دومین نشست مردمی دیدار مسئولین با مردم منطقه ۴ تهران از سلسله جلسات مناطق ۲۲گانه تهران در مسجد باب الحوائج محله گلشن (خاک سفید) تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور جمع کثیری از مردم منطقه و امام جماعت مسجد باب الحوائج، عیسی فرهادی فرماندار تهران، غلامحسین آرام معاون عمرانی فرماندار تهران، محمد محمددوست شهردار منطقه چهار، علیرضا محجوب نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برگزار شد اعضای شورایاریها و تعدادی از مردم مشکلات حل نشده و عمده را مطرح کردند.
در این دیدار «عیسی فرهادی» فرماندار تهران با اشاره به اهداف مثبت جلسات شورای اداری افزود: جلسات شورای اداری صرفا نباید به دیدارها ختم شود و ما به دنبال ایجاد خروجی مثبت از این جلسات هستیم.
وی با اشاره به دستاوردهای اولین جلسه شورای اداری در منطقه چهار گفت: با برگزاری نخستین جلسه اداری و نشستهای تخصصی با شهردار و شورایاران منطقه چهار، 15 مصوبه عمرانی در این منطقه به تصویب رسید.
فرماندار تهران در ادامه از اجرایی شدن بیش از 80 درصد از مصوبات منطقه چهار خبر داد و افزود: تکمیل قسمت شرقی بوستان یاس فاطمی، اجرای فاز دوم باغ پرندگان، رمپ گیلان، بازسازی سامانسرای لویزان، مکانیزه نمودن پل عابر فرهنگسرای اشراق و مجیدیه، احداث میادین میوه و ترهبار و چندین پروژه دیگر ماحصل جلسات شورای اداری است.
فرهادی تصریح کرد: خوشبختانه با مساعدت و همکاری شهرداری منطقه چهار و آموزش و پرورش و خیرین اقدامات خوبی در بحث افزایش تعداد مدارس صورت گرفته است.
وی گفت: منطقه چهار دارای امتیازات خوبی در بحث بزرگراهها به ویژه در حوزه فضای سبز است به نحوی که این منطقه با داشتن 72 متر فضای سبز رتبه نخست را در بین مناطق به خود اختصاص داده است.
فرماندار تهران وجود نقاط مهم و ارزشمند تفریحی و گردشگری در منطقه چهار را از ویژگیهای بارز این منطقه توصیف کرد و گفت: فرمانداری تهران به دنبال تبدیل اراضی تلو به مراکز گردشگری و تفریحی بدون ساخت و ساز است و با مناسب سازی این اراضی کمبود بسیاری از سرانهها در شرق تهران جبران میشود.
فرهادی کمبود کلانتری و مدرسه را از مهمترین نیازهای منطقه چهار به ویژه در محله گلشن عنوان کرد و گفت: در حال حاضر پنج کلانتری در منطقه چهار وجود دارد و در سال جاری با همکاری شهرداری منطقه چهار در جهت ارتقای امنیت عمومی شهروندان نسبت به افزایش آنها اقدام خواهد شد. به دنبال آن تلاش میکنیم با همکاری خیرین مدرسه ساز کمبودهای بخش آموزشی را تامین کنیم.
در ادامه محمد محمددوست شهردار منطقه چهار در این دیدار با تاکید بر استفاده از نقطه نظرات و مشارکت دادن شهروندان در مسایل شهری گفت: ما هر اقدامی که قرار است در محلات انجام دهیم چنانچه در آن همراهی و مشارکتهای مردمی وجود داشته باشد به نتیجه مطلوب خواهیم رسید .
وی با اشاره به خیابان هنگام و اقدامات صورت گرفته در این محور و چندین محور منتخب منطقه افزود: به منظور بهسازی و آرام سازی محورهای منتخبی منطقه چهار نظرات اصناف، شورایاران، بسیج و راهور را اخذ کردهایم و بر اساس امکانات و اعتبارات نسبت به مناسبسازی این محورها اقدام خواهد شد.
