کارشناسان سلامت در بررسیهای خود به تاثیر عنصری در مواد غذایی پی بردند که میتواند موجب نفخ دستگاه گوارش شود.
به گزارش ایسنا، کارشناسان سلامت بر این باورند که احساس همیشگی نفخ شکم پس از صرف وعدههای غذایی فقط به دلیل مواد خوراکی سرشار از فیبر نیست بلکه مصرف نمک زیاد نیز میتواند این تاثیر را داشته باشد.
متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: کاهش سدیم مصرفی از نکات مهم تغذیهای در کاهش علائم نفخ است و میتواند در جهت بهبود سازگاری با رژیمهای غذایی مفید سرشار از فیبر خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
در این بررسی متخصصان آمریکایی به ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده در اواخر دهه ۱۹۹۰ با موضوع رویکردهای تغذیهای به منظور جلوگیری از فشار خون بالا ناشی از سدیم پرداختند و به این نتیجه رسیدند که مصرف مقدار زیادی از نمک میتواند موجب نفخ حتی در افرادی شود که از رژیم غذایی سالم سرشار از فیبر مصرف میکنند.
متخصصان با بیان اینکه مشخص نیست چگونه نمک در نفخ تاثیر دارد، اظهار داشتند: این فرضیه مطرح است که احتباس مایعات میتواند نقش داشته باشد. مصرف مقدار زیادی نمک موجب افزایش احتباس آب شده و هضم مواد غذایی را سختتر میسازد که در نتیجه با نفخ همراه است.
مطالعات انجام شده روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد نمک خوراکی ترکیب باکتریهای روده را تغییر میدهد و بر تولید گاز در رودهها تاثیر میگذارد.
به گفته محققان انتخاب مواد غذایی با میزان پایینی از سدیم میتواند به تسکین علائم نفخ در برخی از افراد کمک کند.
به گزارش هلثدی نیوز، از راهکارهای موثر در جلوگیری از نفخ شکمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش فعالیت جسمی
- محدود کردن مصرف مواد غذایی فرآوری شده از قبیل فستفودها
- افزایش میزان مایعات دریافتی که چای نعناع بخشی از آن است
- مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر
- کاهش حجم غذا در هر وعده