسلامی ساخت و استفاده از تسلیحات هستهای و کشتارجمعی را حرام میداند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری خانه ملت، کمیته دائمی صلح و امنیت بین الملل یکصد و چهل و یکمین اجلاس بین المجالس جهانی با حضور
مصطفی کواکبیان، عضو هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در صربستان برگزار شد.
کواکبیان در این نشست با اشاره به اهمیت خلع سلاح هستهای، گفت: این موضوع از همان ابتدای تصویب قطعنامه مصوب مجمع عمومی در ۲۴ ژانویه ۱۹۴۶ در مرکز توجه تلاش های سازمان ملل بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: واقعیت های کنونی محیط امنیت بینالمللی ایجاب میکند عدم گسترش سلاح هستهای در مرکز توجهات کار سازمان ملل قرار گیرد لذا بر اجرای انپیتی در این زمینه تاکید میکنم.
وی ادامه داد: یک روش عملی برای دستیابی به یک جهان عاری از سلاح هستهای، تحقق این مفهوم در سطح منطقه است. ما به شدت در مورد عدم پیشرفت منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه نگران هستیم.
کواکبیان ادامه داد: پیشنهادی که ایران در سال ۱۹۷۶ برای این منطقه بی ثبات داد که کل کشورهای خاورمیانه، دولتهای عضو نم و اکثریت اعضای جامعه بینالمللی از آن حمایت کردند؛ اعتقاد راسخ داریم که ایجاد یک خاورمیانه به عنوان منطقه عاری از سلاح هستهای میتواند مسیری برای یک جهان احتمالی بدون سلاح هستهای باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه گفت: این امر نه تنها برای صلح، ثبات و امنیت منطقهای بلکه برای صلح و ثبات و امنیت جهانی نیز بسیار مهم است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس افزود: هر چند رژیم صهیونیستی از حمایتهای آمریکا مطمئن است و برنامه غیرقانونی سلاح هستهای خود را گسترش می دهد و مانع تلاشهای بینالمللی و منطقهای به سوی تحقق یک خاورمیانه عاری از سلاح هستهای میگردد و در عین حال سایر دولتها را با حمله هستهای تهدید میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در واقع سلاحهای هستهای در دست اسرائیل با یک سابقه طولانی و سیاه جنایت اشغالگری، تجاوز، تروریسم دولتی و جنایات علیه بشریت یک تهدید خطرناک برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: سیاست های یکجانبه گرایانه و تجاوز گرانه آمریکا جهان را بیش از گذشته ناامن و بیثبات کرده است.
وی افزود: در حال حاضر شاهد تلاشهای سیستماتیک برای تضعیف ارزش ها، اهمیت و کارآمدی چندجانبهگرایی و بدجلوه دادن نهادهای چندجانبه و توافقات عدم رعایت قوانین و هنجارهای جهانی هستیم.
کواکبیان تصریح کرد: نمونه آشکار آن، خروج غیرقانونی آمریکا از توافق برجام به عنوان برآیند و نتیجه تلاشهای دیپلماتیک چندجانبه طولانی فشرده برای حل یک بحران ساختگی و اعتمادسازی است.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم تصریح کرد: به دلیل اینکه پارلمان ها و اتحادیه بینالمجالس به ویژه منعکس کننده واقعی اراده و عزم مردم هستند، میتوانند نقش ویژه ای در ترویج و پیشبرد اهداف جهان عاری از سلاح هستهای از طریق فعالیت در اهمیت از بین بردن کامل و فوری از سلاحهای هستهای و تحقق جهان عاری از سلاح هستهای ایفا کنند.
وی گفت: بر همین اساس به رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز ساخت، نگهداری و استفاده از تسلیحات هسته ای و کشتار جمعی را حرام اعلام کرده اند، لذا پارلمان جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای همکاری سازنده با اهداف خلع سلاح هسته ای و عدم اشاعه و ایجاد جهان امن و بسیار پایدار اعلام می کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از کشور همسایه، بحرین نیز دعوت می شود از هر نوع سیاستی که فعالیت های تسلیحاتی خطرناک رژیم صهیونیستی را پنهان میکند، حذر کنند و بجای تعرض به ایران، تهدید زرادخانه رژیم صهیونیستی را جدی بگیرند.
گفتنی است در پایان، الین وار رییس جلسه کمیته دائمی صلح و امنیت بین الملل یکصد و چهل و یکمین اجلاس بین المجالس جهانی IPU با مصطفی کواکبیان، عضو هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران دیدار و بر افزایش سطح مناسبات برای حفظ توافقنامه برجام تاکید کرد