گاه انعکاس برخی حواشی پیش آمده در برنامه های فرهنگی و هنری، موجب خلل در محقق ساختن چهره ای زیبا و هنردوست از کرمانشاه و تلاش برای ارتقای فرهنگی این دیار می شود، همانند بازخورد دلخوری نوازنده مطرح شهرمان از اجرای خود در طاق بستان.
به گزارش ایرنا، چندی است که با تلاش مسؤولان فرهنگی و هنری و مجموعه مدیریتی استان تلاش شده تا با ارائه جشنوارهها، کنسرتها و برنامههای جذاب و عامه پسند در راستای ارتقای فرهنگ و ساختن چهرهای زیبا و فرهنگ دوست از کرمانشاه، تلاش شود.
چرا که تمدن و قدمت هنر و فرهنگ با آب و خاک این دیار آمیخته شده، و استان ما در هر عرصهای از فرهنگ و هنر اساتید و پیشکسوتانی دارد که هرازچندگاهی در گوشهای مینشینند، هنر را در دست میگیرند تا با عرضه آن ساعاتی خوش و خاطره انگیز را برای دوستداران و اهالی فرهنگ و ادب و هنر خلق کنند و بر غنای این قدمت بیفزایند.
کیوان کلهر، نوازنده پیشکسوت کمانچه به مدت ۲ شب به همراه کوارتت مینیاتور مهمان مردم کرمانشاه بود تا کنسرت «شهر خاموش» را بر روی صحنه برد و همانند تجربه اش در دیگر شهرها، هنری منحصر بفرد را خلق کند که با وجود برخی ناملایمت ها و ناهماهنگیها، به گفته کارشناسان و هنردوستان موفق شد بار دیگر شبی خاطره انگیز و هنری فاخر را عرضه کند.
با این وجود این آهنگساز و نوازنده مطرح کمانچه پس از برگزاری کنسرت در محوطه طاق بستان با نوشتن یادداشتی انتقادهایی به مسئولان این محوطه تاریخی کرد و به رفتار حراست طاقبستان در محل برگزاری کنسرت انتقاد کرد چرا که از نظر او این رفتار با مخاطبان بسیار زننده و خشن بوده پر از خشونت و دور از ادب بوده است..
کلهر در بخش دیگری از متن اعتراضی خود آورده، «کنسرت ما در اولین شب با تأخیری بسیار زیاد آغاز گردید که دلیل آن دیر قرار دادن محل اجرا در اختیار تیم اجرایی و معطلی طولانی ما پشت درها بود، از اینرو فرصت کافی برای نصب و چینش صحیح لوازم و حتی صحنه محل اجرا نبود! در حالی که طبق برنامه ما از صبح میبایست محوطه را برای ورود علاقهمندان آماده میکردیم.
برخوردهای زشت مسئولان حراست در ورودی مجموعه باعث دلخوری بسیاری از علاقهمندان شده بود که ما نیز در پشت صحنه با آن دست به گریبان بودیم.
پس از کنسرت نیز بیرون کردن مردم با ادبیات نامناسب هنگام گرفتن عکس و راندن آنها به خیابان توسط عوامل حراست باعث آزار همشهریانم و بنده گردید.
در هر برنامه کوشش و قصد ما ارائه باکیفیتترین اجراست که بدبختانه این بار با حضور چنین نااهلانی تلاش ما به نتیجه کاملی که مدنظر داشتیم نرسید.
از مردم عزیز شهرم که طی این ۲ شب حضور این ناقابلان را با متانت تحمل کردند تشکر میکنم، از خودم نیز عذر خواهم که چرا در تقابل با این بیمایگان نشستم.»
این یادداشت واکنشهایی در خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی برجای گذاشت و موجب پیگیری خبرگزاری ایرنا به منظور شفاف سازی، قضاوت نکردن یکطرفانه، روشنگری و مطالبه گری اهالی فرهنگ و هنر شد.
میراث فرهنگی در جریان جزئیات دقیق این اتفاق است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، درباره حواشی ایجاد شده در کنسرت کیوان کلهر، اظهار داشت: در این برنامه شرکت کردم و پس از پایان برنامه به نزد این هنرمند و دوستان وی رفته و از زحمات آنان قدردانی کرده و محل برنامه را ترک کردیم.
حجت الاسلام رحیم جعفری ادامه داد: به نظر میرسد برخی دوستداران و شرکت کنندگان کنسرت، هنگام عکس گرفتن با تذکر مسئولان حراست میراث فرهنگی مبنی بر اینکه وقت پایان یافته و باید محل را ترک کنید، مواجه شدند که موجب دلخوری برخی مخاطبان شده است و این برخورد ارتباطی به مسئولان و پرسنل سازمان ما نداشته است.
کلهر، هنر منحصر به فرد را عرضه کرد
وی در واکنش به این جمله که همه تلاش مدیریتی استان ارائه چهرهای زیبا از کرمانشاه است که گاه برخی حواشی موجب دور شدن این خواسته میشود، گفت: جزئیات دقیق ماجرا مشخص نیست و نمیتوان یک طرفه قضاوت کرد، آنچه که اتفاق افتاده باید از طریق میراث فرهنگی عنوان و پیگیری شود و به اطلاع مردم رسانده شود و در کل باید گفت که برخورد به دور از فرهنگ از سوی هر فرد و یا هر ارگان درست نیست و برای شهر ما پسندیده نیست.
به گفته جعفری، این کنسرت، کار بسیار باکیفیت و حرفهای بوده که میتوان از آن به عنوان هنر منحصر به فرد کلهر یاد کرد.
با وجود پیگیریهای خبرنگار ایرنا، تاکنون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در این زمینه موضع گیری نکرده است.