محمددوست با اشاره به خرد جمعی در اجرای طرحهای شهری و اینکه تمام افرادی که به نوعی در اجرای این طرحها دخیل هستند گفت: با استفاده از نقطه نظرات شهروندان در اجرای پروژههای موضوعی مدیریت شهری ابتدا بهدنبال استفاده از خرد جمعی است و در گام دوم مردم خود را به نوعی صاحب آن طرح دانسته و از آن حمایت میکنند.
وی تصریح کرد: انجام مطالعه تخصصی در خصوص پروژهها، گام نخستی است که پس از تعریف پروژه و استفاده از نقطه نظرات شهروندان و شورایاران انجام میشود و به دنبال آن شاهد رضایتمندی مردم خواهیم بود.
شهردار منطقه چهار با اشاره به شعار شهردار تهران مبنی بر «تهران شهری برای همه» گفت: ما اعتقاد داریم شهر برای همه اقشار و تفکرات است و باید همه در کنار هم مشکلات را احصاء و شهر را به مطلوبها نزدیکتر کنیم.
محمددوست در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز گفت: مردم باید در کنار شهرداری باشند و نه مقابل شهرداری تا بتوانیم موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز را به حداقل کاهش دهیم و با اقداماتی که در ایام نوروز صورت گرفته کاهش قابل توجه اینگونه ساخت و سازها را شاهد بودیم.
شهردار منطقه چهار تاکید کرد: بحث سد معبر که یکی از نیازهای اصلی شهروندان این منطقه به ویژه در برخی از محلات است، نیازمند همیاری و اراده مردم، دستگاههای نظامی و قضایی است و شهرداری نمیتواند به تنهایی نسبت به رفع این معضل چندین ساله اقدام نماید.
وی تصریح کرد: ایجاد انشعابات موقت در ساخت و سازهای غیر مجاز و غیر قانونی یکی از مشکلاتی است که همواره شهرداری را با چالش مواجه کرده است و در صورت همکاری دستگاههای خدمات رسان همچون آب، و برق میتوان این مشکل را رفع کرد .
وی در خصوص کمبود مدارس در منطقه چهار نیز افزود: به منظور تامین سرانههای آموزشی مورد نیاز دانشآموزان محله گلشن طی روزهای آتی زمینهای مورد نیاز با کاربریهای مرتبط شناسایی و در اختیار آموزش و پرورش و خیرین مدرسه ساز قرار میگیرد.
وی موضوع اسناد املاک و زمینهای فاقد سند را از مهمترین مشکلات دیگر اهالی محله گلشن عنوان کرد و گفت: رفع این مشکل چندین ساله نیازمند همکاری بیشتر نمایندگان مجلس و قوه قضائیه است و باتوجه به ریزدانگی آنها امکان صدور پروانه ساخت وجود ندارد.
محمددوست افزود: یکی از مشکلات محله گلشن بازآفرینی و الزام این منطقه و رعایت آنها بر اساس ضوابط شورای عالی شهرسازی است که ریزدانه بودن و فاقد سند بودن اختیار شهرداری را در دادن پروانه محدود کرده است و ما به دنبال تجمیع املاک ریز دانه هستیم.
در ادامه این جلسه آرام معاون عمرانی فرمانداری تهران ضمن قدردانی از اقدامات مدیریت قبلی منطقه چهار در پیگیری و اجرای مصوبات اولین جلسات شورای اداری گفت: منطقه چهار تهران به لحاظ مساحت و جمعیت قابل توجه آن و برابری با برخی از استانها، نیازمند توجه و رسیدگی بیشتر است.
وی افزود: فاقد سند بودن املاک و وجود دکلهای برق فشار قوی در محدوده منازل مسکونی شهروندان محله گلشن و جوادیه از جمله مشکلات اساسی و چندین ساله اهالی این محلات است که نیازمند همت و پیگیری مستمر شورایاران از دستگاههای ذیربط است.
وی در ادامه از نهایی شدن توافقات با نیروی دریایی درخصوص احداث ادامه خیابان دلاوران و اتصال آن به بزرگراه امام علی(ع) افزود: با اجرای این پروژه بسیاری از مشکلات ترافیکی محله شمیران نو رفع و شاهد خروج این محله از بن بستهای ترافیکی خواهیم بود.
معاون فرماندار تهران افزود: خوشبختانه اقدامات خوبی در محله حکیمیه در بحث تامین سرانههای آموزشی صورت گرفته است و در سال گذشته توانستیم مشکلات مربوط به کمبود مدارس را حل کنیم.
«ناصری» رییس آموزش و پرورش منطقه چهار نیز در ادامه این دیدار مردمی با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی در محله گلشن افزود: با توجه به آمارهای موجود عدم توازن در تعداد دانش آموزان پایههای مختلف تحصیلی یکی از مشکلات محله گلشن است و نشان از خروج دانش آموزان در مقاطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان به محلات مجاور است که ما به دنبال تامین سرانههای مورد نیاز آموزشی هستیم.
در ادامه مهندس علیرضا محجوب نماینده مردم تهران با اشاره به اقدامات انجام شده از نشست قبلی تا نشست دور دوم برضرورت برخورد فعالانهتر برخی از مسئولان تاکید کرد و با اشاره به داستان شیخ جعفر شوشتری گفت: حتی یک گام هم بتوانیم برداریم کار اساسی کردیم.
در پایان این نشست دکتر کواکبیان گفت: باید روز نهم اردیبهشت روز شوراها را به همه اعضای شوراها و شورایاریها تبریک بگویم. خدمات بسیار ارزشمندی در طول تشکیل پنج دوره شوراها در کشور ارائه شده که باید این روند ادامه پیدا کند و شورایاریها که بازوها و همکاران شوراها محسوب میشوند باید همچنان در پیگیری معضلات و مشکلات شهروندان یاریگر پارلمانهای شهری باشند.
وی افزود: خوشبختانه با مذاکراتی که انجام شده در بحث شورایاریها انشاءالله تیرماه امسال انتخابات آنها برگزار خواهد شد که امیدواریم با تشکیل شورایاریهای جدید روند پیگیری مشکلات مردم در محلات بیش از پیش تسهیل شود و شورایاریها بتوانند خدمات ارزشمندی در محلات خود ارائه کنند.
وی با تجلیل از کارگران زحمتکش و فرهنگیان فرهیخته روز کارگر و روز معلم را تبریک گفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درخصوص معضلات و مشکلات اهالی منطقه ۴ نیز گفت: از یک سال قبل که اولین دیدار با اهالی این منطقه داشتیم تا به امروز بسیاری از مشکلات اهالی منطقه ۴ پیگیری و حل و فصل شده است. امیدواریم روند احداث دو کلانتری جدید در این منطقه که موضوعی مرتبط با امنیت اهالی منطقه است و همچنین احداث یک باب مدرسه جدید هرچه زودتر انجام شود.
عضو شورای ساماندهی امور پایتخت ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که برخی مشکلات اهالی در سطح شهرداری و حتی فرمانداری قابل حل نیست لذا از استاندار تهران درخواست کردهام جلسهای با حضور شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهران، مدیران کل و نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شود تا مشکلاتی همچون انتقال دکلها و صدور سند برای املاکی که در منطقه ۴ بدون سند هستند، حل و فصل شود. بیتردید این جلسه بعد از ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.
دکتر کواکبیان تاکید کرد: منطقه ۴ با جمعیتی حدود یک میلیون نفر نخستین رتبه در سطح مناطق را دارد و به لحاظ مساحت نیز بزرگترین منطقه تهران محسوب میشود لذا لازم است مقامات شهرستانی و استانی در ابعاد مختلف توجه ویژهای به این منطقه داشته باشند و مشکلاتی همچون کمبود پارکینگ و فضای آموزشی در این منطقه را مورد توجه جدی قرار دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به مسئولین گفت: مردم ما بسیار خوب هستند. باید افتخار کنیم که خدمتگزار این مردم هستیم. این مردم با تمام وجود و صادقانه همه مشکلات و گران شدن سکه و طلا و خودرو را میبینند و حتی برای تهیه پیاز هم مشکل دارند. در چنین شرایطی حیف نیست برخی از مسئولین به مردم خدمت نکنند؟ این مردم لایق تشکر و قدردانی هستند و وااسفا برای افرادی که غافل هستند و به سراغ زندگی اشرافی و تجملاتی و رانتخواری رفتند.
رئیس فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس در پیام دیگری به ترامپ رئیسجمهوری آمریکا نیز گفت: اگر این یکجانبهگراییای که آمریکاییها شروع کردهاند و رفتار عجیبی که رئیسجمهوری آمریکا دارد به شکلی که تاکنون از ۱۲ معاهده بینالمللی خارج شدهاند و در طول تاریخ آمریکا و رئیسجمهوریهای این کشور چنین رفتاری نادر است، ادامه پیدا کند ترامپ بداند کاسه صبر مردم ما نیز لبریز خواهد شد و براساس عهد با شهیدان خویش از ایران دفاع خواهند کرد.
وی افزود: ترامپ مطمئن باشد که مردم ما پای عهد خود با انقلاب خواهند ماند و بیتردید در چنین شرایطی بحث مذاکره با آمریکا وجود نخواهد داشت البته این به معنای این نیست که تا ابد بحث مذاکره با آمریکا را نداریم اما در حال حاضر که فردی مدام سیلی به ما میزند ما با او مذاکره نخواهیم کرد مگر اینکه از رفتارهای غیرقانونی و غیرمنطقی دست بردارد و هیچگونه تهدیدی در کار نباشد.
دبیرکل حزب مردمسالاری خطاب به همکاران خود در مجلس شورای اسلامی گفت: ما در مجلس ۴ ماه تلاش کردیم تا قانون جدیدی برای انتخابات مجلس تصویب کنیم، این قانون بسیار مترقی است. اولا نمایندگان را از سطح محدود محلی و مشکلاتی همچون آسفالت کوچهها به سطح ملی و استانی ارتقا خواهد داد. این کار بسیار بزرگی است که پس از ۴۰ سال برای اولین بار در حال رخ دادن است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید خاطرنشان کرد: همچنین در این قانون مردم میتوانند علاوه بر اشخاص به احزاب، جبههها و لیستها نیز رأی دهند؛ که هم اکنون در بسیاری از کشورهای منطقه و کشورهای پیشرفته اروپایی این نوع انتخابات انجام میشود.
دکتر کواکبیان افزود: موضوع دیگری که پس از چهل سال برای اولینبار در این قانون دیده شده تناسبی بودن انتخابات است. برای مثال اگر حزب الف بتواند ۴۰ درصد آرا در تهران را به دست آورد، ۳۰ هیچ به مجلس نمیرود، بلکه ۱۲ نفر را مجلس برده و حزب دیگری که ۳۰ درصد رای آورده نیز به تناسب یعنی 9 نماینده به پارلمان میفرستد.
وی تصریح کرد: متاسفم از برخی همکارانم، شما این قانون را تصویب کردید! حال از بیم آنکه در حوزه فرعی رای نیاورند برعلیه این طرح جوسازی میکنند، با این تصور که میتوانند شورای نگهبان را تحت فشار قرار دهند. مطمئنا شورای نگهبان با چنین واکنشهایی تحت فشار قرار نخواهد گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: اگر این قانون را برای مجلس دوازدهم میخواستیم، چرا باید در شرایط کنونی که کشور درگیر مشکلاتی همچون سیل است برای تصویب این قانون جلسات فشرده برگزار کردیم. بنابراین قطعا این قانون را برای همین انتخابات تصویب کردیم. حالا بعضی افراد مصاحبه میکنند و از فیثاغورثی بودن تناسبی میگویند البته مردم این مسائل را به خوبی میفهمند.