استاندار کرمان اعلام کرد: با وجود کاهش تولید محصول پسته در سال گذشته، پیش بینی میشود امسال ۲۵۰ هزار تن پسته در سطح استان تولید شود و از این رو برنامهریزی برای صادرات آن آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، «محمدجواد فدائی» در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: پارسال خشکسالی و تغییرات آب و هوایی سبب کاهش تولید پسته در کشور شد که امسال خوشبختانه بخشی از مشکلات به دلیل بارشهای مناسب رفع شد.
وی با تاکید بر اینکه برنامهریزی برای صادرات پسته از ماهها پیش در دستور کار استانداری و صادرکنندگان بوده است، افزود: یکی از مشکلات موجود در این مسیر، تامین نقدینگی صادرکنندگان بود که پس از رایزنی با صندوق توسعه ملی مقرر شد ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع این صندوق و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع بانک کشاورزی با نرخ تلفیقی ۱۴.۵ درصد در اختیار صادرکنندگان پسته قرار گیرد.
استاندار کرمان در عین حال ادامه داد: گام بعدی در بحث صادرات پسته، بازگشت ارز حاصل از صادرات است که در این زمینه بحثهای مختلفی داشتهایم ولی هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ایم زیرا بین روشی که بانک مرکزی پیشنهاد میکند و روش مورد نظر صادرکنندگان پسته اختلاف وجود دارد، از این رو تلاش میکنیم به نظر واحدی برسیم تا هم ارز صادراتی به کشور بازگردد و هم نظر دو طرف تامین شود.
فدائی یادآور شد: استان کرمان در بخش کشاورزی جایگاه خوبی در کشور دارد و نه تنها در تولید برخی اقلام رتبه نخست را دارد بلکه در تولید مرکبات سوم است.
وی افزود: این امر سبب شده تا برخی تولیدات کشاورزی استان از جمله همه محصولات گلخانهای در جنوب کرمان و یا گلهای تولیدی در اطراف کرمان همه به خارج از کشور صادر شود.
وی ادامه داد: با هدف توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان، احداث پایانه صادراتی جیرفت در مراحل پایانی قرار دارد و امیدواریم در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.
اکتشافات معدنی دوباره آغاز می شود
استاندار کرمان درباره برنامه ریزی برای اکتشافات معدنی در استان که نزدیک پنج دهه مغفول مانده است، اظهار داشت: همگان کرمان را به عنوان بهشت معادن ایران می شناسند و به همین دلیل هم در سالهای اخیر در صنایع وابسته به معدن پیشرفت خوبی داشته به طوری که زنجیره تولید فولاد در استان کامل شده است یعنی از مرحله استخراج سنگ آهن تا تولید نهایی که میلگرد هست، همه در استان انجام می شود.
فدائی افزود: با این وجود کرمان از نظر اکتشافات معدنی هنوز عقب است و از این رو جلساتی را با رییس سازمان زمین شناسی و وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص داشته و امیدواریم با حضور شرکتهای معدنی در بحث اکتشاف، این بخش را فعال کنیم.
کاهش قاچاق سوخت از جنوب کرمان
استاندار کرمان درباره قاچاق سوخت از این استان نیز گفت: در این زمینه در مناطق شرقی و جنوبی کرمان که احساس می کردیم سوخت قاچاق انجام میشود، برنامه ریزی لازم انجام شده تا در تمام جایگاهها تنها با کارت، سوخت تحول رانندگان شود که این رویه سبب کنترل سوخت و کاهش قاچاق در استان شد.