۰
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۱

برگزاری همایش پویش همگانی سلامت

معاون کل وزارت بهداشت، سلامت را حق اساسی همه ایرانیان خواند و با اشاره به پوش ۷۱.۷ درصدی خدمات سلامت در کشور، گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۳ شاخص پوشش خدمات ایران به ۸۰ درصد می‌رسد
معاون کل وزارت بهداشت، سلامت را حق اساسی همه ایرانیان خواند و با اشاره به پویش ۷۱.۷ درصدی خدمات سلامت در کشور، گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۳ شاخص پوشش خدمات ایران به ۸۰ درصد می‌رسد.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در همایش کشوری پویش همگانی سلامت که با حضور وزاری بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی و دست‌اندرکاران نظام سلامت کشورمان برگزار شد، ضمن اشاره به اولویت‌های کشورمان درباره پوشش همگانی سلامت گفت: سابقه ایران در زمینه اقدامات فعال برای فراهم آوری مقتضیات سلامت به حدود پنج دهه قبل و سال‌ها پیش از تصویب قطع نامه تاریخی آلما آتا در این زمینه بازمی‌گردد. اقدامات موثر ما در چهار دهه گذشته به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین الگوهای گسترش مطلوب پوشش خدمات سلامت بویژه در مناطق روستایی و مناطق محروم کشور، آرمان سازمان جهانی بهداشت مبنی بر ساختن جهانی امن برای محرومین از طریق نظام سلامت بوده و با گسترش مراقبت‌های فعال شامل ارتقای سلامت، پیشگیری و درمان برای تمام جمعیت تحت پوشش خود منجر به بهبود شرایط حوزه سلامت شود.
حریرچی ادامه داد: نظام بیمه سلامت کشور ایران هم اکنون بیش از ۹۱ درصد تمام جمعیت و شامل تعداد زیادی از مهاجرین و پناهندگان را نیز زیر پوشش چتر فعال خود دارد. به نظام حاکمیت منحصر به فرد اشاره کنم که با ادغام آموزش و پژوهش زمینه بسیار مطلوبی در ایجاد نظامی تاب‌آور و متعادل شامل شش سطح نظام سلامت پدید آورده است. ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان در زمینه پوشش خدمات سلامت رتبه قابل توجهی دارد. ما با پوشش ۷۱.۷ درصد جایگاهی بالاتر از متوسط جهانی داریم که بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت شاخص پوشش خدمات سلامت تا سال ۲۰۲۳ به ۸۰ درصد خواهد رسید.   ایران همراه با دو کشور بحرین و قطر دارای بالاترین پوشش خدمات سلامت، به رتبه اول خواهد رسید.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: با وجود کاهش سرانه تولید ناخالص ملی در سال‌های اخیر، افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی و کاهش پرداختی از جیب بعد از اجرای طرح تحول سلامت به خوبی مشخص است. به دلیل کاهش مقدار سرانه تولید ناخالص ملی و کاهش سهم  پرداختی از جیب از تولید ناخاص ملی مقدار خالص پرداختی از جیب مردم به طور قابل ملاحضه‌ای کاهش یافته است.
وی در خصوص شاخص رخداد هزینه‌ها گفت: کاهش بسیار خوبی در نسبت جمعیت مواجه شده با هزینه‌های سلامت اتفاق افتاده‌ است. در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۴ تعداد افراد مواجه شده با هزینه‌های سلامت حدود ۳۳.۵ درصد کاهش یافته است که این یعنی ۲۷۵ هزار نفر کاهش از افراد فقیر در حوزه سلامت. این رخداد با شدت بیشتر در جمعیت فقیر اتفاق افتاده است. رخداد هزینه‌های کمرشمن حوزه سلامت به صورت پرداختی مستقیم از جیب از ۲۵ درصد کل هزینه‌های مصرفی خانوار، در سطح کل جمعی با روند کاهشی بسیار کمی روبه رو بوده است. مقدار این شاخص در سال ۲۰۱۷ به ۳.۷۶ درصد رسیده است.
حریرچی ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۳ شاخص پوشش خدمات ایران به ۸۰ درصد می‌رسد و شاخص هزینه های کمرشکن سلامت همچنان در منطقه در رتبه اول از نظر حفاظت مالی باقی خواهد ماند. بنابراین اقدامات اصلاحی و کاهش هزینه های سلامت و خدمت بیشتر و هزینه کمتر از سیاست‌های ماست که بنابر بیانات مقام معظم رهبری کشور ایران تا سال ۱۴۰۴ باید کشور اول منطقه طبق سند چشم انداز توسعه باشد.
وی افزود: برای رسیدن به پوشش همگانی سلامت اقدامات پیشگیرانه، بازنگری در بسته ارائه خدمات بر اساس توان اقتصاد ملی، اجرای پرونده الکترونیک سلامت، ارائه خدمات یکپارچه، پوشش بیمه‌ای اجباری یکپارچه مردم با توجه به توان پرداخت‌ها و سوبسیدها، برنامه پزشکی خانواده با استفاده از توان پزشکان و بهورزان، سطح بندی خدمات، اجرای راهنمای بالینی ملی، پرداخت مبتنی بر عملکرد، کنترل هزینه‌های سلامت و افزایش سهم دولت و بیمه‌ها و کاهش پرداختی از جیب، افزایش تولید ملی و خودکفایی در دارو، استفاده روز افزون از داروهای ژنریک و... همگی با برنامه‌ریزی و نظارت وزارت بهداشت و هماهنگی با سایر دستگاه‌ها اجرا و دنبال می‌شود.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: سلامتی حق اساسی تمام ایرانیان بوده و پوشش همگانی سلامت تنها مسیر شناسایی شده برای رسیدن به هدف‌مان است.
در ادامه دکتر کوهپایه‌زاده - رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز گفت:  فرصت پیش آمده محل مناسبی برای نشان دادن خدمات جمهوری اسلامی ایران است. همواره مباحث پوشش همگانی سلامت توسط کشور دنبال شده، اما این موضوع پس از طرح تحول سلامت در دولت یازدهم  به شکل جدی‌تری پیگیری شد.
کوهپایه‌زاده ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران ارائه دهنده خدمات سلامت به مردم هستند.
وی با اشاره به پوشش خدمات بهداشتی و درمانی بیش از ۵ میلیون نفر از مردم تهران توسط این دانشگاه، ادامه داد: این دانشگاه در سال‌های اخیر بیش از ۱۵۰ درصد کادر پزشک، دندان پزشک و سایر کادر پزشکی را اضافه کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیش از ۶۲درصد بر گستره خدمات این دانشگاه افزوده شده است. راه اندازی شتاب دهنده دیجیتال هلث در دانشگاه علوم پزشکی ایران از جمله برنامه‌های دیگر این دانشگاه است.
وی در پایان افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران در دنیا رتبه ۴۱ و در ایران رتبه اول در آموزش و ارائه خدمات را دارد.
کد مطلب: 116402
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *