۰
سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۱۳
علی اکبر معین فر عضو دولت موقت بازرگان درگذشت

کتک خورده همچون مدرس

یک نفر دیگر ، از جمع چهره هایی که در سال اول انقلاب ، در کنار مرحوم مهندس بازرگان دولت موقت را تشکیل دهند تا نظام مدیریت کشور ، گذری آرام و منطقی از حکومت پهلوی به جمهوری اسلامی داشته باشد ، به تاریخ پیوست . وی مدتی بود که به دلیل مشکلات دیالیز، نارسایی کلیه و پیدا شدن غددی در بدن در بیمارستان بستری شده بود و در دو هفته گذشته وضعیت جسمانی بحرانی داشت.
کتک خورده همچون مدرس
یک نفر دیگر ، از جمع چهره هایی که در سال اول انقلاب ، در کنار مرحوم مهندس بازرگان دولت موقت را تشکیل دهند تا نظام مدیریت کشور ، گذری آرام و منطقی از حکومت پهلوی به جمهوری اسلامی داشته باشد ، به تاریخ پیوست . وی مدتی بود که به دلیل مشکلات دیالیز، نارسایی کلیه و پیدا شدن غددی در بدن در بیمارستان بستری شده بود و در دو هفته گذشته وضعیت جسمانی بحرانی داشت.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، علی اکبر معین فر اگر چه بیشتر با عنوان «اولین وزیر نفت » شناخته می شود ، اما پیش از آن در کابینه مهندس بازرگان به عنوان وزیر مشاور و سرپرست سازمان برنامه و بودجه برگزیده شده بود . بعد از خروج از دولت در سال 1359 ، باز هم در دنیای سیاست باقی ماند و به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت و اگر چه این آخرین عنوانش در نظام جمهوری اسلامی بود ؛ اما همچنان کنشگری سیاسی باقی ماند ، چنان که در سال 1376 به دعوت دکتر یدالله سحابی ،به همراه جمعی از دوستانش  کاندیدای ریاست جمهوری شد و به همراه همان دوستان رد صلاحیت شد!
با این حال عضویت در کابینه خوشنام مهندس بازرگان ، چنان افتخار بزرگی است که نام معین فر را در تاریخ سیاسی ایران ماندگار کند . وقتی هم که او در مجلس اول حضور داشت ، همچنان بر همان روال همراهی با مهندس بازرگان و یارانش عمل می کرد تا جایی که در همان مجلس به دفاع از هاشم صباغیان  که عده ای مانع نطقش شدند ، برخاست و کتک خورد . اتفاقی که یادآور کتک خوردن مرحوم سید حسن مدرس بود ؛ و اتفاقی شبیه به آن در دی ماه 1393 برای علی مطهری افتاد .
10 آبان، چند روز پس از آنکه جلسه نهضت آزادی توسط نیروهای به اصطلاح انقلابی به هم زده شد، هاشم صباغیان در نطق پیش از دستور خود به این موضوع اشاره کرد ؛ اما نمایندگان مخالف اجازه سخن گفتن به صباغیان ندادند و به طرف او حمله کردند ؛ معین فر نیز به حمایت از صباغیان به طرف تریبون رفت و به ین ترتیب ضرب و شتم صباغیان و معین فر آغاز شد . از این لحظه عکسی وجود دارد که صحنه درگیری را نشان می دهد و هاشمی رفسنجانی در جایگاه رئیس صحنه را می بیند و لبخندی بر لب دارد!
روایت هاشمی از ماجرا چنین است:  «سه شنبه ۱۰ آبان ۱۳۶۲ در جلسه‌ علنی‌، آقای‌ [هاشم‌] صباغیان‌ [نماینده‌ تهران‌] در نطق‌ پیش‌ از دستور، با مظلوم‌ نمایی‌، جریان‌ برخورد روز جمعه‌ را گفت‌ و آخر صحبت‌ او آقای‌ قره‌باغ‌ دخالت‌ کرد و دعوایشان‌ شد. به‌کتک‌ کاری‌ رسید. تریبون‌ را قطع‌ کردم‌ و پخش‌ از رادیو قطع‌ شد. آقایان‌ [علی‌ اکبر] معین‌فر و [هاشم‌] صباغیان‌ را به‌ اتاقی‌ منتقل‌ کردند و تحت‌ حفاظت‌ گرفتند. جلسه‌ را دوباره‌ شروع‌ کردم‌ وبرای‌ مردم‌ ماجرا را مختصرا توضیح‌ دادم.» (خاطرات آیت الله هاشمی)
معین فر درباره آن ماجرا گفته است: « همایشی [در نهضت آزادی]  برگزار شد که بعد از آن عده‌ای از جریان حزب‌الله به این جمع حمله‌ور شدند و حاضران در جلسه را به منزله دفاع از انقلاب به باد کتک گرفتند. آن‌ها فعالیت‌ها و اقدامات آقای بازرگان را ضدانقلابی تلقی می‌کردند. آقای هاشم صباغیان که در آن جلسه حضور داشتند و مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند در مجلس نطق پیش از دستور داشتند. ایشان در آن سخنرانی درباره برگزاری این جلسات توضیحاتی دادند. نمایندگان مخالف اما اجازه اتمام سخنان آقای صباغیان را ندادند و کار به کتک زدن کشید! مرحوم آیت‌الله قره‌باغی نماینده ارومیه فریاد زد و بعد آمد کنار آقای صباغیان ایستاد و سعی کرد که ایشان را به زور به پایین بکشد ... بعد من اعتراض کردم به رئیس مجلس ـ هاشمی رفسنجانی ـ که چرا جلوی این بلوای مجلس را نمی‌گیرید؟ ایشان خیلی توجهی نکردند.» (گفتگو با سایت تاریخ ایرانی )
معین فر در ادامه با بزرگ منشی تصریح کرده است : « یک نکته را نه درباره آقای هاشمی بلکه در مورد بسیاری از انسان‌ها باید مدنظر داشته باشید. اینکه آدم‌ها در موقعیت‌ها و ظرف‌های زمانی مختلف نگاه و دیدگاه‌های متفاوتی دارند. بنابراین آقای هاشمی دهه ۶۰ با آنچه که امروز می‌بینیم طبیعتا متفاوت است. ضمن اینکه در تاریخ نمی‌شود برای افراد اعتقاد مشخصی را معیار گرفت، چون افراد در موقعیت‌های مختلف دیدگاه‌های متناسب با آن زمان را خواهند داشت.»
34 سال از آن ایام گذشته است ؛ از کسانی که در آن ماجرا بودند ، آیت‌الله قره‌باغی نماینده ارومیه فوت کرده است ،  عادل اسدی‌نيا  نماینده اهواز که به صورت معین فر سیلی زد سالها است از کشورهای بیگانه پناهندگی گرفته و ادعا می کند تغییر مذهب داده است ، غفور گرشاسبی به فعالیت اقتصادی در زمینه مطبوعات  رو آورد ، هادی غفاری توضیح داد که در صحنه حضور نداشته است و ... علی اکبر معین فر هم دعوت حق را لبیک گفت ؛ اما خوشا به حالش که با نیکنامی زیست و با نیکنامی مرد .
شایان ذکر است محمد توسلی یکی از نزدیکان علی اکبر معینی فر در گفت وگو با ایرنا گفته قطعا چهارشنبه مراسم تشییع وی برگزار نخواهد شد و دوستان برنامه ریزی خواهند کرد و دوستان برنامه تشییع وی را طی اعلامیه ای به اطلاع عموم خواهند رساند.
مردم سالاری آنلاین، درگذشت مرحوم علی اکبر معین فر را به خانواده آن مرحوم آن تسلیت می گوید.
 
کد مطلب: 80097
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *